Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Chinese Esdoorn meerstammig

‘Acer davidii’

Chinese Esdoorn meerstammig

‘Acer davidii’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantgrond meerstammige bomen

Met 2 zakken Pokon aanplantgrond heb je alles wat je nodig hebt om 1 meerstammige boom te planten. In dit pakket krijg je:

  • 2x 30 liter Pokon aanplantgrond: Speciaal ontworpen voor een goede start van je boom. Deze grond zit boordevol voedingsstoffen en organisch materiaal om de wortels te ondersteunen en je boom gezond te laten groeien. Met deze aanplantgrond geef je je boom de beste kans om te gedijen en te bloeien in zijn nieuwe omgeving.
Aanplantservice middelgrote bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen, zodat de boom stevig in je tuin komt te staan en goed kan wortelen. Hier zul je op de lange termijn veel profijt van hebben.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Gesnoeid bezorgen gratis

Maak gebruik van onze unieke gratis service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 189,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6448 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De Acer Davidii heeft als Nederlandse naam de Davidsesdoorn of de Chinese Esdoorn. Oorspronkelijk komt deze boom dan ook uit China. Wat kenmerkend is voor deze boom, is dat de jonge takken en stammen een rode bast hebben. Wanneer deze takken ouder worden, kleuren ze groen. Jonge twijgen zijn zelfs donkerrood tot violet.

Door al deze verschillende kleuren krijgt de Acer Davidii een prachtig uitstraling! In de maand mei krijgt deze boom lichtgele bloemtuilen die erg geliefd zijn bij bijen. Met deze boom haalt u dus echt de natuur naar u toe! Wat wel belangrijk is bij deze boom, is dat de stammen Chinese Esdoorn weinig directe zon verdragen.

Het advies is dan ook om deze in een schaduwrijke plek te planten.

Specificaties
Latijnse naam ‘Acer davidii’
Hoogte indicatie bij levering 150-175 cm
Winterhardheid Goed winterhard
Voorkeur grondsoort Alle grondsoorten
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Vochtig
Standplaats Halfschaduw, schaduw
Bloeiperiode Mei
Bloeiwijze Hangende, lichtgele tuilen
Vrucht onopvallende, roodgroene vleugeltjes
Snoeiperiode juli, augustus
Snoeiwijze Verwijder te dikke takken
Geleverd in Pot/kluit
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Rood uitlopend, daarna groen
Herfstkleur geel, oranje, rood

Sluiten