Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2838 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Hibiscus 'Marina'

‘Hibiscus syr. 'Marina'’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 59,95

Productinformatie

De Hibiscus 'Marina' is een mooie boom die langdurig bloeit bij een mooie zomer. De boom kan bloeien van juli tot en met september. De Hibiscus 'Marina' heeft grote, violet blauwe bloemen met een wijnrood hart. Deze bloem is prachtig wanneer deze van dichtbij bekeken wordt. Daarnaast is deze Hibiscus een smal opgaande groeier en vanwege deze groei kan de boom goed worden toegepast in een kleine tuin. De Hibiscus kan laat in het seizoen blad geven (eind april/ mei). De 3 lobbige bladeren van de Hibiscus 'Marina' zijn groen van kleur.

De hibiscus, die in de volksmond ook wel 'Altheastruik' wordt genoemd, moet jaarlijks gesnoeid worden. Snoei deze boom in maart goed terug. Verwijder dan dode en slecht groeiende takken. Verwijder daarnaast ook takken die naar binnen groeien. Ten slotte snoeit u alle takken terug tot 2 á 3 knoppen, zodat deze weer kunnen gaan uitlopen. Snoei is voor de Hibiscus 'Marina' belangrijk, omdat een hibiscus alleen bloemen geeft op 1 jarige hout(takken). Kortom de hibiscus is een boom met prachtige bloei die zeker een plekje verdient in de Nederlandse tuin!

Specificaties

Latijnse naam Hibiscus syr. 'Marina'
Stamhoogte 80 cm
Hoogte indicatie bij levering 100-140 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Goed winterhard
Voorkeur grondsoort Loss, zand, lichte klei, zavel
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Juli t/m september
Bloeiwijze Paarse bloemen
Bladhoudend Nee
Vrucht Bruine doosvrucht
Snoeiperiode Maart
Snoeiwijze Terugsnoeien tot 2/3 knoppen
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen
Groenblijvend Nee
Herfstkleur Geel