Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Rode esdoorn (Acer rubrum)

De Amerikaanse rode esdoorn ‘Acer Rubrum’ is een prachtige laanboom, die vooral geschikt is voor de middelgrote tot grote tuin. Het is een grote boom die voor veel schaduw kan zorgen.

 • Bekend om de prachtige bladkleur 
 • Gesloten kroonstructuur
 • Gratis bezorgd met eigen bezorgdienst
 • Mooie en authentieke groeiwijze
Amerikaanse rode esdoorn
Amerikaanse rode esdoorn
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 109,95
Bekijk product
Amerikaanse rode esdoorn
Amerikaanse rode esdoorn
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 179,95
Bekijk product
Amerikaanse rode esdoorn
Amerikaanse rode esdoorn
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 374,95
Bekijk product
Rode esdoorn Red sunset
Rode esdoorn Red sunset
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 99,95
Bekijk product

Nieuwste producten

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Acer Rubrum

De Acer Rubrum boom komt oorspronkelijk uit Noordoost-Amerika. Deze laanboom heeft een gesloten kroonstuctuur en zal in ons klimaat een maximale hoogte van 15 meter bereiken. Daarom is hij niet geschikt voor een kleine tuin. In een middelgrote tot grote tuin zal hij prachtig staan, maar kijk wel uit bij nattigheid. De rode esdoorn boom houdt niet van een natte ondergrond, dus plant hem niet naast een vijver of sloot.

Wanneer een Amerikaanse rode esdoorn met een standplaats in de zon of halfschaduw wordt aangeplant, een goede vochtdoorlatende ondergrond krijgt en goed verzorgd wordt, zal hij ongeveer 30 tot 50 cm per jaar groeien.

Bijzondere herfstkleuren

Het rode esdoorn blad is prachtig, door het glanzende en gelobde patroon. Daarnaast verandert de kleur van helder groen, naar geel, oranje en scharlakenrood in de herfst. De acer rubrumboom is een bladverliezende boom.

De rode esdoorn op stam is ook erg geliefd, maar is wel anders dan de Amerikaanse rode esdoorn. Deze bloeit namelijk met geelgroene bloemen, waar de Amerikaanse rode acer met rode bloemen in trossen bloeit.

Rode esdoorn kopen

Bij Bomenbezorgd.nl vind je de mooiste esdoornbomen. Naast de Amerikaanse rode esdoorn hebben we bijvoorbeeld ook de Japanse esdoorn, die meer geschikt is voor de kleine tuin.

Veel esdoorns kweken we zelf op onze eigen boomkwekerij. Zo bewaken wij de kwaliteit en zorgen wij ervoor dat jij de mooiste esdoorn bij je thuisbezorgd krijgt! Daarnaast adviseren we je graag welke boom het beste bij jou en je tuin past.

Verzorgingstips

Het beste is om de Amerikaanse rode esdoorn in november of december te snoeien. In deze maanden is de boom namelijk in rust en kan hij het minst beschadigd raken door het snoeien.

Snoei de Amerikaanse rode esdoorn terug tot een kegelvorm. Zo kan hij mooi smal opgaand verder groeien.

Het blad van de Amerikaanse rode esdoorn is giftig voor paarden. Zelfs als een paard een kleine hoeveelheid van het blad eet, kan het dier last krijgen van een spierziekte. Plaats deze boom daarom liever niet naast een weide waar paarden lopen.

In de herfst kleurt het Amerikaanse rode esdoorn blad rood. Het blad is in de zomermaanden groen met een rode bladsteel. In de herfstmaanden verkleurt het blad van oranje naar rood.

Wanneer je een Amerikaanse rode esdoorn online koopt bij Bomenbezorgd.nl krijgt je van ons een mailtje met een voorgestelde bezorgdatum. We leveren alle bomen zonder aanplantservice binnen 5 werkdagen. Wanneer de voorgestelde bezorgdatum niet schikt, kunnen we in overleg een andere bezorgdag inplannen.

Ook is het mogelijk om je esdoorn te bezorgen wanneer je niet thuis bent. We kunnen in overleg met jou de boom op de gewenste plek (in jouw tuin) veilig achterlaten. Alle bomen worden bezorgd door onze eigen bezorgdienst en door chauffeurs die veel ervaring en expertise hebben van bomen en planten.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh