Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Gewone judasboom meerstammig

‘Cercis canadensis’

Gewone judasboom meerstammig

‘Cercis canadensis’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantgrond middelgroot mediterraans

Deze speciale meditterane aanplantgrond van Pokon optimaliseert het bodemleven rondom jouw nieuw geplante mediterrane boom. Daarnaast houdt deze potgrond vocht vast en verbetert hij de structuur van de grond, wat de groei van de wortels ten goede komt.

Belangrijk is om deze aanplantgrond te mengen met de uitgegraven grond. Deze aanplantgrond is te gebruiken voor elk soort mediterrane boom.

Deze optie bevat 3 zakken van 30 liter.

Aanplantservice middelgroot mediterraans

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd de mediterrane potgrond bij te bestellen, zodat de boom goed kan wortelen. Hier zul je op de lange termijn veel profijt van hebben.

De aanplantservice in combinatie met de mediterrane potgrond geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Vliesdoek basic

Vliesdoek wordt gebruikt voor bomen of planten die niet helemaal winterhard zijn. De meeste palm- en olijfbomen kunnen op korte termijn redelijk strenge vorst verdragen. Wanneer er een langere vorsttermijn voorspeld wordt adviseren wij om een vliesdoek om de boom of plant heen te wikkelen. De vliesdoek heeft een isolerende werking en beschermt de boom tegen vorst.

Het inwikkelen van de boom of plant met het vliesdoek is vrij simpel: zorg ervoor dat de de plant van top tot teen dubbel ingewikkeld wordt. Wikkel de boom of plant niet te strak in, want meer lucht tussen de plant en de buitenkant zorgt voor een beter isolement. Daarnaast is het verstandig om het vliesdoek zowel onder als boven dicht te maken.

De vliesdoek is 1,5m bij 10m groot.

Vliesdoek deluxe middel (200-150)

Onze deluxe vliesdoek is erg sterk en heeft een rits en koordsluiting. Deze is speciaal gemaakt om mediterrane bomen te beschermen tegen vorst.

Vliesdoek wordt gebruikt voor bomen of planten die niet helemaal winterhard zijn. De meeste palm- en olijfbomen kunnen op korte termijn redelijk strenge vorst verdragen. Wanneer er een langere vorsttermijn voorspeld wordt adviseren wij om een vliesdoek om de boom of plant heen te wikkelen. De vliesdoek heeft een isolerende werking en beschermt de boom tegen vorst.

Het inwikkelen van de boom of plant met het vliesdoek is vrij simpel: zorg ervoor dat de de plant van top tot teen dubbel ingewikkeld wordt. Wikkel de boom of plant niet te strak in, want meer lucht tussen de plant en de buitenkant zorgt voor een beter isolement. Daarnaast is het verstandig om het vliesdoek zowel onder als boven dicht te maken.Onze middelgrote deluxe vliesdoek is 200 bij 150 cm groot.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 159,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6471 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De gewone judasboom meerstammig is een judasboom die tot op heden het meest wordt aangeplant in Nederland. Het is een zeer sterke boom en groeit harder dan de andere 'Cultivars' judasbomen. De meerstammige judasboom heeft een karakteristieke groeiwijze door de meerdere stammen die vanuit de grond groeien. De gewone judasboom valt op vanwege de fel roze bloemen in het voorjaar. De bloemen komen tevoorschijn in de maanden april en mei. 

Na de bloei krijgt de gewone judasboom lichtgroen uitlopende bladeren die later groen van kleur worden. Verder heeft de gewone judasboom mooie geel, oranjerode herfstkleuren.

Alle judasbomen worden in doorgroeikluit of pot bezorgd, waarin ze genoeg wortels hebben om te hergroeien. Je kunt dan genieten van een zeer speciale boom in uw tuin. Door de mooie bloei en adembenemende herfstkleur geeft de gewone judasboom een extra sfeer in de tuin. 

De 'Cercis Canadensis' is ook onderhoudsarm en hoeft alleen gesnoeid te worden wanneer nodig is, bijvoorbeeld wanneer de takken op de stam te dik worden.

De totaalhoogte van de gewone judasboom meerstammig is 200 tot 250 centimeter.

Specificaties
Latijnse naam ‘Cercis canadensis’
Hoogte indicatie bij levering 200-250 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Goed winterhard
Voorkeur grondsoort Löss, zavel, zand
Windgevoeligheid Verdraagt redelijk wind
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode April - mei
Bloeiwijze Roze bloemen
Bladhoudend Nee
Vrucht Roodbruine peul
Snoeiperiode Juni - juli
Snoeiwijze Snoeien alleen bij noodzaak
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen
Groenblijvend Nee
Herfstkleur Geel / geeloranje, rood

Sluiten