Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Sierpeer leiboom

De sierpeer als leiboom is een boom die zich op meerdere vlakken laat zien. Bij Bomenbezorgd.nl is de sierpeer een zeer gewilde boom, omdat hij meerdere sierwaardes heeft. De 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' in leivorm bloeit al vroeg in het voorjaar en is eind maart bedekt met witte bloemen. Meer over de bloei van de sierpeer als leiboom vindt u onderaan de pagina. 

 • Mooie voorjaarsbloeier
 • Bloeit met witte bloemen
 • Toonaangevend in uw tuin
 • Biedt privacy en bescherming
120x120cm rek

Vraag offerte aan

Sierpeer leiboom 120 cm (120x120)
Sierpeer leiboom 120 cm (120x120)
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 99,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Sierpeer leiboom 150 cm
Sierpeer leiboom 150 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 159,95
Bekijk product
Sierpeer leiboom 180 cm
Sierpeer leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 164,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Sierpeer leiboom 200 cm
Sierpeer leiboom 200 cm
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 169,95
Bekijk product
Sale
Sierpeer leiboom 220 cm
Sierpeer leiboom 220 cm
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 340 - 340 cm
€ 299,95 € 249,95
Bekijk product
Sierpeer leiboom 240 cm
Sierpeer leiboom 240 cm
 • Stamomtrek 16 - 20 cm
 • Stamhoogte 240 - 240 cm
 • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 449,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bloei van de sierpeer als leiboom

De 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' in leivorm bloeit al vroeg in het voorjaar en is eind maart bedekt met witte bloemen. Tijdens de bloei volgt ook het nieuwe blad, wat frisgroen uitloopt en vervolgens donkergroen kleurt. In de herfst krijgt de boom prachtige gele, oranje en rood-violette bladeren. Deze bladeren kunnen in de herfst lang blijven zitten en als het weer gunstig is vallen deze bladeren er zelfs pas in december af. Doordat de boom al vroeg in bloei staat en pas laat zijn blad verliest is hij uitermate geschikt als leiboom.

Snoeiwijze

Het snoeien van de 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' is vrij eenvoudig en hoeft maximaal 2 keer per jaar. Wij adviseren om de grootste snoeibeurt van de sierpeer te doen in maart, wanneer de kans op strenge vorst nihil is. Snoei de leiboom met een heggenschaar terug tot een egaal scherm. De snoeiwijze van de sierpeer als leiboom is feitelijk hetzelfde als de snoeiwijze van een haag.

De tweedee snoeibeurt vindt plaats in juni/ juli. Ook dan is het belangrijk om de boom te 'trimmen' met een heggenschaar om als het ware weer een haag op stam te creëren. 

Sierpeer als leiboom voor privacy en tegen inkijk

De sierpeer als leiboom wordt vaak gebruikt om inkijk (van bijvoorbeeld buren) te voorkomen en privacy te creëren in de tuin. De 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' staat vroeg in het voorjaar al in bloei en behoudt zijn blad soms wel tot december. Dit maakt dat de sierpeer een van de weinige bladverliezende bomen is die alsnog een groot deel van het jaar blad heeft. Daarnaast heeft de lei sierpeer een fijne vertakking, waardoor er vrijwel gelijk een dicht leischerm ontstaat. Daarom worden deze leibomen vaak naast elkaar aangeplant, om op deze manier een wand/ scherm te creëren en inkijk te voorkomen.

Verzorgingstips

Het snoeien van de 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' is vrij eenvoudig en hoeft maximaal 2 keer per jaar. Wij adviseren om de grootste snoeibeurt van de sierpeer te doen in maar, wanneer de kans op strenge vorst nihil is. Snoei de leiboom met een heggenschaar terug tot een egaal scherm. De snoeiwijze van de sierpeer als leiboom is feitelijk hetzelfde als de snoeiwijze van een haag. 

De 2e snoeibeurt vindt plaats in juni/ juli. Ook dan is het belangrijk om de boom te 'trimmen' met een heggenschaar om als het ware weer een haag op stam te creëren. 

De sierpeer als leiboom hebben we in diverse stamhoogtes: 150 cm stamhoogte, 180 cm stamhoogte, 200 cm stamhoogte, 220 cm stamhoogte en 240 cm stamhoogte. De stamhoogte is de hoogte in centimeters gemeten vanaf de grond (waar de stam begint) tot waar het leischerm begint (onderkant van het leischerm). verschillende stamhoogtes worden vaak ook doelbewust toegepast in een tuin. Hieronder een overzicht met stamhoogtes van de sierpeer als leiboom waarvoor ze meestal gebruikt worden:
- Sierpeer als leiboom 150 cm stamhoogte: wordt vaak geplant in de voortuin, omdat de leivorm laag op de stam zit kan deze inkijk (door het raam) goed voorkomen. Mensen die voorbij lopen kijken dan tegen het leischerm aan.
- Sierpeer als leiboom 180 cm stamhoogte: wordt vaak geplant bij een schutting, muurtje of hoge haag. De sierpeer als leiboom 180 cm stamhoogte moet dan de schutting, muurtje of haag in de hoogte opvullen. Hierdoor voorkom je inkijk van de buren en creeëer je privacy in de tuin.
- Sierpeer als leiboom 200 cm stamhoogte: wordt vaak geplant bij een hogere schutting of muurtje of ergens anders in de tuin om wat hogere inkijk of bederfelijk uitzicht te voorkomen.
- Sierpeer als leiboom 220 cm stamhoogte en 240 cm stamhoogte: wordt vaak geplant om hoge inkijk te voorkomen of bederfelijk uitzicht af te schermen. Verder worden deze stamhoogtes vaak toegepast in grote tuinen om een duidelijke erfafscheiding te maken.

Ja zeker, de sierpeer als leiboom kan het gehele jaar aangeplant worden. Wanneer u de boom in het groeiseizoen plant is het belangrijk dat hij dagelijks extra water toegedeind krijgt.

Wanneer die sierpeer als leiboom nooit gesnoeid wordt, kan de boom een maximale hoogte krijgen van ongeveer 8 tot 9 meter.
Bij jaarlijks snoei wordt deze leiboom (afhankelijk van de stamhoogte) niet hoger dan 4 meter.

Ja, de 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' kan in een pot of kuip geplant worden. In pot heeft de boom wel meer water nodig dan wanneer hij in de volle grond geplant wordt. Daarnaast is het belangrijk dat een sierpeer als leiboom geplaatst in een pot of kuip goed vast staat. Een leiboom kan veel wind vangen en in een pot of kuip is de kans groter dat de boom omwaait. Zorg er daarom voor dat de boom goed verankerkd staat.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De sierpeer als klimaatboom

De sierpeer als leiboom is een boom die zijn steentje bijdraagt aan het klimaat. De boom kan op veel plekken aangeplant worden, omdat hij goed kan tegen luchtverontreiniging en kan groeien in stedelijk gebied. Bomen in een stedelijk gebied zorgen voor verkoeling gedurende warme zomerdagen. Aangezien de Nederlandse zomers steeds warmer worden is de sierpeer als leiboom een goede boom voor de toekomst, hij kan namelijk zeer goed tegen hitte en droogte. 
 

De sierpeer als voedselboom

Naast het feit dat de 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' een goede klimaatboom is, is de boom ook een voedselboom voor bijen en vogels. Bijen halen in het voorjaar, tijdens de bloei van de boom, hun nectar en stuifmeel uit de bloemen van de sierpeer. Voor vogels is de boom geschikt om nestjes te maken. De sierpeer heeft namelijk een fijne vertakking, waardoor vogels op goed beschut hun nestje kunnen maken en broeden.