leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Laurierhaag (Prunus laurocerasus 'Novita')

De laurier Novita Prunus laurocerasus 'Novita' is een redelijk snel groeiend soort, hierdoor kan dit soort goed gebruikt worden als haag. De laurierhaag bloeit in mei/juni met geurende witte bloemen in trossen. Het blad is groen en glanzend, lancetvormig en voelt leerachtig aan. 

 • Wintergroene haag
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Kan op een zonnige als op een schaduwrijke plek staan
 • Geschikt voor iedere tuin
Laurierhaag 'Novita' 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 29,99
Beschikbaar
€ 29,99
Beschikbaar
Laurierhaag 'Novita' 120 cm
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 42,95
Beschikbaar
€ 42,95
Beschikbaar
Laurierhaag 'Novita' 140 cm
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 57,99
Beschikbaar
€ 57,99
Beschikbaar
Laurierhaag 'Novita' 160 cm
 • Totaalhoogte 160 - 180 cm
€ 69,95
Beschikbaar
€ 69,95
Beschikbaar

De laurier Novita Prunus laurocerasus 'Novita' is een redelijk snel groeiend soort, hierdoor kan dit soort goed gebruikt worden als haag. De laurierhaag bloeit in mei/juni met geurende witte bloemen in trossen. Het blad is groen en glanzend, lancetvormig en voelt leerachtig aan. 

 • Wintergroene haag
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Kan op een zonnige als op een schaduwrijke plek staan
 • Geschikt voor iedere tuin
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Laurier Novita kopen

Wil je de laurier Prunus laurocerasus 'Novita' bestellen, ben jij bij Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres. Wij hebben de laurier Novita in verschillende formaten beschikbaar:

Totaalhoogte 100-120 cm: Geschikt als lage erfafscheiding
Totaalhoogte 120-140 cm: Geschikt als lage erfafscheiding
Totaalhoogte 140-160 cm: Geschikt als hoge erfafscheiding
Totaalhoogte 160-180 cm: Geschikt als hoge erfafscheiding

De totaalhoogte is gemeten vanaf de bovenkant van de kluit. Dit betekent dat een indicatie totaalhoogte 100-120 cm, ook deze hoogte boven de grond zal hebben.

BOMENTA(L)K #50 | Laurier ’Novita’

youtube placeholder

Prunus laurocerasus 'Novita' bezorgen

Wij bezorgen alle laurierhagen gratis vanaf een orderwaarde van € 50,00 met onze eigen bezorgdienst. De levering wordt gedaan door onze eigen chauffeurs die veel ervaring hebben met de hagen, hierdoor weten wij zeker dat de hagen zorgvuldig en netjes worden geleverd. Bestel je de laurier Novita vandaag, dan komen wij binnen 5 werkdagen bij je langs. Wij laten binnen 24 uur via de mail weten wanneer wij willen langskomen voor het bezorgen. Daarnaast ontvang je een dag voor levering vanuit ons een track & trace met hierin het tijdsvak binnen wanneer wij langskomen. Via de track & trace, kun je de chauffeur op de dag van levering ook live volgen.

Verzorgingstips

Voor het snoeien van een laurierhaag Novita, is het belangrijk om dit te doen met een scherpe knipschaar. Een (elektrische) heggenschaar kan ook en werkt sneller, maar met een knipschaar kun je preciezer werken, om zo min mogelijk de bladeren door te knippen.

Beslis tot hoever je de laurier wilt terugsnoeien, top de bovenkant tot de gewenste hoogte.

Snoei de zijkant en werk in een lichte kegelvorm, waarbij de onderkant iets breder blijft dan de bovenkant. Op deze manier kan het zonlicht elk deel van de plant goed bereiken.

In het voorjaar kun je de laurier eventueel tot op het hout terugsnoeien, indien de plant te groot is geworden.

Een nieuwe laurierhaag kun je eventueel tussendoor vaker snoeien, je kan de bovenste toppen direct knippen. Dit stimuleert een goede vertakking, zodat de haag sneller vol dichtgroeit.

Komt de laurierhaag Novita uit pot, kan deze het gehele jaar aangeplant worden. De laurierhaag is dan namelijk ook in pot gekweekt, waardoor je het groeiproces niet onderbreekt.
Als de laurierhaag met kluit geleverd word, komt deze uit de volle grond, de haag kan dan het beste aangeplant worden in de herfst of in het vroege voorjaar.

Mocht je een laurierhaag Novita willen verplaatsen, kun je dit het beste in het voorjaar of in het najaar doen.
Belangrijk is dat je de laurierhaag terug snoeit en zoveel mogelijk kluit mee neemt naar de gewenste plek waar je de laurierhaag wilt herplanten.
Na 2 á 3 jaar zal de haag weer de oude zijn.
Mocht het in het eerste jaar droog zijn, is het belangrijk de haag voldoende water te geven.

De laurierhaag Novita kan een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Door de haag jaarlijks te snoeien is de hoogte te beïnvloeden en kun je de haag op de gewenste hoogte houden.

Een laurierhaag Novita kan uiteindelijk 3 tot 4 meter breed worden, door de haag jaarlijks te snoeien is dit wel te beïnvloeden.

De beste tijd om een laurierhaag Novita met kluit te planten is in het voorjaar of in het najaar, laurierhagen in pot kunnen het gehele jaar aangeplant worden.
Belangrijk is om een sleuf te graven van ongeveer 40/ 50 centimeter breed en diep. Geef de laurier de ruimte en houdt ruimte tussen de planten. Daarnaast adviseren wij om de laurierhagen aan te planten met aanplantgrond, hierin zitten de voedingsstoffen die de plant nodig heeft en dit bevordert de groei.

Een laurierhaag Novita is een snelle groeier en kan wel 40 á 50 cm per jaar in de hoogte groeien.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Laurier Novita aanplanten

Als de laurier Novita met kluit geleverd wordt, kun je deze het beste in het voorjaar of in het najaar aanplanten. De laurier Prunus laurocerasus 'Novita' komt dan namelijk uit de volle grond. Als de laurierhaag in pot geleverd wordt, kan deze het gehele jaar aangeplant worden.

Belangrijk is om de grond alvast voor te bereiden, verwijder onkruid, oude wortels, puin en zorg ervoor dat er geen bekabeling ligt. Graaf een geul van ongeveer 40 á 50 cm breed en diepte, zodat de wortels van de laurier Prunus laurocerasus 'Novita' hier goed in passen. Om ervoor te zorgen dat de laurier Novita goed aanslaan, kun je een laag aanplantgrond aan de geul toevoegen. Op deze manier krijgen de laurierhagen de juiste voedingstoffen en zullen ze ook sneller en krachtiger groeien.

Maak de wortels van de laurierhagen nat voor je ze in de grond zet. Staan alle hagen in de geul, graaf deze dan dicht en druk de aarde aan zodat de hagen stevig in de grond staan. Voorzie de laurier Novita na het aanplanten van water.

Prunus laurocesarus 'Novita' verzorgen

Na het aanplanten is het belangrijk dat de laurier Novita voldoende water krijgt. In het begin zelfs regelmatig, zodat de kluit niet uitdroogd. Als de hagen zijn aangeslagen is het advies om tijdens de droge periodes toch minstens één keer per week water te geven. Geef de haag water aan de voet van de plant en probeer de bladeren zelf niet te besproeien. Hiermee voorkom je namelijk eventuele verbranding van het blad of schimmelvorming.

De laurier Prunus laurocerasus 'Novita' staan altijd dicht bij elkaar en hebben hierdoor extra voedingsstoffen nodig. Het advies is om de laurier Novita in de groei te bemesten. Bemesten doe je het beste in maart- april en juni-juli. Door de laurierhaag 2 keer per jaar te bemesten met een speciale hagenmeststof houd je hem gezond en groen. De bemesting moet je wel weer afbouwen vanaf augustus of september.

Laurierhaag Novita snoeien

De laurier Novita kun je het beste 2 keer per jaar snoeien, dit zorgt namelijk voor vormbehoud en hierdoor krijg je een strakke haag. De eerste snoeibeurt kun je het beste doen in juli en voor de tweede snoeibeurt kun je september aanhouden. Het snoeien kun je het beste doen, wanneer het niet te warm of te koud is. Vooral op een hete zomerdag, kan dit het herstel belemmeren en getopte takken kunnen dan verbranden.

Voor het snoeien is het belangrijk, om dit te doen met een scherpe knipschaar. Een (elektrische) heggenschaar kan ook en werkt sneller, maar met een knipschaar kun je preciezer werken, om zo min mogelijk de bladeren door te knippen. Beslis tot hoever je de laurier Novita wilt terugsnoeien. Top de bovenkant tot de gewenste hoogte. Snoei de zijkant en werk in een lichte kegelvorm, waarbij de onderkant iets breder blijft dan de bovenkant. Op deze manier kan het zonlicht elk deel van de plant goed bereiken.
In het voorjaar kun je de laurier Prunus laurocerasus 'Novita' eventueel tot op het hout terugsnoeien indien de plant te groot is geworden. Een nieuwe laurier Novita kun je eventueel tussendoor vaker snoeien, je kan de bovenste toppen direct knippen. Dit stimuleert een goede vertakking, zodat de haag sneller vol dichtgroeit.