Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Winterlinde

  De winterlinde is een typische Nederlandse boom die je veel terugziet in het Nederlandse landschap. De winterlinde wordt ook wel de klein-bladige linde genoemd en in het latijn heet deze boom Tilia cordata. De winterlinde heeft kleinere bladeren dan andere linderassen. Het blad van deze boom is hartvorming en groen van kleur. In de herfst valt de boom op door zijn prachtige gele vertoning. De winterlinde is een sterke boom die op bijna elke grondsoort groeit. Hij kan een leeftijd bereiken van 300 jaar of ouder. De Tilia cordata is aantrekkelijk voor bijen, vogels en andere planten en zorgt voor veel biodiversiteit. Daarnaast zorgt hij ook voor CO2 compensatie en hij verdraagt luchtverontreiniging goed.

  • Een echte klimaatboom
  • Sterke boom die zeer oud kan worden
  • Mooie groene hartvormige bladeren
  • Prachtige gele herfstkleuren
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Winterlinde

  Winterlinde

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
  € 109,95
  Winterlinde

  Winterlinde

  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Totaalhoogte 300 - 400 cm
  € 119,95
  Winterlinde

  Winterlinde

  • Stamomtrek 14 - 18 cm
  • Totaalhoogte 400 - 500 cm
  € 194,95
  Winterlinde

  Winterlinde

  • Stamomtrek 18 - 20 cm
  • Totaalhoogte 500 - 600 cm
  € 259,95
  Winterlinde volgroeid

  Winterlinde volgroeid

  • Stamomtrek 30 - 35 cm
  • Totaalhoogte 600 - 800 cm
  € 649,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Wanneer kan ik het beste een winterlinde aanplanten?

  Je kunt een winterlinde het gehele jaar bestellen en aanplanten bij Bomenzorgd.nl. Let op: wanneer je een winterlinde aanplant in het groeiseizoen is het belangrijk dat de boom na aanplanten extra water toegediend krijgt.

  Hoe wordt de winterlinde bezorgd?

  De winterlinde wordt door onze eigen chauffeurs en bezorgdienst bezorgd. We kunnen de Tilia cordata bezorgen tot in de tuin (als de ruimte dat toelaat). De klein-bladige linde wordt in de winter bezorgd in een kluit of met kale wortel. In de zomer wordt de winterlinde bezorgd in een doorgroeikluit of pot.

  Hoe groot kan een winterlinde maximaal worden?

  De klein-bladige linde kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 23 meter. Echter is dit afhankelijk van diverse factoren. Daarnaast kan je door jaarlijkse snoei de boom veel korter houden.

  Is de winterlinde geschikt voor in de kleine tuin?

  De winterlinde is uiteindelijk geschikt voor in een middelgrote tuin en of grote tuin. We raden het af om een winterlinde te planten in een tuin kleiner dan 75m2.

  Heb ik garantie op de aankoop van mijn winterlinde?

  Ja zeker. Bij aanschaf van een winterlinde krijg je standaard 2 maanden aangroei garantie. Aangroei garantie houdt in dat de garantie pas in gaat wanneer het groeiseizoen begint. Dus als de winterlinde in de winter besteld en geplant wordt, gaat de garantie pas in vanaf ongeveer half maart van dat jaar, wanneer de bloei op gang komt. Wanneer je de klein-bladige linde laat aanplanten door onze aanplantservice verlenen wij 6 maanden aangroeigarantie. Bij vragen of twijfels over de garantie kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

  Winterlinde kopen bij Bomenbezorgd.nl

  De winterlinde is een boom die veel mensen kennen en hij hoort ook echt thuis in Nederland. De klein-bladige linde wordt volop gekweekt in Nederland en wanneer je deze boom bestelt bij Bomenbezorgd.nl komt hij vers van ons eigen veld. Wij bezorgen hem vervolgens binnen 5 werkdagen kosteloos met onze eigen bezorgdienst. Het is ook mogelijk om de winterlinde door onze boomspecialisten te laten aanplanten. Zo weet je zeker dat de boom goed staat en verder kan gaan groeien. Als u hier gebruik van wil maken kunt u bij het plaatsen van uw bestelling kiezen voor de extra optie ‘aanplantservice’.

  Wij hebben de volgende formaten winterlindes:

  • 6-10 cm stamomtrek/ 2-3 m hoog / 3-5 jaar oud bij aanschaf
  • 10-14 cm stamomtrek / 3-4 m hoog / 4-6 jaar oud bij aanschaf
  • 14-18 cm stamomtrek / 4-5 m hoog / 6-8 jaar oud bij aanschaf
  • 18-20 cm stamomtrek / 5-6 m hoog / 8-10 jaar oud bij aanschaf
  • 30-35 cm stamomtrek / 6-8 m hoog / 12-15 jaar oud bij aanschaf

  Snoei van de Tilia cordata

  Een winterlinde kun je het beste één keer per jaar snoeien. Snoei de boom altijd terug tot een mooie piramidaal vormige kroon. Verwijder hierbij ook te dikke takken die doorhangen. Wij adviseren om een klein-bladige linde altijd te snoeien in de herfstmaanden, dus september, oktober of november. Wanneer de Tilia cordata ruimte genoeg heeft om te groeien is het ook mogelijk om de boom niet te snoeien en hem lekker zijn gang te laten gaan.

   

   

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Bladeren van een winterlinde

  Het meest opvallende aan deze winterlinde zijn de bladeren. Het blad van deze boom is heldergroen en glanzend van kleur en is hartvormig. De randen van het blad zijn gekarteld. In de herfst laat de boom zich duidelijk zien door de gele bladeren die hij dan krijgt. Tot slot is het blad van de winterlinde erg nuttig zodra het van de boom val. In het blad zitten namelijk veel mineralen en voedingsstoffen voor andere planten. Deze planten kunnen de voedingsstoffen tot zich nemen zodra het blad van de winterlinde op de grond valt.