Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Home
>
Fruitbomen
>
Walnotenboom
>
Juglans regia 'Coenen'

Juglans regia 'Coenen'

De walnotenboom Coenen (in het Latijn: Juglans regia ‘Coenen’) is een in Brabant veredelde walnotenboom. Deze walnoot is zelfbestuivend en is op vrij jonge leeftijd al vruchtdragend. De walnoten zijn groot van vorm en hebben een aromatische smaak. Het blad van de Juglans regia ‘Coenen’ is groen van kleur en verkleurt in de herfst naar geelbruine herfstkleuren.

 • Zelfbestuivend
 • Op vrije jonge leeftijd vruchtdragend
 • Aromatische smaak
 • Geelbruine herfstkleuren
Juglans regia 'Coenen'
Filters
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bloeiperiode
Bladkleur
Prijs (€)
-
5 resultaten
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
walnotenboom 'Coenen'
 • Totaalhoogte 50 - 80 cm
€ 64,95
Beschikbaar
€ 64,95
Beschikbaar
walnotenboom 'Coenen'
 • Totaalhoogte 80 - 120 cm
€ 69,95
Beschikbaar
€ 69,95
Beschikbaar
walnotenboom 'Coenen'
 • Stamomtrek 1 - 3 cm
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 89,95
Beschikbaar
€ 89,95
Beschikbaar
walnotenboom 'Coenen'
 • Stamomtrek 1 - 3 cm
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 99,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 99,95
Tijdelijk uitverkocht
walnotenboom 'Coenen'
 • Stamomtrek 2 - 4 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 109,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 109,95
Tijdelijk uitverkocht
1-5 van totaal 5

De walnotenboom Coenen (in het Latijn: Juglans regia ‘Coenen’) is een in Brabant veredelde walnotenboom. Deze walnoot is zelfbestuivend en is op vrij jonge leeftijd al vruchtdragend. De walnoten zijn groot van vorm en hebben een aromatische smaak. Het blad van de Juglans regia ‘Coenen’ is groen van kleur en verkleurt in de herfst naar geelbruine herfstkleuren.

 • Zelfbestuivend
 • Op vrije jonge leeftijd vruchtdragend
 • Aromatische smaak
 • Geelbruine herfstkleuren

Juglans regia ‘Coenen’ kopen

De walnotenboom ‘Coenen’ is een zelfbestuivende walnotenboom met een goede opbrengst. Ondanks dat deze walnotenboom zelfbestuivend is, zorgt kruisbestuiving ervoor dat de opbrengst van de vruchten toeneemt.

De Juglans regia ‘Coenen’ heeft een aantal voordelen. Walnotenbomen werken als een natuurlijke vorm voor het bestrijden van vliegen en muggen. Vliegen en muggen hebben namelijk een hekel aan de geur van de walnotenboom. Een ander voordeel is de brede kroon van de Juglans regia ‘Coenen’. De brede kroon creëert een heerlijke schaduwplek. Dit maakt de boom ideaal om in de zomer onder te vertoeven. 

Als je enorm van walnoten houdt, is de Juglans regia ‘Coenen’ de boom voor jou. De boom geeft een hoge productie aan walnoten. Deze walnoten zijn groot, smaakvol en makkelijk te kraken. De walnoten zijn rijp tussen september en oktober. Je kan de Juglans regia ‘Coenen’ rapen zodra ze van de boom vallen. Als ze nog niet van de boom vallen, zijn ze nog niet rijp. 

Wij bieden de Juglans regia ‘Coenen’ aan in de volgende hoogtes:

Bestel je de Juglans regia ‘Coenen’ vandaag, dan bezorgen wij deze binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis. Wij bezorgen met onze eigen bezorgdienst. Binnen een dag na het plaatsen van je bestelling ontvang je een voorstel voor het bezorgmoment. Eén dag voor levering ontvang je de tijdsindicatie voor levering. Ook zit er in deze mail een live track & trace code.

Juglans regia ‘Coenen’ aanplanten

Voor het aanplanten van de Juglans regia ‘Coenen’ adviseren wij om gebruik te maken van het aanplantpakket. In dit pakket zit aanplantgrond, boompalen, boombanden en spijkers.
De boompalen zorgen ervoor dat de boom ook bij wind stevig in de grond staat en hierdoor goed kan wortelen. De aanplantgrond stimuleert de aangroei op de nieuwe plek, omdat hier alle voedingsstoffen in zitten die de boom nodig heeft.

Voor de plantplek is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. De Juglans regia ‘Coenen’ heeft behoefte aan een zonnige en goed waterdoorlatende plek. De boom houdt namelijk niet van nattigheid en staat graag in de zon. Wat betreft de grondsoort geeft de Juglans regia ‘Coenen’ de voorkeur aan loss, lichte klei en zavel.

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over juglans regia 'coenen'

Hoe hoog wordt een Juglans regia ‘Coenen’?

Hoe snel groeit een Juglans regia ‘Coenen’?

Welke herfstkleur krijgt een Juglans regia ‘Coenen’?

Wanneer bloeit een Juglans regia ‘Coenen’?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een Juglans regia ‘Coenen’ aanplanten?

Heeft een Juglans regia ‘Coenen’ een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de Juglans regia ‘Coenen’ snoeien?

Is een Juglans regia ‘Coenen’ winterhard?

Is het nodig om een Juglans regia ‘Coenen’ jaarlijks te bemesten?

Juglans regia ‘Coenen’ snoeien

De beste periode om een Juglans regia ‘Coenen’ te snoeien is in maart, wanneer de kans op vorst nihil is. Verwijder of halveer de te dikke takken. Door de boom te snoeien, zorg je ervoor dat hij mooi in vorm blijft.

Juglans regia ‘Coenen’ verzorgen

Doorgaans duurt het twee tot drie groeiseizoenen voordat de wortels van een Juglans regia ‘Coenen’ diep genoeg geworteld zijn om zichzelf te voorzien van grondwater. 

Het is belangrijk om tijdens de eerste paar jaar extra water te geven tijdens het groeiseizoen, van april tot oktober. Doe dit wanneer het minimaal 20 graden Celcius is, of wanneer het droog weer is.

Een exacte hoeveelheid water per dag kunnen wij niet zeggen. De plek van aanplanten, het aantal zonuren, maar ook hoeveel bomen en planten er in de buurt staan, kunnen hier invloed op hebben. Wel hebben wij een indicatie voor het watergeven in ons boekje met aanplantinstructies staan.

Bloei en groei van een Juglans regia ‘Coenen’ 

Net als veel andere walnotenbomen bloeit de Juglans regia ‘Coenen’ met geelgroene hangende katjes. Dit is in de maand mei.

Een Juglans regia ‘Coenen’ kan 15 tot 20 meter hoog worden. De kroon kan ook deze breedte krijgen als je de boom niet snoeit.  Als je de boom wilt laten groeien is het belangrijk dat de boom voldoende ruimte krijgt. Door de boom jaarlijks te snoeien beperk je de hoogte en breedte van de boom.

Blad van een Juglans regia ‘Coenen’ 

In het voorjaar loopt de Juglans regia ‘Coenen’ uit met nieuw groen blad. In de herfst verkleurt dit blad naar prachtige geelbruine herfstkleuren. In de late herfst laat de boom het blad vallen.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Mariska Toes

Bomen zijn netjes bezorgd. Heb voor de optie plant service gekozen en daar was ik achteraf nog blijer mee! Had ik zelf niet zo vakkundig kunnen doen.. nu de nazorg goed handhaven. Kijk er nu al naar uit hoe ze volgend jaar nog voller bij staan.

10/10
Patrick de Koning

Afgeleverd volgens afspraak. Netjes geregeld. Voor de leken onders ons: let op waar stam omtrek voor staat:)

10/10
vincent

tweede keer dat ik hier bestel wegens heel competitieve prijzen. kwaliteit en snelle levering

10/10
Hecham

Top

9/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten