Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Populaire bomen
>
Laurierkers
>
Laurierkers meerstammig

Laurierkers meerstammig (Prunus laurocerasus)

De meerstammige laurierkers, is een groenblijvende en winterharde boom. De boom heeft meerdere stammen vanuit de grond en zal op een bepaalde hoogte vertakt zijn. Het blad is donkergroen van kleur, in mei krijgt de boom witte bloemen in trossen, ook krijgt de boom later in het jaar paarse besjes.

 • Winterharde boom
 • Kan op alle grondsoorten groeien
 • Prachtige bloei met witte bloemen
 • Hele jaar door groenblijvend
Laurierkers meerstammig
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Totaalhoogte
-
2 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Laurierkers meerstammig 125 cm
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 79,95
Beschikbaar
€ 79,95
Beschikbaar
Laurierkers meerstammig 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 299,95
Beschikbaar
€ 299,95
Beschikbaar
1-2 van totaal 2

De meerstammige laurierkers, is een groenblijvende en winterharde boom. De boom heeft meerdere stammen vanuit de grond en zal op een bepaalde hoogte vertakt zijn. Het blad is donkergroen van kleur, in mei krijgt de boom witte bloemen in trossen, ook krijgt de boom later in het jaar paarse besjes.

 • Winterharde boom
 • Kan op alle grondsoorten groeien
 • Prachtige bloei met witte bloemen
 • Hele jaar door groenblijvend

Laurierkers meerstammig

De meerstammige laurierkers (in het Latijns Prunus laurocerasus) is een boom met meerdere stammen vanuit de grond, vandaar de naam meerstammig. Deze boom is goed winterhard en is het hele jaar door groenblijvend, hierdoor kun je ook in de winter genieten van deze boom. Het oudere blad is donkergroen van kleur, nieuw blad wat net is aangemaakt zal lichtgroen van kleur zijn, wat door de jaren heen zal verkleuren naar donkergroen. In de bloeiperiode krijgt de laurierkers witte bloemen in trossen, de bloemen zorgen voor een lekkere geur, maar zijn ook heel goed voor insecten zoals bijen en wespen. Later in het jaar krijgt de laurierkers paarse besjes, waar vogels weer gek op zijn.

Vaak wordt meerstammig vergeleken met solitair, dit heeft te maken dat ook een solitair meerdere stammen vanuit de grond kan hebben. Het verschil is alleen dat een solitair laag vertakt is en hierdoor vanaf de grond al vertakt kan zijn, hierdoor zal een solitair als een struik groeien. De vertakkingen van een meerstammige boom, beginnen niet vanaf de grond, waardoor bij de boom eerst een deel van de stammen te zien is, voordat de vertakking beginnen.

De laurierkers is goed winterhard, het enige waardoor de boom wat vorstgevoeliger kan zijn, is als de boom op een plek staat met oostenwind of noordoostenwind. Mocht de boom net geplant zijn en er een strenge vorst komt van bijvoorbeeld -13 graden Celcius, zul je zien dat het blad van de boom bruin wordt en er afvalt. Dit doet de boom om zichzelf te beschermen, in het voorjaar zal de boom weer gaan uitlopen en nieuw blad gaan aanmaken. Over het algemeen gebeurt dit bij jonge boompjes of als de boom nog geen volledig jaar op de nieuwe standplaatst staat.

youtube placeholder
Accepteer marketing cookies om de video te bekijken

Laurierkers meerstammig bezorgen

Wij maken gebruik van onze eigenbezorgdienst, hierdoor zal de boom door onze eigen chauffeur bezorgd worden. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit tijdens het bezorgen beter garanderen. Bestel je vandaag, dan zal de levering binnen 5 werkdagen bij je plaatsvinden. Voor het bezorgmoment sturen wij een mail met een voorstel, mocht dit niet uitkomen, kun je altijd contact met ons opnemen. Een dag voor levering sturen wij een mail met hierin het tijdsvak en een link waarmee de chauffeur op de dag van levering live te volgen is.

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Kan ik het hele jaar een boom bestellen en aanplanten?

Wat houdt de stamhoogte in?

Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

Wat moet ik doen als ik een beschadigde boom heb ontvangen?

Kan ik mijn boom ook door jullie laten planten?

Wat is het verschil tussen groenblijvend en bladhoudend?

Leveren jullie ook op de Waddeneilanden?

Zijn er extra bezorgkosten voor levering naar België?

Aanplanten van een laurierkers meerstammig

Voor het aanplanten van de laurierkers meerstammig, zouden wij adviseren om gebruik te maken van de aanplantgrond. In deze grond zitten alle voedingsstoffen die de boom nodig heeft, dit bevorderd ook de aangroei van de boom. Bij levering ontvang je vanuit ons een boekje, met hierin tips voor het aanplanten en tips voor de verzorging.

Wil je de boom liever door ons laten aanplanten, is dit mogelijk. Bestel de aanplantservice in combinatie met de aanplantgrond mee en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs. Het enige waar je voor hoeft te zorgen, is dat de plek waar mij mogen aanplanten vrij is van oude wortels, kabels en dat hier geen puin ligt.

Laurierkers meerstammig snoeien

Mocht je de boom wat groter willen laten uitgroeien, dan is jaarlijkse snoei niet perse nodig. Daarnaast zal jaarlijkse snoei er ook voor zorgen dat de boom minder bloemen zal krijgen in de bloeiperiode. Voor de snoeiperiode zouden wij adviseren om dit in maart te doen, of eventueel in juni voor vormbehoud. Verwijder hierbij te dikke takken en snoei de laurierkers eventueel terug tot de gewenste vorm.

Laurierkers meerstammig verzorgen

Een laurierkers heeft geen eisen voor een ondergrond en kan goed aangeplant worden op iedere grondsoort. Belangrijk is wel dat de laurierkers niet te nat staat, ondanks dat de boom veel water nodig heeft, kan de boom niet zo goed tegen een plek waar voor langdurige periode plassen water staan. Belangrijk is dat de plek goed waterdoorlatend is, zodat het water ook goed kan weglopen.

Tijdens het groeiseizoen van april tot eind oktober heeft deze laurierkers, bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celcius, 3 tot 10 liter water per dag nodig. Vooral na het aanplanten is het belangrijk om de meerstammige laurierkers veel water te geven. Doorgaans duurt het minimaal 2 groeiseizoenen voordat de wortels diep en sterk genoeg gegroeid zijn, om zichtzelf te kunnen voorzien van grondwater. 

Buiten het groeiseizoen van november tot maart, heeft de meerstammige laurierkers minder water nodig en is de grond vaak nog wel vochtig genoeg van het regenwater. Houd in deze periode de grond goed in de gaten, voelt de grond droog aan, geef de laurierkers dan wat water bij, zodat de wortels niet uitdrogen.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

David

Had de boompjes met een paar dagen in huis. Mooi in een ruime pot met kluit eraan, dus ga er vanuit dat de boompjes mooi gaan groeien en een goede start maken.

10/10
Jan

Wij hadden een boom besteld en kregen snel een leveringsdatum. De levering werd later in uren gepreciseerd. De boom werd in de tuin gedragen met het aanplant pakket. Met goede hulp en advies konden wij de boom gemakkelijk planten. Een levering van eigen kwekerij. Deskundige 'verkopers'.

10/10
Leo

Goed

9/10
Paul

Ik had het bij voorbaat niet durven dromen zo'n mooie jonge bomen te ontvangen. Vriendelijke en behulpzame aflevering aan huis. Een adres om door ge geven aan vrienden en kennissen ! Hartelijk dank

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten