Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Hagen
>
Laurierhaag
>
Laurierhaag Novita

Laurierhaag (Prunus laurocerasus 'Novita')

De laurier Novita Prunus laurocerasus 'Novita' is een redelijk snel groeiend soort, hierdoor kan dit soort goed gebruikt worden als haag. De laurierhaag bloeit in mei/juni met geurende witte bloemen in trossen. Het blad is groen en glanzend, lancetvormig en voelt leerachtig aan. 

 • Wintergroene haag
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Kan op een zonnige als op een schaduwrijke plek staan
 • Geschikt voor iedere tuin
Laurierhaag Novita
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
4 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Laurierhaag 'Novita' 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 17,99
Beschikbaar
€ 17,99
Beschikbaar
Laurierhaag 'Novita' 120 cm
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 34,50
Beschikbaar
€ 34,50
Beschikbaar
Laurierhaag 'Novita' 140 cm
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 39,95
Beschikbaar
€ 39,95
Beschikbaar
Laurierhaag 'Novita' 160 cm
 • Totaalhoogte 160 - 180 cm
€ 47,50
Beschikbaar
€ 47,50
Beschikbaar
1-4 van totaal 4

De laurier Novita Prunus laurocerasus 'Novita' is een redelijk snel groeiend soort, hierdoor kan dit soort goed gebruikt worden als haag. De laurierhaag bloeit in mei/juni met geurende witte bloemen in trossen. Het blad is groen en glanzend, lancetvormig en voelt leerachtig aan. 

 • Wintergroene haag
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Kan op een zonnige als op een schaduwrijke plek staan
 • Geschikt voor iedere tuin

Laurier Novita kopen

Wil je de laurier Prunus laurocerasus 'Novita' bestellen, ben jij bij Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres. Wij hebben de laurier Novita in verschillende formaten beschikbaar:

Totaalhoogte 100-120 cm: Geschikt als lage erfafscheiding
Totaalhoogte 120-140 cm: Geschikt als lage erfafscheiding
Totaalhoogte 140-160 cm: Geschikt als hoge erfafscheiding
Totaalhoogte 160-180 cm: Geschikt als hoge erfafscheiding

De totaalhoogte is gemeten vanaf de bovenkant van de kluit. Dit betekent dat een indicatie totaalhoogte 100-120 cm, ook deze hoogte boven de grond zal hebben.

BOMENTA(L)K #50 | Laurier ’Novita’

youtube placeholder

Prunus laurocerasus 'Novita' bezorgen

Wij bezorgen alle laurierhagen gratis vanaf een orderwaarde van € 50,00 met onze eigen bezorgdienst. De levering wordt gedaan door onze eigen chauffeurs die veel ervaring hebben met de hagen, hierdoor weten wij zeker dat de hagen zorgvuldig en netjes worden geleverd. Bestel je de laurier Novita vandaag, dan komen wij binnen 5 werkdagen bij je langs. Wij laten binnen 24 uur via de mail weten wanneer wij willen langskomen voor het bezorgen. Daarnaast ontvang je een dag voor levering vanuit ons een track & trace met hierin het tijdsvak binnen wanneer wij langskomen. Via de track & trace, kun je de chauffeur op de dag van levering ook live volgen.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe laurierhaag Novita snoeien?

Wanneer laurierhaag Novita planten?

Wanneer laurierhaag Novita verplaatsen?

Hoe hoog wordt een laurierhaag Novita?

Hoe breed wordt een laurierhaag Novita?

Hoe laurierhaag Novita planten?

Hoe snel groeit een laurierhaag Novita?

Laurier Novita aanplanten

Als de laurier Novita met kluit geleverd wordt, kun je deze het beste in het voorjaar of in het najaar aanplanten. De laurier Prunus laurocerasus 'Novita' komt dan namelijk uit de volle grond. Als de laurierhaag in pot geleverd wordt, kan deze het gehele jaar aangeplant worden.

Belangrijk is om de grond alvast voor te bereiden, verwijder onkruid, oude wortels, puin en zorg ervoor dat er geen bekabeling ligt. Graaf een geul van ongeveer 40 á 50 cm breed en diepte, zodat de wortels van de laurier Prunus laurocerasus 'Novita' hier goed in passen. Om ervoor te zorgen dat de laurier Novita goed aanslaan, kun je een laag aanplantgrond aan de geul toevoegen. Op deze manier krijgen de laurierhagen de juiste voedingstoffen en zullen ze ook sneller en krachtiger groeien.

Maak de wortels van de laurierhagen nat voor je ze in de grond zet. Staan alle hagen in de geul, graaf deze dan dicht en druk de aarde aan zodat de hagen stevig in de grond staan. Voorzie de laurier Novita na het aanplanten van water.

Prunus laurocesarus 'Novita' verzorgen

Na het aanplanten is het belangrijk dat de laurier Novita voldoende water krijgt. In het begin zelfs regelmatig, zodat de kluit niet uitdroogd. Als de hagen zijn aangeslagen is het advies om tijdens de droge periodes toch minstens één keer per week water te geven. Geef de haag water aan de voet van de plant en probeer de bladeren zelf niet te besproeien. Hiermee voorkom je namelijk eventuele verbranding van het blad of schimmelvorming.

De laurier Prunus laurocerasus 'Novita' staan altijd dicht bij elkaar en hebben hierdoor extra voedingsstoffen nodig. Het advies is om de laurier Novita in de groei te bemesten. Bemesten doe je het beste in maart- april en juni-juli. Door de laurierhaag 2 keer per jaar te bemesten met een speciale hagenmeststof houd je hem gezond en groen. De bemesting moet je wel weer afbouwen vanaf augustus of september.

Laurierhaag Novita snoeien

De laurier Novita kun je het beste 2 keer per jaar snoeien, dit zorgt namelijk voor vormbehoud en hierdoor krijg je een strakke haag. De eerste snoeibeurt kun je het beste doen in juli en voor de tweede snoeibeurt kun je september aanhouden. Het snoeien kun je het beste doen, wanneer het niet te warm of te koud is. Vooral op een hete zomerdag, kan dit het herstel belemmeren en getopte takken kunnen dan verbranden.

Voor het snoeien is het belangrijk, om dit te doen met een scherpe knipschaar. Een (elektrische) heggenschaar kan ook en werkt sneller, maar met een knipschaar kun je preciezer werken, om zo min mogelijk de bladeren door te knippen. Beslis tot hoever je de laurier Novita wilt terugsnoeien. Top de bovenkant tot de gewenste hoogte. Snoei de zijkant en werk in een lichte kegelvorm, waarbij de onderkant iets breder blijft dan de bovenkant. Op deze manier kan het zonlicht elk deel van de plant goed bereiken.
In het voorjaar kun je de laurier Prunus laurocerasus 'Novita' eventueel tot op het hout terugsnoeien indien de plant te groot is geworden. Een nieuwe laurier Novita kun je eventueel tussendoor vaker snoeien, je kan de bovenste toppen direct knippen. Dit stimuleert een goede vertakking, zodat de haag sneller vol dichtgroeit.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Ben

Zeer tevreden over de levering en advies. Fijn dat er ook steeds overleg was hoe de leibomen het best geplaatst konden worden.

10/10
Jacq

Boom op afgesproken tijd geleverd. Heb gebruik gemaakt van plantservice. Zeer vriendelijke en correcte mederker heeft boom geplaatst, met tuinpalen vastgezet en speciale grond in pootgat.gedaan. Alles vakkundig uitgevoerd. Was zeer tevreden over de uitvoering van de klus.

10/10
Gerry

Prima service en vriendelijke bezorgers

10/10
Gilberte

Tof om bij jullie te bestellen! We weten perfect wanneer de levering plaatsvindt! Kunnen de de route goed volgen. En wij zijn blij met de boom die wij besteld hadden. Juist volgens afspraak

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten