Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Zwarte walnotenboom (Juglans nigra)

De zwarte walnotenboom (in het Latijn: Juglans nigra) is een fruitboom. De zwarte walnotenboom kan wel 200 jaar of ouder worden. Op latere leeftijd krijgt deze walnotenboom een mooie gegroefde en zwartkleurende bast. Het geveerde blad kan 55 tot 60 cm groot worden, de bladeren zijn langwerpig en handvormig. In de herfst krijgt de boom prachtige gele herfstkleuren.

 • Kan 200 jaar of ouder worden
 • Op latere leeftijd gegroefde en zwartkleurende bast
 • Redelijk snel vruchtdragend
 • Mooie herfstkleuren
Juglans nigra
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Totaalhoogte
-
1 resultaat
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Zwarte walnotenboom
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 199,95
Beschikbaar
€ 199,95
Beschikbaar
1-1 van totaal 1

De zwarte walnotenboom (in het Latijn: Juglans nigra) is een fruitboom. De zwarte walnotenboom kan wel 200 jaar of ouder worden. Op latere leeftijd krijgt deze walnotenboom een mooie gegroefde en zwartkleurende bast. Het geveerde blad kan 55 tot 60 cm groot worden, de bladeren zijn langwerpig en handvormig. In de herfst krijgt de boom prachtige gele herfstkleuren.

 • Kan 200 jaar of ouder worden
 • Op latere leeftijd gegroefde en zwartkleurende bast
 • Redelijk snel vruchtdragend
 • Mooie herfstkleuren

Juglans nigra kopen

Een Juglans nigra zie je vooral in grote tuinen terug. Dit komt omdat de boom wel 40 meter hoog kan worden. De Juglans nigra valt op in je tuin. De walnotenboom kan namelijk 200 jaar of ouder worden. Op latere leeftijd wordt de bast gegroefd en zwartkleurig. Daarnaast valt de Juglans nigra op vanwege het blad – dit kan namelijk 55 tot 60 cm groot worden. Ook in de herfst valt het blad op, omdat het dan naar prachtige gele herfstkleuren verkleurt.

Wij bieden de Juglans nigra aan met een hoogte-indicatie van 300-400 cm.

Binnen één werkdag na het plaatsen van de bestelling ontvang je vanuit ons een mail met hierin een bezorgdag.  Wij bezorgen de Juglans nigra binnen vijf werkdagen na het plaatsen van je bestelling gratis bij je thuis. Een dag voor levering ontvang je vanuit ons een mail met een tijdsindicatie. In deze mail zit ook een track & trace, waarmee onze chauffeur op de dag van levering live te volgen is.

Voor het bezorgen maken wij gebruik van onze eigen bezorgdienst. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit tijdens het transport beter garanderen.

Juglans nigra aanplanten

Een Juglans nigra heeft een voorkeur voor lichte klei, zand, zavel of lemige grond als grondsoort. Het is belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is en dat er niet voor langere periode plassen water blijven staan.

Om ervoor te zorgen dat de Juglans nigra goed kan groeien, is het verstandig om de fruitboom op een zonnige plek aan te planten. De Juglans nigra kan zich namelijk op een plek met schaduw niet goed ontwikkelen.

Een Juglans nigra kan windgevoelig zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de plantplek. Daarnaast adviseren wij om gebruik te maken van het aanplantpakket. Door de boom met de boompalen uit dit pakket aan te planten, staat de boom ook bij wind steviger in de grond. Hierdoor kan de boom goed wortelen en zichzelf vastzetten in de grond. Ook zit er in het aanplantpakket de aanplantgrond, met hierin alle voedingsstoffen die de Juglans nigra nodig heeft.

Wil je de Juglans nigra liever door ons laten aanplanten, is dit zeker mogelijk. Voeg het aanplantpakket en de aanplantservice toe aan je bestelling en wij komen binnen tien werkdagen bij je langs. Het enige wat je hoeft te doen is een plek kiezen in je tuin en ervoor zorgen dat deze plek vrij is van oude wortels, puin, kabels en wit straatzand.

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Zwarte walnotenboom (Juglans nigra)

Hoe hoog wordt een Juglans nigra?

Hoe snel groeit een Juglans nigra?

Welke herfstkleur krijgt een Juglans nigra?

Wanneer bloeit een Juglans nigra?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een Juglans nigra aanplanten?

Heeft een Juglans nigra een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de Juglans nigra snoeien?

Is een Juglans nigra winterhard?

Is het nodig om een Juglans nigra jaarlijks te bemesten?

Juglans nigra snoeien

Snoei eens in het jaar de te dikken takken van de Juglans nigra weg. De beste periode om een Juglans nigra te snoeien is in oktober, november of december. Let wel op dat het op het moment van snoeien niet vriest. Als het vriest, kan de boom namelijk beschadigd worden als hij net is gesnoeid. 

Bloei en groei van een Juglans nigra

De bloeiperiode van een Juglans nigra is in mei. Net als bij veel andere walnotenbomen bloeit de Juglans nigra in deze periode met katjes die groen van kleur zijn.

Doorgaans kan een Juglans nigra 25 tot 35 meter hoog worden, maar in sommige gevallen is een hoogte van 40 meter ook mogelijk. De kroon van de boom kan zo'n 15 tot 20 meter breed worden.

Wij adviseren om een Juglans nigra aan te planten in een grote tuin. De boom heeft namelijk voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Over het algemeen is de Juglans nigra die wij aanbieden na drie tot vier jaar vruchtdragend. Dat heeft te maken met zijn formaat en leeftijd. De walnoten zijn in september en oktober te rapen.

Juglans nigra verzorgen

Over het algemeen duurt het twee tot drie groeiseizoenen voordat een Juglans nigra diep genoeg geworteld is. De wortels zijn na die tijd diep genoeg gegroeid om zichzelf te voorzien van het grondwater.

Het is daarom belangrijk om in de eerste paar jaar tijdens het groeiseizoen van april t/m oktober extra water te geven. Doe dit wanneer het droog weer is, of wanneer het 20 graden Celsius of warmer is.

Een exacte hoeveelheid water per dag kunnen wij niet zeggen. De plek van aanplanten, het aantal zonuren, maar ook hoeveel bomen en planten er in de buurt staan, kunnen hier invloed op hebben. Wel hebben wij een indicatie voor het watergeven in ons boekje met aanplantinstructies staan.

Blad van een Juglans nigra

Het blad van een Juglans nigra is geveerd en kan 55 tot 60 cm lang worden. De bladeren zijn langwerpig en handvormig. Wanneer je het blad kneust komt hier een aromatische geur vanaf. Mede dankzij deze geur weerhoudt de boom onder andere muggen. In de herfst voordat de boom het blad laat vallen, verkleurt het blad naar prachtige gele herfstkleuren.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Fiona

Vriendelijke bezorger en heel erg fijn dat de bezorging met track and trace te volgen is. Ook goed informatief boekje dat je bij de bestelling krijgt

10/10
Gert

Goede communicatie, mooie planten en advies!

10/10
Marjo

Goed en vriendelijk

9/10
Anneke

Heel goed

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten