Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3926 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Italiaanse cipres

Een Italiaanse cipres is een winterharde boom die temperaturen tot wel -13 graden celsius verdraagt. Kies voor de cipresboom als u op zoek bent naar een makkelijk te onderhouden boom die er sierlijk uitziet. De cipres geeft kleur aan de tuin omdat hij het gehele jaar groen blijft. Bij Bomenbezorgd.nl vindt u alleen hoogwaardige kwaliteit cipresbomen, omdat wij de bomen zelf importeren en veel aandacht hebben voor de volheid en kwaliteit van de boom.

 • Cipresbomen van 80 t/m 300 cm hoog
 • Italiaanse cipres vanaf € 34,95
 • Snelle levertijd: binnen 5 dagen in huis
 • Winterharde boom
Italiaanse cipresboom 80 cm
Italiaanse cipresboom 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 39,95
Bekijk product
Italiaanse cipresboom 125 cm
Italiaanse cipresboom 125 cm
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 54,95
Bekijk product
Italiaanse cipresboom 150 cm
Italiaanse cipresboom 150 cm
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 59,95
Bekijk product
Meest gekozen
Italiaanse cipresboom 175 cm
Italiaanse cipresboom 175 cm
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 79,95
Bekijk product
Meest gekozen
Italiaanse cipresboom 200 cm
Italiaanse cipresboom 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 119,95
Bekijk product
Italiaanse cipresboom 400 cm
Italiaanse cipresboom 400 cm
 • Totaalhoogte 400 - 450 cm
€ 519,95
Bekijk product
Italiaanse cipres 600 cm
Italiaanse cipres 600 cm
 • Totaalhoogte 600 - 650 cm
€ 1.199,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Ja, een Italiaanse cipresboom is redelijk winterhard. De boom kan temperaturen verdragen tot maximaal -13 graden Celsius. Wanneer er dus een strenge nachtvorst wordt voorspeld, raden we u aan om de boom in te wikkelen met bijvoorbeeld een vliesdoek of rietmatten. Het gebruik van (bubbeltjes)plastic raden we sterk af, omdat dit condensvorming bevordert, waardoor de vorst harder toeslaat.

Hoeveel kost een cipresboom?

De prijs is vooral afhankelijk van de leeftijd en hoogte van de boom. Bij Bomen Bezorgd vindt u cipresbomen van € 34,95 t/m € 139,95

Type boom Hoogte Prijs
Cipresboom Cupressus sempervirens    80 – 100 cm     € 34,95
Cipresboom Cupressus sempervirens 100 – 125 cm € 47,95
Cipresboom Cupressus sempervirens 125 – 150 cm € 49,95
Cipresboom Cupressus sempervirens 150 – 175 cm € 59,95
Cipresboom Cupressus sempervirens 175 – 200 cm € 89,95
Cipresboom Cupressus sempervirens 200 – 250 cm € 99,95
Cipresboom Cupressus sempervirens 250 – 300 cm € 159,95
Cipresboom Cupressus sempervirens 300 – 350 cm € 219,95
Cipresboom Cupressus sempervirens 400 – 450 cm € 319,95

Verzorgingstips

Wij leveren de Cupressus sempervirens ‘Stricta’. Deze cipresboomsoort kan tussen de 6 en 10 meter hoog worden. Wij leveren deze boom met een hoogte van 80 t/m 300 cm.

Een Italiaanse cipres groeit in Nederland vrij langzaam vanwege het klimaat. In warmere landen zoals Italië zal deze soort daarom grotere hoogtes bereiken (20-30 meter). In het najaar groeien er kegels aan de boom die zaad aanmaken. Dit kost erg veel kracht en belemmert de groei. Door het weghalen van deze kegels bevordert u de groei van de boom. Het duurt jaren voordat de cipres een hoogte van enkele meters behaalt.

Een cipres heeft maar erg weinig onderhoud nodig. Eigenlijk hoeft u deze boom niet te snoeien, omdat hij van nature niet in de breedte, maar in de lengte groeit. Indien u de boom lichtjes wilt bijsnoeien om de strakke vorm te behouden, kunt u dat het beste in het najaar (september/oktober) doen.

Beide soorten zijn smalle Italiaanse cipresbomen die weinig onderhoud nodig hebben. De Cupressus sempervirens ‘Totem’ is wat smaller en donkerder van kleur. Ook groeit deze iets compacter en trager dan de ‘Stricta’. De Cupressus sempervirens ‘Stricta’ wordt ook wel Toscaanse cipres genoemd. Deze variant kan tegen iets strengere temperaturen. Wij leveren de Cupressus sempervirens ‘Stricta’.

We leveren de cipresbomen in potten. U kunt ervoor kiezen om de boom in uw tuin te planten, maar u kunt hem ook in een bak of pot plaatsen. Het is hierbij van belang dat u een gedraineerde bak of pot gebruikt. Dit betekent dat er gaten in de bodem zitten, zodat overtollig water wegloopt.

Ja, de Italiaanse cipres heeft vruchten die men kegels noemt. Deze kegels beginnen zich te ontwikkelen wanneer de cipres in de bloei komt (februari/maart). Mannelijke kegels zijn groenig van kleur en eivormig, vrouwelijke kegels zijn grijsbruin en bolvormig.

U kunt een Italiaanse cipres planten het beste op een beschutte plek in de volle zon of halfschaduw met een losse, goed gedraineerde bodem. De cipresboom mag namelijk niet te vochtig worden, want een natte grond verhoogt de kans op wortelrot.

Als een cipresboom bruin wordt, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een ziekte/schimmel. De bestrijding is dan erg moeilijk. U kunt het beste aangetaste delen verwijderen en zorgen voor een betere afwatering (drainering) en losse grond. Ook kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor vragen over de bestrijding van ziektes en schimmels. U heeft geen garantie op bomen die last krijgen van schimmel of ziekte. Dit is helaas een natuurlijk verschijnsel, maar het komt niet vaak voor.

Een cipresboom moet u tweemaal per jaar bemesten: eenmaal in het voorjaar en eenmaal in de zomer. Wanneer het warmer wordt en de bodemtemperatuur stijgt worden de wortels actiever, zodat ze beter instaat zijn voeding op te nemen. De eerste bemesting vindt meestal plaats in maart/april. Ook in de zomer (juni/juli) is het verstandig om de cipresboom te bemesten. De beste manier om (Italiaanse) cipresbomen te bemesten is met onze speciale aanplantgrond voor bomen.

Italiaanse cipresbomen zijn niet erg geschikt als haag, omdat deze voornamelijk in de hoogte groeien in plaats van in de breedte. De Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens) komt uit de cipresfamilie (Cupressaceae). Deze cipresfamilie is weer familie van de coniferen. Coniferen lijken veel op cipresbomen en kunt u beter als haag planten. Bekijkt u ook eens het gehele assortiment hagen.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3926 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Klantenservice

Wilt u meer weten over cipresbomen of heeft u vragen over uw bestelling? Neem contact op met onze klantenservice via onderstaande knop. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur.

Klantenservice