Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

De mooiste meerstammige bomen

De mooiste meerstammige bomen
/blog/geschreven-door/Liset
Liset Auteur
1 Feb, 2021 3 minuten leestijd

Meerstammige bomen winnen het steeds meer aan populariteit in Nederland en dat is ook niet zo gek! Met een meerstammige boom heb je een echte eyecatcher in je tuin! Daarnaast zijn er ook nog een aantal leuke voordelen verbonden aan meerstammige bomen. Daarover vertel ik je graag meer.

De laatste jaren zijn meerstammige bomen steeds vaker terug te vinden in Nederlandse tuinen. Een meerstammige boom is, zoals de naam al doet vermoeden, te herkennen aan de meerdere stammen waarin hij zich vertakt vanaf de grond. Meestal heeft deze boom een kroonopbouw die vaasvormig is.  

Het unieke aan een meerstammige boom is dat de kroon lijkt op een struik, maar de vertakking van de boom begint pas wat hoger op de stammen, waardoor je er nog onderdoor kan kijken. Hierdoor bereikt een meerstammige boom over het algemeen een grotere hoogte dan een struik.

De voordelen van een meerstammige boom

Naast het feit dat een meerstammige boom een hoge sierwaarde heeft voor je tuin, heeft deze boomsoort ook een aantal voordelen.

Het allergrootste voordeel van een meerstammige boom is dat hij geschikt is voor elke tuin. Een meerstammige boom is een boom die over het algemeen redelijk klein blijft en is daardoor ook geschikt voor de wat kleinere tuin. Een gewone hoogstam boom kan soms wel zo’n 15 tot 20 meter hoog kan worden, maar een meerstammige boom is vaak laagblijvend.

De mooiste meerstammige bomen

Wanneer in de herfst het blad begint te vallen ogen sommige bomen soms wat kaal. Bij een meerstammige boom is dit niet het geval. De meerdere stammen hebben, ook wanneer het blad valt, nog een hoge sierwaarde! De grilligheid van deze stammen is in elke jaargetijde een eyecatcher voor je tuin!

De populairste meerstammige bomen

De bestverkochte meerstammige boom van Bomenbezorgd.nl isde meerstammige krentenboom, maar deze boom heeft dan ook wel alles in één! Een mooie bloei in de lente, groei in de zomer en prachtige herfstkleuren in het najaar. Daarnaast geeft deze boom ook nog eens vruchten die eetbaar zijn.

Een andere populaire meerstammige boom is de meerstammige olijfwilg. Deze meerstammige boom is karakteristieke en unieke boom, waarvan het aanbod beperkt is. Het blad van deze boom heeft een bijzondere kleurensamenstelling, voelt leerachtig aan het blijft het hele jaar aan de boom zitten! Van de pracht van deze meerstammige boom kun je dus het hele jaar genieten!

Uiteraard zijn er nog meerdere soorten meerstammige bomen met elk hun eigen sierwaarden. Benieuwd welke soorten wij nog meer aanbieden? Je vindt ze op onze pagina meerstammige bomen!

Sluiten