Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4751 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Veldesdoorn (Acer campestre)

De veldesdoorn is een relatief snelgroeiende boom. Het blad van de Veldesdoorn loopt groen uit, daarna wordt het blad donkergroen. In oudere staat krijgt deze boom mooie bruine vruchten.

  • Unieke boom
  • Mooie herfstkleuren
  • Bloemen in rechtopstaande tuilen
Info

Er zijn geen resultaten om weer te geven

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Veldesdoorn kopen

De Acer campestre is een esdoorn die erg snel groeit De veldesdoorn kan een hoogte bereiken van maximaal 12 meter. Het blad is gelobd en ingesneden. Het blad loopt groen uit en zal daarna donkergroen van kleur worden, in de herfst zal de kleur veranderen naar goudgeel.
In oudere staat heeft deze boom mooie bruine vruchten en in de bloeiperiode in april/ mei zullen er geelgroene bloemen in tuilen groeien.

De Veldesdoorn is geschikt voor middelgrote en grote tuinen en kan geplant worden op alle grondsoorten.

Je koopt al een Veldesdoorn vanaf € 99,95 bij ons. Bestel je deze boom vandaag, dan leveren we deze binnen 5 werkdagen. 

Veldesdoorn verzorgen

De meeste esdoorns houden van vochthoudende, goed doorlatende grond. De grond mag licht zuur tot kalkhoudend zijn. Een beschutte standplaats heeft de voorkeur. Uitdrogende wind kan bladverdorring veroorzaken. Hij is zeer winterhard en heeft weinig zorg nodig. Wanneer de grond droog is tijdens het planten kan je de boom na het aanplanten 1 x goed water geven. Daarna bij droge perioden van meer dan een week 1 a 2 x in de week water geven. (Niet vaker, ook wanneer je ziet dat de boom niet op gang komt!).
Dit het eerste groei jaar volhouden tot eind september. Bij extreem warm en droog weer in de zomer adviseren wij 3 x in de week heel goed water te geven. Daarna alleen nog water geven in droge perioden.

Verzorgingstips

De Veldesdoorn kan op iedere grondsoort geplant worden

In juni kun je de laagste takken van de Veldesdoorn indien dit noodzakelijk is snoeien. Mocht je de boom een grote snoeibeurt willen geven kun je dit het beste in periode van oktober tot december doen

De Veldesdoorn heeft per 2-3 dagen minimaal 10 - 15 liter water nodig als de boom is geplant. Gedurende het hele groeiseizoen (maart t/m oktober) moet de boom om de 2 à 3 dagen opnieuw bewaterd worden

De Veldesdoorn kun je het beste plaatsen op een plek met veel zon, of een plek half in de schaduw

De Veldesdoorn is een snelle groeier en kan per jaar 30-60 cm groeien. De boom kan totaal een hoogte bereiken van 10-12 meter

De Veldesdoorn bevat Hypoglycine A (Aminozuurderivaat), dit kan giftig zijn voor paarden

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4751 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Acer campestre snoeien

De Veldesdoorn is een boom waarvan de sapstroom al vroeg in de winter op gang komt. In het voorjaar is deze stroom zelfs op zijn sterkst. Snoei de veldesdoorn daarom nooit in het voorjaar, anders zou hij kunnen doodbloeden.
Als je de Acer campestre een ingrijpende snoeibeurt wilt geven, kan dit het beste tussen oktober en december gebeuren.