Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4751 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Kurkeik (Quercus suber)

Bij Bomenbezorgd.nl wordt het assortiment kurkeiken steeds groter en bieden we zoveel mogelijk diverse formaten kurkeiken aan. De meeste kurkeiken worden door onszelf geselecteerd in Spanje en Italië en rechtstreeks geïmporteerd. Ook hebben we kurkeiken die geteeld zijn op Nederlandse bodem, zodat ze al goed geacclimatiseerd zijn.

  • Kurkeik kopen vanaf €159,95
  • Gratis verzending in Nederland en Belgie
  • Prachtige karakteristieke kurkstam
  • Beoordeeld met een 9.2
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

De volgende soorten Quercus suber zijn verkrijgbaar bij Bomenbezorgd.nl

  • Kurkeik hoogstam: De Quercus suber hoogstam is een boom waarop de eerste takken zich bevinden op 180 tot 200 cm stamhoogte
  • Kurkeik als leiboom: De kurkeik als leiboom is een prachtige bladhoudende boom met een leischerm dat ook in de winter privacy biedt.
  • Kurkeik meerstammig: een boom met minimaal 3 stammen. Dit is een grote bomen met een grillige groeiwijze
  • Kurkeik volgroeid: Grillig groeiende stam met snel daarop diverse vertakkingen. Deze boom heeft een romantische en tevens authentieke look.

BOMENTA(L)K #36 | De kurkeik volgroeid

Mocht je niet kunnen kiezen of twijfel je of deze boom in jouw tuin past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Verzorging van de kurkeik

Aanplanten

Wanneer je een kurkeik wilt aanplanten is het belangrijk om een goede standplaats voor de boom te bepalen. De Quercus suber staat het liefst op een beschutte plek waar hij geen last heeft van noord/oosten wind.

Daarnaast groeit een boom als deze het beste op kalkrijke kleigrond en/of een zandgrond. Ten slotte is ons advies om de kurkeik te planten op een plek waar het een echte eyecatcher kan worden in de tuin, zodat de boom de aandacht krijgt die hij verdient.

Bescherming tegen vorst

De Quercus suber is goed winterhard en kan kortstondige temperaturen van -16 graden Celsius verdragen. Bij strenge vorst is de kans aanwezig dat de bladeren bruin worden en eraf vallen. Wanneer er een nieuw groeiseizoen aanbreekt zullen nieuwe bladeren weer volgen.

Om deze boom een optimale bescherming te geven is het raadzaam om de boom veel water te geven voordat de vorst de grond ingaat. Let op: dit geldt ook voor kurkeiken in pot. Kurkeiken in pot kunnen minder goed tegen vorst dan kurkeiken in de volle grond. Een Quercus suber in pot heeft met vorst meer bescherming nodig, vooral bij de wortels. 

Kurkeik snoeien

Een kurkeik hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden, tenzij hij te groot wordt voor in de tuin. Wanneer je de kurkeik gaat snoeien is dat belangrijk om dat te doen in het voorjaar wanneer kans op vorst nihil is. Snoei dan de nodige takken weg en zorg dat je met het snoeien de mooie robuuste vorm erin houdt.

Water geven

Een kurkeik die net aangeplant is in de volle grond heeft in het groeiseizoen dagelijks water nodig om zich gelijk te kunnen verankeren. De hoeveelheid water die je een boom moet geven is afhankelijk hoe groot de boom precies is, op welke grondsoort de kurkeik groeit, wat zijn standplaats is en de weersomstandigheden waarmee je te maken hebt. Vaak kun je op gevoel voldoende water geven. Belangrijk is dat de boom niet uitdroogt of verdrinkt door het vele water.

Een kurkeik in een pot of kuip heeft meer water nodig dan een kurkeik in de volle grond. Belangrijk is om een Quercus suber in een pot bij warm en droog weer dagelijks voldoende water te geven.

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Nee, wij leveren zelf niet op de Wadden.

Wil je toch een bestelling laten leveren op een van de Waddeneilanden, neem dan gerust contact met onze klantenservice op! Dan bespreken wij graag de mogelijkheden. 

Er zijn geen extra bezorgkosten voor België. Wij leveren gratis in Nederland en een groot deel van België.

Wij leveren in de volgende delen van België:

West en Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Vlaams-Limburg
Vlaams-Brabant

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4751 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Kurkeik kopen

Wanneer je een kurkeik bestelt, wordt deze bezorgd door onze eigen bezorgdienst. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van bomen waarborgen tijdens transport en weten we zeker dat de boom goed terecht komt. Wat zijn dan onze verzendkosten? Die zijn kosteloos! We bezorgen alle kurkeiken gratis door heel Nederland en Vlaams België!