Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat onze bomen het hele jaar door aangeplant kunnen worden? Dus ook in de wintermaanden! Aarzel daarom niet met je aankoop! 

Chinese waaierpalm gestripte stam(grof)

‘Trachycarpus Fortunei’

Formaat

Extra opties (per boom)

Mediterraans aanplantgrond middel € 20,95 extra
Aanplantservice middelgroot mediterraans € 49,95 extra
Vliesdoek basic € 17,50 extra
Vliesdoek deluxe middel (200-150) € 67,99 extra
Aantal
Prijs totaal

€ 249,95

  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
    9,3 op basis van 1251 beoordelingen

Productinformatie

UNIEK bij bomenbezorgd.nl: 

Bij bomenbezorgd hebben wij Chinese waaierpalmen die gestript zijn bij de stam. Dit levert nog meer een Exotische sfeer op in de tuin. We strippen de Chinese waaierpalmen zelf, met onze kennis en techniek kunnen wij 2 types gestripte Chinese waaierpalmen aanbieden: grof gestript en en fijn gestript. De grof gestripte Trachycarpus Fortunei heeft een stoere look. In het begin is de stam cremewit van kleur, die later door de zon  bruin wordt van kleur. Gestripte Chinese waaierpalmen zijn over het algemeen minder winterhard dan Chinese waaierpalmen die hun 'vacht' op de stam wel hebben. Een Trachycarpus Fortunei met gestripte stam kan kortstondig vorst verdragen tot -8/-10 graden celsius. 

Door deze unieke gestripte look haal je een echte 'Eyecatcher' in je tuin, en onderscheidt jezelf met een unieke exotsche winterharde Chinese waaierpalm!

 

De Chinese waaierpalm is een boom die iedereen doet inpalmen vanwege zijn schoonheid. In Nederland is dit steeds meer een boom in opkomst. Veel mensen zijn nog huiverig om een palmboom te kopen en die te plaatsen in de tuin. Dit komt omdat men bang is dat de palmboom niet bestand is tegen vorst, echter heeft de Chinese waaierpalm maling aan vorst en kan zelfs een temperatuur tot -16 graden celsius verdragen. Bij langdurige strenge vorst is het wel aan te raden om de palm in te wikkelen met een vliesdoek.

 

De naam heeft deze palmboom te danken aan de waaiervormige bladeren, verder zitten deze bladeren op mooie groene stengels. Het snoeien van de palmboom is redelijk makkelijk. De Chinese waaierpalm groeit vanuit het midden van de boom/stam, en daar komen ook nieuwe bladeren uit. Wanneer vanuit het midden nieuwe bladeren komen worden de oudere bladeren naar de buitenkant gedrukt. Deze oudere bladeren gaan doorhangen en dan kunnen deze op een aantal centimeters van de stam weggeknipt worden. Dat is eigenlijk het enige snoeiwerk. Kortom haal met deze palmboom de zomer in uw tuin en beleef het exotische heel dichtbij!

Specificaties

Latijnse naam Trachycarpus Fortunei
Stamhoogte 80-100cm
Hoogte indicatie bij levering 160-200cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Redelijk winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lichte klei
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Juli
Bloeiwijze Gele bloemen in trossen
Bladhoudend Ja
Vrucht Bruine peul
Snoeiperiode Zie snoeiwijze
Snoeiwijze Verwijder alleen geelkleurende bladeren
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen
Groenblijvend Ja