Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Japanse zuil sierkers

‘Prunus serr. 'Amanogawa'’

Japanse zuil sierkers

‘Prunus serr. 'Amanogawa'’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantpakket kleine bomen

Het aanplantpakket kleine bomen bevat alles wat u nodig heeft voor het aanplanten van 1 boom. Het type aanplantpakket is afhankelijk van de grootte van de boom. 

Aanplantservice kleine bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen. Zeker bij kleine, jonge bomen is het prettig dat deze steun krijgen van boompalen en in de juiste grond kunnen wortelen.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Gesnoeid bezorgen kleine bomen

Maak gebruik van onze unieke service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 134,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6471 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De Japanse zuil sierkers is een boom met meerdere hoge sierwaardes. In het voorjaar valt deze boom enorm op vanwege zijn bloei. In april/mei bloeit de bloesemboom rijkelijk met lichtroze bloemen in trossen die aangenaam ruiken. Daarna loopt het blad mooi bronskleurig uit, later kleurt het blad donkergroen. Het blad is overigens eirond, ovaal en gezaagd.

Als toetje geeft de Prunus serrulata 'Amanogawa' een hele mooie geeloranje herfstkleur. Door jaarlijkse snoei blijft de zuilboom mooi in vorm. Ook de bast van deze Japanse sierkers blijft niet onopgemerkt: de bast is licht gegroefd en valt op door de grote lenticellen. Verder is de boom redelijk winterhard en is geschikt voor in elke tuin.

Specificaties
Latijnse naam ‘Prunus serr. 'Amanogawa'’
Stamhoogte 20-40 cm
Hoogte indicatie bij levering 200-300 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Redelijk winterhard
Voorkeur grondsoort Lichte klei, zand, zavel
Windgevoeligheid Verdraagt weinig wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig
Standplaats Zon
Bloeiperiode April
Bloeiwijze Lichtroze bloemen in trossen, geurend
Bladhoudend Nee
Vrucht Zelden vruchten
Snoeiperiode November t/m maart
Snoeiwijze Terugsnoeien tot zuilvorm
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen, bronskleurig
Groenblijvend Nee
Herfstkleur Geeloranje
Levering zomer Pot / doorgroeikluit
Levering winter Kale wortel / kluit

Sluiten