Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Chinese waaierpalm gestripte stam(fijn)

  ‘Trachycarpus Fortunei’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Aanplantservice middelgroot mediterraans € 49,95 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek deluxe middel (200-150) € 44,95 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek basic € 17,50 extra
  Ja Nee
  Mediterraans aanplantgrond middel € 20,95 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 219,95€ 229,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
   9,3 op basis van 1286 beoordelingen

  Productinformatie

  UNIEK bij bomenbezorgd.nl: 

  Bij bomenbezorgd hebben wij Chinese waaierpalmen die gestript zijn bij de stam. Dit levert nog meer een Exotische sfeer op in de tuin. We strippen de Chinese waaierpalmen zelf, met onze kennis en techniek kunnen wij 2 types gestripte Chinese waaierpalmen aanbieden: grof gestript en en fijn gestript. De fijn gestripte Trachycarpus Fortunei is een palmboom met een strakke en exotische look. Wanneer de stam net gestript is, is hij nog cremewit vankleur. Door de zon wordt de stam bruin van kleur. Gestripte Chinese waaierpalmen zijn over het algemeen minder winterhard dan Chinese waaierpalmen die hun 'vacht' op de stam wel hebben. Een Trachycarpus Fortunei met gestripte stam kan kortstondig vorst verdragen tot -8/-10 graden celsius. 

  Door deze unieke gestripte look haal je een echte 'Eyecatcher' in je tuin, en onderscheidt jezelf met een unieke exotsche winterharde Chinese waaierpalm!

   

  De Chinese waaierpalm is een boom die iedereen doet inpalmen vanwege zijn schoonheid. In Nederland is dit steeds meer een boom in opkomst. Veel mensen zijn nog huiverig om een palmboom te kopen en die te plaatsen in de tuin. Dit komt omdat men bang is dat de palmboom niet bestand is tegen vorst, echter heeft de Chinese waaierpalm maling aan vorst en kan zelfs een temperatuur tot -16 graden celsius verdragen. Bij langdurige strenge vorst is het wel aan te raden om de palm in te wikkelen met een vliesdoek.

   

  De naam heeft deze palmboom te danken aan de waaiervormige bladeren, verder zitten deze bladeren op mooie groene stengels. Het snoeien van de palmboom is redelijk makkelijk. De Chinese waaierpalm groeit vanuit het midden van de boom/stam, en daar komen ook nieuwe bladeren uit. Wanneer vanuit het midden nieuwe bladeren komen worden de oudere bladeren naar de buitenkant gedrukt. Deze oudere bladeren gaan doorhangen en dan kunnen deze op een aantal centimeters van de stam weggeknipt worden. Dat is eigenlijk het enige snoeiwerk. Kortom haal met deze palmboom de zomer in uw tuin en beleef het exotische heel dichtbij!

  Specificaties

  Latijnse naam Trachycarpus Fortunei
  Hoogte boom bij levering 160-200cm hoog, zonder pot
  Stamhoogte 80-100cm
  Tuintype Elke tuin
  Winterhardheid Redelijk winterhard
  Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lichte klei
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Zeer droog, droog, verdraagt geen nattigheid
  Standplaats Zon, halfschaduw
  Bloeiperiode Juli
  Bloeiwijze Gele bloemen in trossen
  Bladkleur Groen
  Bladhoudend Ja
  Vrucht Bruine peul
  Snoeiperiode Zie snoeiwijze
  Snoeiwijze Verwijder alleen geelkleurende bladeren
  Geleverd in Pot