Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wij zijn te zien op TV! De Grote Tuinverbouwing

Wij zijn te zien op TV! De Grote Tuinverbouwing
/blog/geschreven-door/Liset
Liset Auteur
21 Jul, 2021 5 minuten leestijd

Recentelijk waren wij te zien op televisie! In het SBS6 programma 'De Grote Tuinverbouwing' hebben wij in aflevering 10 en 11 enkele bomen mogen bezorgen en aanplanten!

De Grote tuinverbouwing is een Tv-programma op SBS6. In het programma gaat tuinexpert Ivo Putman samen met zijn team de uitdaging aan om een tuin in te richten naar de smaak van de bewoners. Daarnaast krijgt ook de woonkamer een nieuwe look!

In aflevering 10 is te zien dat wij de meerstammige krentenboom in de tuin van Jeannette in Wierden aanplanten. Hij past perfect in de Japanse tuin die Ivo gecreëerd heeft. De meerstammige krentenboom staat ook wel bekend om de boom die alles in één heeft, omdat de boom prachtig bloeit in de lente, mooi groeit in de zomer en veel verschillende kleuren krijgt in de herfst. Daarnaast geeft de boom ook nog eens eetbare vruchten af.

Wij zijn te zien op TV! De Grote Tuinverbouwing

De boom groeit erg traag, waardoor je minder snel zult moeten snoeien. Hierdoor is de boom erg onderhoudsvriendelijk en geschikt voor elk tuintype.

Onder de kijkers van deze uitzending hebben we een meerstammige krentenboom verloot! Via Facebook werd de meerstammige krentenboom verloot onder de deelnemers. Hiervan is de winnaar inmiddels al bekend gemaakt.

Een week later werd in aflevering 11 de tuin flink op de schop gehaald in Purmerend, om het een stuk gezelliger te maken! Om ook wat extra privacy te creëeren is gekozen om leibomen in de tuin te plaatsen. Ideaal, want ondanks dat ze voor privacy zorgen, nemen ze bijna geen ruimte in beslag! Een ander voordeel aan leibomen is dat je de afscherming met de buren vaak hoger mag maken door groen te gebruiken in de tuin, wat bijvoorbeeld met een schutting of muur niet mag. Daarover lees je hier meer.

Wij zijn te zien op TV! De Grote Tuinverbouwing

In deze tuin is gekozen voor de haagbeuk als leiboom. Een prachtige boom die haar blad heel lang behoudt, zodat de bewoners extra lang van de privacy kunnen genieten. Deze boom voelt zich thuis in het Nederlandse klimaat en kan goed groeien op alle grondsoorten. Ook verdraagt hij droogte en nattigheid vrij goed. Het blad wordt in de herfst bruin, wat er pas afvalt zodra het nieuwe blad verschijnt!

Heb je de afleveringen nog niet gezien? Niet getreurd, je kunt de afleveringen via kijk.nl terugkijken. Het gaat hierbij om aflevering 10 en 11 van seizoen 3. Veel kijkplezier!

Sluiten