Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
Home
>
Hagen
>
Laurierhaag
>
Laurierhaag Genolia

Laurierhaag (Prunus laurocerasus 'Genolia')

De laurier 'Genolia' Prunus laurocerasus 'Genolia' is een laurierkers die bekend staat als de meest winterharde in zijn soort. Dit maakt de Genolia zeer geschikt als haag. De laurierhaag bloeit in mei met geurende witte bloemen in trossen. Na de bloemen krijgt deze laurier donkere besjes, deze kunnen giftig zijn. Het blad is donkergroen en de haag heeft een smalopgaande groeiwijze.

 • Wintergroene en winterharde haag
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Kan op een zonnige als op een schaduwrijke plek staan
 • Mooie witte bloemen in trossen
Laurierhaag Genolia
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
5 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Laurierhaag 'Genolia' 60 cm
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 7,50
Beschikbaar
€ 7,50
Beschikbaar
Laurierhaag 'Genolia' 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 17,50
Beschikbaar
€ 17,50
Beschikbaar
Laurierhaag 'Genolia' 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 125 cm
€ 34,95
Beschikbaar
€ 34,95
Beschikbaar
Laurierhaag 'Genolia' 125 cm
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 44,95
Beschikbaar
€ 44,95
Beschikbaar
Laurierhaag 'Genolia' 150 cm
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 55,95
Beschikbaar
€ 55,95
Beschikbaar
1-5 van totaal 5

De laurier 'Genolia' Prunus laurocerasus 'Genolia' is een laurierkers die bekend staat als de meest winterharde in zijn soort. Dit maakt de Genolia zeer geschikt als haag. De laurierhaag bloeit in mei met geurende witte bloemen in trossen. Na de bloemen krijgt deze laurier donkere besjes, deze kunnen giftig zijn. Het blad is donkergroen en de haag heeft een smalopgaande groeiwijze.

 • Wintergroene en winterharde haag
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Kan op een zonnige als op een schaduwrijke plek staan
 • Mooie witte bloemen in trossen

Laurier 'Genolia' kopen

Bij Bomenbezorgd.nl ben je aan het juiste adres, als je opzoek bent naar een Prunus laurocerasus 'Genolia'. Wij hebben dit soort in verschillende formaten beschikbaar:

Totaalhoogte 60-80 cm: Geschikt als lage erfafscheiding
Totaalhoogte 80-100 cm: Geschikt als lage erfafscheiding
Totaalhoogte 100-125 cm: Geschikt als lage erfafscheiding
Totaalhoogte 125-150 cm: Geschikt als lage erfafscheiding
Totaalhoogte 150-175 cm: Geschikt als hoge erfafscheiding

De totaalhoogte is gemeten vanaf de bovenkant van de kluit. Dit betekend dat bijvoorbeeld indicatie totaalhoogte 60-80 cm, ook deze hoogte boven de grond zal hebben.

BOMENTA(L)K #51 | Laurier 'Genolia'

youtube placeholder

Prunus laurocerasus 'Genolia' bezorgen

Wij bezorgen alle laurierhagen Prunus laurocerasus 'Genolia' gratis van een orderwaarde van € 50,00 met onze eigen bezorgdienst. De levering wordt gedaan door onze eigen chauffeurs die veel ervaring hebben met de hagen, hierdoor weten wij zeker dat de hagen zorgvuldig en netjes worden geleverd. Bestel je de laurier 'Genolia' vandaag, dan komen wij binnen 5 werkdagen bij je langs. Wij laten binnen 24 uur via de mail weten wanneer wij willen langskomen voor het bezorgen. Daarnaast ontvang je een dag voor levering vanuit ons een track & trace met hierin het tijdsvak binnen wanneer wij langskomen. Via de track & trace, kun je de chauffeur op de dag van levering ook live volgen.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe laurierhaag 'Genolia' snoeien?

Hoe laurierhaag 'Genolia' planten?

Hoe snel groeit een laurierhaag 'Genolia'?

Laurier 'Genolia' aanplanten

Als de laurier 'Genolia' met kluit geleverd wordt, kun je deze het beste in het voorjaar of in het najaar aanplanten. De laurierhaag komt dan namelijk uit de volle grond. Als de laurierhaag in pot geleverd wordt, kan deze het gehele jaar aangeplant worden.

Belangrijk is om de grond alvast voor te bereiden, verwijder onkruid, oude wortels, puin en zorg ervoor dat er geen bekabeling ligt. Graaf een geul van ongeveer 40 á 50 cm breed en diepte, zodat de wortels van de laurierhagen Prunus laurocerasus 'Genolia' hier goed in passen. Om ervoor te zorgen dat de laurier 'Genolia' goed aanslaan, kun je een laag aanplantgrond aan de geul toevoegen. Op deze manier krijgen de laurierhagen de juiste voedingstoffen en zullen ze ook sneller en krachtiger groeien.

Maak de wortels van de laurierhagen nat voor je ze in de grond zet. Staan alle hagen in de geul, graaf deze dan dicht en druk de aarde aan zodat de hagen stevig in de grond staan. Voorzie de laurier 'Genolia' na het aanplanten van water.

Prunus laurocesarus 'Genolia' verzorgen

Na het aanplanten is het belangrijk dat de Prunus laurocesarus voldoende water krijgt. In het begin zelfs regelmatig, zodat de kluit niet uitdroogd. Als de hagen zijn aangeslagen is het advies om tijdens de droge periodes toch minstens één keer per week water te geven. Geef de haag water aan de voet van de plant en probeer de bladeren zelf niet te besproeien. Hiermee voorkom je namelijk eventuele verbranding van het blad of schimmelvorming.

De laurier 'Genolia' staat altijd dicht bij elkaar en heeft hierdoor extra voedingsstoffen nodig. Het advies is om de laurier 'Genolia' in de groei te bemesten. Bemesten doe je het beste in maart- april en juni-juli. Door de laurier 'Genolia' 2 keer per jaar te bemesten met een speciale hagenmeststof houd je hem gezond en groen. De bemesting moet je wel weer afbouwen vanaf augustus of september.

Laurierhaag 'Genolia' snoeien

De laurierhaag 'Genolia' kun je het beste 2 keer per jaar snoeien, dit zorgt namelijk voor vormbehoud en hierdoor krijg je een strakke haag. De eerste snoeibeurt kun je het beste doen in juli en voor de tweede snoeibeurt kun je september aanhouden. Het snoeien kun je het beste doen, wanneer het niet te warm of te koud is. Vooral op een hete zomerdag, kan dit het herstel belemmeren en getopte takken kunnen dan verbranden.

Voor het snoeien is het belangrijk, om dit te doen met een scherpe knipschaar. Een (elektrische) heggenschaar kan ook en werkt sneller, maar met een knipschaar kun je preciezer werken, om zo min mogelijk de bladeren door te knippen. Beslis tot hoever je de laurier 'Genolia' wilt terugsnoeien. Top de bovenkant tot de gewenste hoogte. Snoei de zijkant en werk in een lichte kegelvorm, waarbij de onderkant iets breder blijft dan de bovenkant. Op deze manier kan het zonlicht elk deel van de plant goed bereiken.
In het voorjaar kun je de laurier 'Genolia' eventueel tot op het hout terugsnoeien indien de plant te groot is geworden. Een nieuwe laurier 'Genolia' kun je eventueel tussendoor vaker snoeien, je kan de bovenste toppen direct knippen. Dit stimuleert een goede vertakking, zodat de haag sneller vol dichtgroeit.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Cor

Ik raad deze firma aan voor leveren bomen

10/10
Erik Nieuwenhuis

Goed geregeld

9/10
Olivier

De bomen worden geleverd met zorg en zijn van hele goede kwaliteit.

10/10
Hanny Heemskerk

Het was de eerste keer dat we een boom online bestelden, maar waren blij verrast met de kwaliteit en de service. Dank jullie wel

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten