Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Gele kornoelje solitair

‘Cornus mas’

Gele kornoelje solitair

‘Cornus mas’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantservice kleine bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen. Zeker bij kleine, jonge bomen is het prettig dat deze steun krijgen van boompalen en in de juiste grond kunnen wortelen.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Pokon aanplantgrond 30 L

Pokon aanplantgrond 30L

We adviseren altijd om potgrond te gebruiken bij het aanplanten van je nieuwe boom, haag of plant. Dankzij deze potgrond wordt het bodemleven geoptimaliseerd rondom de nieuw geplante boom of plant. Daarnaast houdt deze potgrond vocht vast en verbetert hij de structuur van de grond, wat ten goede komt voor her-groei van de wortels. Belangrijk is om de gewone aanplantgrond te mengen met de uitgegraven grond.

Gesnoeid bezorgen gratis

Maak gebruik van onze unieke gratis service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 109,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Gele kornoelje solitair kan het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6528 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De kornoelje Cornus mas is een prachtige en sterke solitair. Hij vertakt zeer snel en groeit mooi rond. In januari - maart geeft hij prachtige gele bloesem. Het blad van de Kornoelje is glanzend groen. In de herfst kleurt de Kornoelje geel en oranjerood. In de vroege herfst volgen de ovale rode bes-achtige eetbare vruchten. Deze bessen zijn erg zuur. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van jam en sap en zelfs voor wijnen worden de bessen van de Kornoelje gebruikt. De oudere takken worden grijsbruin en bladderen af. De jonge takken zijn mooi heldergroen van kleur. Kortom een bijzondere boom met meerdere prachtige kenmerken.

Specificaties
Latijnse naam ‘Cornus mas’
Winterhardheid Zeer winterhard
Voorkeur grondsoort Loss, lichte klei, zware klei, zand, zavel, Lemige grond
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig
Standplaats Zon, Halfschaduw
Bloeiperiode Januari-Maart
Bloeiwijze Gele bloesem
Bladhoudend Nee
Vrucht Rode steenvrucht
Snoeiperiode Mei-Juni
Snoeiwijze Snoei alleen voor vormbehoudt
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen
Groenblijvend Nee
Herfstkleur Roodviolet
Hoogte solitair bij levering 150-175 hoog

Sluiten