De laatste jaren zijn meerstammige bomen steeds vaker terug te vinden in Nederlandse tuinen. Een meerstammige boom is, zoals de naam al doet vermoeden, te herkennen aan de meerdere stammen waarin hij zich vertakt vanaf de grond. Meestal heeft deze boom een kroonopbouw die vaasvormig is.  

Het unieke aan een meerstammige boom is dat de kroon lijkt op een struik, maar de vertakking van de boom begint pas wat hoger op de stammen, waardoor je er nog onderdoor kan kijken. Hierdoor bereikt een meerstammige boom over het algemeen een grotere hoogte dan een struik.

De voordelen van een meerstammige boom

Naast het feit dat een meerstammige boom een hoge sierwaarde heeft voor je tuin, heeft deze boomsoort ook een aantal voordelen.

Het allergrootste voordeel van een meerstammige boom is dat hij geschikt is voor elke tuin. Een meerstammige boom is een boom die over het algemeen redelijk klein blijft en is daardoor ook geschikt voor de wat kleinere tuin. Een gewone hoogstam boom kan soms wel zo’n 15 tot 20 meter hoog kan worden, maar een meerstammige boom is vaak laagblijvend.