Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Home
>
Hagen
>
Coniferen
>
Leylandconifeer (Cupressocyparis leylandii)

Leylandii conifeer (Cupressocyparis leylandii)

De Leylandii conifeer of cipres ‘Leylandii’ (in het Latijn: Cupressocyparis leylandii) is een ideale boom om snel een hoge en volle haag afscheiding mee te creëren. Tevens is de haag het gehele jaar bladhoudend en groenblijvend, waardoor je het jaar rond privacy hebt.

 • Snelgroeiende boom
 • Beschikbaar in meerdere maten
 • Wintergroen
 • Decoratieve, smalgroeiende cipres
Leylandconifeer (Cupressocyparis leylandii)
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Totaalhoogte
-
7 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Leylandconifeer 60 cm
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 9,99
Beschikbaar
€ 9,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 10,99
Beschikbaar
€ 10,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 125 cm
€ 12,99
Beschikbaar
€ 12,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 125 cm
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 14,99
Beschikbaar
€ 14,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 150 cm
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 21,99
Beschikbaar
€ 21,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 175 cm
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 26,99
Beschikbaar
€ 26,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 225 cm
€ 34,95
Beschikbaar
€ 34,95
Beschikbaar
1-7 van totaal 7

De Leylandii conifeer of cipres ‘Leylandii’ (in het Latijn: Cupressocyparis leylandii) is een ideale boom om snel een hoge en volle haag afscheiding mee te creëren. Tevens is de haag het gehele jaar bladhoudend en groenblijvend, waardoor je het jaar rond privacy hebt.

 • Snelgroeiende boom
 • Beschikbaar in meerdere maten
 • Wintergroen
 • Decoratieve, smalgroeiende cipres

Leylandii conifeer kopen

Een Leylandii conifeer is een smalgroeiende conifeer en wordt hierdoor ook ‘Leylandii’ cipres genoemd. Andere coniferen die breder groeien zijn de Thuja ‘Brabant’, Thuja ‘Excelsa’ en Thuja ‘Smaragd’.

De Leylandii conifeer hebben wij in onderstaande hoogtes beschikbaar:

Wij bezorgen de Cupressocyparis leylandii met onze eigen bezorgdienst gratis binnen 5 werkdagen bij je thuis. Door gebruik te maken van onze eigen bezorgdienst, kunnen wij de kwaliteit tijdens levering garanderen.

Na het plaatsen van je bestelling, ontvang je binnen 24 uur vanuit ons een voorstel voor levering. Komt dit moment niet uit? Neem dan contact met ons op, samen kiezen we een ander bezorgmoment dat wél goed uitkomt.

Een dag voor levering ontvang je vanuit ons een mail met hierin de tijdsindicatie. Ook zit er in deze mail een track & trace, waarmee de chauffeur live te volgen is op de dag van levering.

Aanplanten van een Cupressocyparis leylandii

Bij het plaatsen van de bestelling voor de Cupressocyparis leylandii kun je ook de aanplantservice mee bestellen. In dat geval komen wij binnen 10 werkdagen bij je langs voor de levering en het aanplanten van de conifeer.

Denk goed na waar je de Leylandii conifeer gaat planten. De cipres ‘Leylandii’ houdt namelijk van een zonnige plek, of van een plek met halfschaduw. Zorg dat de plek van aanplanten tot 30 centimeter diepte vrij is van oude wortels, puin en wit zand. 

De vochtigheid van de bodem is erg belangrijk. Mocht er na een regenbui voor langere periode plassen water blijven staan, is dit wel iets om rekening mee te houden. De Leylandii conifeer kan namelijk niet tegen extreme nattigheid.

Als je ervoor kiest om de conifeer ‘Leylandii’ zelf aan te planten, ontvang je bij levering een boekje met aanplantinstructies. In dit boekje leggen we in een aantal stappen uit hoe je de conifeer aanplant.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe hoog wordt een Leylandii conifeer?

Hoe snel groeit een Leylandii conifeer?

Op welke grond kun je een Leylandii conifeer aanplanten?

Heeft een Leylandii conifeer een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de Leylandii conifeer snoeien?

Krijgt een Leylandii conifeer vruchten?

Is het nodig om een Leylandii conifeer jaarlijks te bemesten?

Hoeveel coniferen per strekkende meter?

Is de Leylandii conifeer groenblijvend?

Is de Leylandii conifeer winterhard?

Leylandii conifeer snoeien

De Cupressocyparis leylandii is een snelgroeiende conifeer en zal vooral in de hoogte groeien. Om de conifeer mooi in vorm te houden, kun je deze het beste twee keer per jaar snoeien. De eerste snoeibeurt kun je het beste doen in juni, voor de kortste dag van het jaar. De tweede snoeibeurt kun je het beste in de late zomer toepassen, bijvoorbeeld in de maanden augustus of september.

Wij adviseren om de conifeer nooit te snoeien wanneer het de hele dag zonnig is, want dan kunnen net gesnoeide toppen verbranden. Snoei alleen de groene takken en snoei liever niet in het hout.

Blad van een Cupressocyparis leylandii

De Cupressocyparis leylandii heeft naaldvormige bladeren, die geelgroen van kleur zijn. Hierdoor is de ‘Leylandii’ wat lichter van kleur ten opzichte van de meeste Thuja’s, die over het algemeen donkergroen van kleur zijn.

Bloei van een Leylandii conifeer

De Cupressocyparis leylandii heeft geen vaste bloeiperiode en krijgt geen bloemen. Wel krijgt de conifeer ronde roodbruine kegels die 2 cm groot zijn. Vaak krijgt de conifeer deze pas na een aantal jaar.

Groei van een Leylandii conifeer

De Cupressocyparis leylandii is een snelgroeiende conifeer en groeit vooral in de hoogte. De Leylandii conifeer kan met gemak 15 tot 20 meter hoog worden. Je kunt de hoogte beïnvloeden door de conifeer te toppen wanneer hij op de gewenste hoogte is. Hierdoor groeit de conifeer niet meer verder in hoogte.

Verzorging van een Leylandii conifeer

Na het aanplanten van de conifeer is het belangrijk om deze goed water te geven, zodat de wortels zich goed vast kunnen zetten in de grond. Houd vervolgens de bodemvochtigheid goed in de gaten. Help de conifeer een handje wanneer de grond droog aanvoelt, door hem water te geven. 

Om de groei van de Leylandii conifeer te stimuleren, kun je deze bemesten. De beste periode om dit te doen, is in het voorjaar. Eventueel kun je dit na de tweede snoeibeurt nog een keer doen.

Het enige wat voorkomend is bij een Cupressocyparis leylandii, is dat de conifeer aangetast kan worden door de schimmel Seiridium unicorne. Hierbij zullen de twijgen eerst vaal geel worden en daarna bruin verkleuren. Je kunt dit wel bestrijden, alleen is het lastige dat dit alleen in een vroeg stadium kan.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Kim Sanen

Mooie bomen, correcte levering vriendelijke chauffeur!

10/10
Marjo

Goed en vriendelijk

9/10
Willem

Top..

10/10
Gea

Aan te bevelen

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten