Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4236 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus)

De gewone esdoorn ofwel de Acer pseudoplatanus is een sterk groeiende boom. Het blad van de gewone esdoorn loopt bronskleurig uit, daarna wordt het blad groen. De vruchten van de esdoorn zijn opvallend geel bruin.

 • Groeit op alle grondsoorten
 • Geelgroene bloemen in trossen
 • Geschikt voor de grote tuin
 • Snelgroeiend
Gewone esdoorn
Gewone esdoorn
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 119,95
Bekijk product
Gewone esdoorn
Gewone esdoorn
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 179,95
Bekijk product
Gewone esdoorn
Gewone esdoorn
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 299,95
Bekijk product
Gewone esdoorn
Gewone esdoorn
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 399,95
Bekijk product
Gewone esdoorn
Gewone esdoorn
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Totaalhoogte 500 - 700 cm
€ 449,95
Bekijk product
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Gewone Esdoorn kopen

De gewone Esdoorn of Acer pseudoplatanus groeit in het begin erg snel hij kan zelfs een hoogte bereiken van 30 meter en kan wel 500 jaar oud worden!  De bladeren zijn handvormig, lopen bronskleurig uit en zullen daarna groen van kleur zijn. De vruchten van de gewone Esdoorn zijn opvallend geel bruin, daarnaast heeft deze boom in de bloeiperiode in mei geelgroene bloemen in trossen. De gewone esdoorn is het beste te planten de grotere tuin en kan op iedere grondsoort geplant worden.

U koopt al een gewone esdoorn van 200 tot 300 cm hoog vanaf € 79,95 bij ons. Bestelt u deze boom vandaag, dan leveren we hem binnen 5 werkdagen.

Gewone Esdoorn verzorgen

In principe hoeft de gewone esdoorn niet gesnoeid te worden. Mocht je de boom toch willen snoeien, snoei de boom dan in de zomer. Vanwege de vroege sapstroom in de boom moet je de esdoorn nooit in het voorjaar snoeien.
Een goed moment om een esdoorn te snoeien is als al het blad aan de boom zit. Vanaf begin juli heeft de boom de tijd gehad om te herstellen van de energie die het gekost heeft om al het nieuwe blad van voedingsstoffen te voorzien. Het beste is dus de Acer Pseudoplatanus te snoeien in juni tot ongeveer midden september.

De bloei van de gewone esdoorn

De gewone Esdoorn bloeit in april met gele rechtopstaande tuilen. De bloemen zijn regelmatig, vijftallig en komen aan de boom nog voor dat de bladeren ontluiken. De bladeren hebben de vorm van een hand en ze zijn diep ingesneden. De rand van de bladeren zijn weinig maar spits getand. Als de bomen vrucht zetten, vallen de gevleugelde vruchten in het najaar al draaiend naar beneden.

Verzorgingstips

De gewone Esdoorn kan op iedere grondsoort geplant worden, hiermee is deze boom geschikt voor iedere grote tuin.

In juni kan je de laagste takken van de gewone Esdoorn indien dit noodzakelijk is snoeien. Mocht je de boom een grote snoeibeurt willen geven kan je dit het beste in periode van oktober tot december doen.

De gewone esdoorn heeft per 2-3 dagen minimaal 10 - 15 liter water nodig als de boom is geplant. Gedurende het hele groeiseizoen (maart t/m oktober) moet de boom om de 2 à 3 dagen opnieuw bewaterd worden.

De gewone Esdoorn kan je het beste plaatsen op een plek met veel zon, of een plek half in de schaduw. Een andere esdoorn met dezelfde standplaats eisen, is de Japanse esdoorn.

De Acer pseudoplatanus groeit in de eerste 4 jaar het snelst, de boom kan dan al een hoogte van 3 meter hebben bereikt. De boom kan totaal een hoogte worden van 30 tot 40 meter.

De gewone Esdoorn bevat Hypoglycine A (Aminozuurderivaat) en is daarmee giftig voor paarden.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4236 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh