Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. voorjaarsdrukte en feestdagen kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Hoe fleur je je terras leuk op met de juiste boom?

Hoe fleur je je terras leuk op met de juiste boom?
/blog/geschreven-door/Mike
Mike Auteur
18 Jan, 2023 3 minuten leestijd

Wil je het terras van je restaurant of je eigen huis opfleuren, maar weet je niet zo goed welke boom nou geschikt is?

Wij helpen je graag om de keuze wat makkelijker te maken! Hieronder vindt je een aantal bomen die zeer geschikt zijn om in een pot te planten en op het terras te plaatsen! 

Olijfboom

De olijfboom is zeer geschikt voor op het terras, de olijfboom is afkomstig uit het middellandse zeegebied en hiermee creëer je een Mediterrane sfeer op je terras. De bloeiperiode is in april tot juni, de olijfboom krijgt dan witte bloemen die een aangename geur geven. Een olijfboom is goed geschikt voor het Nederlandse klimaat, wel is het belangrijk om de olijfboom te plaatsen op een beschutte plek en bij vorst te beschermen. Daarnaast heeft een olijfboom weinig snoei nodig en zal je de uitschieters kunnen snoeien, zodat de boom mooi in vorm blijft.

Chinese waaierpalm Hoe fleur je je terras leuk op met de juiste boom?

Een palmboom is ook goed geschikt voor op een terras, hierin zouden wij de Chinese waaierpalm adviseren, deze palm kan namelijk goed tegen vorst en kan kortstondige temperaturen van -16 graden Celsius aan.
De bloeiperiode van de Chinese waaierpalm is in juli tot september, in deze periode krijgt de palmboom gele bloemen in trossen. De palmboom groeit vanuit het midden, hierdoor zullen oudere bladeren naar buiten gedrukt worden, waardoor deze gaan hangen en geel verkleuren. Deze bladeren kun je dan terugsnoeien tot op een paar centimeter van de stam. Dit is de enige snoei die de palmboom nodig heeft.

DakplataanHoe fleur je je terras leuk op met de juiste boom?

Wil je in de zomer genieten van een natuurlijke parasol op het terras, kies dan voor een dakboom, hierdoor creëer je in de zomer schaduw en verkoeling. Een dakplataan is een dakboom die zeer geschikt is voor op een terras, dit komt door het grote groene en handvormige blad. Hierdoor zal het dak mooi vol zitten, wat voor verkoeling zorgt, daarnaast krijgt een plataan op oudere leeftijd een karakteristieke afbladderende bast.

Rhododendron

Ben je opzoek naar een mooie bloeiende plant, kijk dan bij onze rhododendrons, deze planten worden ook wel het pareltje in de tuin genoemd. Dit komt vanwege de indrukwekkende en adembenemende bloeiwijze. De rhododendron is verkrijgbaar in de kleuren paars, roze, wit en rood.
De rhododendron heeft 1 keer per jaar snoei nodig, snoei hierbij oude en dode takjes terug en snoei ook uitgebloeide bomen terug, dit zal het aanmaken van nieuwe knoppen in de nieuwe bloeiperiode stimuleren.

Vijgenboom Hoe fleur je je terras leuk op met de juiste boom?

Een vijgenboom is een eeuwenoude boom die bekend is in het middellandse zeegebied, maar in Nederland steeds bekender wordt. De vijgenboom bloeit onopvallend groen in juni t/m september, echter zijn de vruchten die aan de vijgenboom zitten wel opvallend. De vruchten zijn namelijk peervormig en kleuren eerst donkergroen en zullen wanneer deze rijp zijn verkleuren naar violette of zwart. De vruchten zijn zowel vers als gedroogd eetbaar, hoe ouder de boom wordt des te meer de stam van de vijgenboom opvalt vanwege de lichtgrijze kleur.

Krentenboom meerstammig

Een krentenboom meerstammig is een boom met meerdere stammen vanuit de grond, de krentenboom is een karakteristieke groeier, vanwege de prachtige grillig groeiende stammen.
De meerstammig krentenboom heeft een hoge sierwaarde, in de bloeitijd zit de boom vol met witte geurende bloemen. Daarnaast heeft de boom een mooie groei in de zomer, krijgt de boom vruchten die eetbaar zijn en verkleurd het blad in het najaar naar scharlakenrode/ oranjerode herfstkleuren.

Japanse esdoorn

Ben je opzoek naar iets unieks op je terras, kijk dan eens bij een Japanse esdoorn. Het blad is namelijk stervormig en loopt in het voorjaar bronskleurig uit, daarna zal het blad verkleuren naar felgroen en donkergroen. In de herfst krijgt de Japanse esdoorn alle aandacht, vanwege de uitbundige herfstkleuren, het blad vertoond dan namelijk prachtige rode, oranje en gele herfstkleuren.

Perzische slaapboom meerstammigHoe fleur je je terras leuk op met de juiste boom?

In tegenstelling tot de meeste bomen is een meerstammig Perzische slaapboom een laatbloeier. De boom bloeit namelijk in juli en augustus en hierdoor kun je met deze boom in de zomer genieten van de mooie bloei. In de bloeiperiode krijgt deze meerstammige boom lichtroze bloemen in trossen die enorm opvallen. Wat ook heel erg opvalt is dat de bladeren en bloemen zicht laten sluiten in de avond.

Uiteraard zijn er ook andere bomen zeer geschikt voor op een terras, mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met onze klantenservice.

Sluiten