leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5292 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Beverboom (Magnolia kobus)

De Magnolia kobus (beverboom) is een prachtige bloesemboom die in het voorjaar bloeit met grote tulpvormige, witte bloemen. De Magnolia heeft grote eivormige bladeren die glanzen. Dit blad loopt in april groen uit en verkleurt in de herfst naar opvallende gele kleuren. Ook draagt de Magnolia kobus opvallende vruchten die rood zijn van kleur en in trossen hangen. 

  • Witte tulpvormige bloemen
  • Mooie glanzend groene bladeren
  • Sterke boom die van een zonnige plek houdt
  • Gratis thuisbezorgd met onze eigen bezorgdienst

De Magnolia kobus (beverboom) is een prachtige bloesemboom die in het voorjaar bloeit met grote tulpvormige, witte bloemen. De Magnolia heeft grote eivormige bladeren die glanzen. Dit blad loopt in april groen uit en verkleurt in de herfst naar opvallende gele kleuren. Ook draagt de Magnolia kobus opvallende vruchten die rood zijn van kleur en in trossen hangen. 

  • Witte tulpvormige bloemen
  • Mooie glanzend groene bladeren
  • Sterke boom die van een zonnige plek houdt
  • Gratis thuisbezorgd met onze eigen bezorgdienst
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Beverboom (Magnolia kobus)

De magnolia kobus is de latijnse naam, in het Nederlands wordt de boom ook wel beverboom genoemd. De boom trekt vooral in het voorjaar de aandacht vanwege de bloei, de Magnolia kobus krijgt dan grote tulpvormige witte bloemen. Daarnaast loopt in aprl het grote glanzend groene eivormige blad uit, wat in de herfst verkleurd naar prachtige opvallende gele kleuren. Daarnaast krijgt de boom op latere leeftijd opvallende rode vruchten, die in trossen hangen,
Een van de bekendste Magnolia bomen, is een Magnolia kobus. Andere bekende Magnolia bomen zijn de Magnolia grandiflora en de Magnolia soulangeana. De beverboom doet het goed op de Nederlandse bodem en wordt vaak in de tuin gezet vanwege de mooie bloemen die hij krijgt in het voorjaar.

Als je op zoek bent naar een boom met prachtige tulpvormige bloemen, dan raden wij de beverboom Magnolia kobus aan. Wij hebben deze boom in meerder formaten, namelijk als hoogstam boom, laagstam boom en zelfs als leiboom. De volgende formaten kunnen wij leveren:

Beverboom hoogstam 6-10 cm, dit formaat is bij aanschaf 4-5 jaar oud
Beverboom hoogstam 10-14 cm, dit formaat is bij aanschaf 5-7 jaar oud
Beverboom hoogstam 14-18 cm, dit formaat is bij aanschaf 7-9 jaar oud

Beverboom laagstam 6-10 cm, dit formaat is bij aanschaf 4-5 jaar oud
Beverboom laagstam 10-14 cm, dit formaat is bij aanschaf 5-7 jaar oud
Beverboom laagstam 14-18 cm, dit formaat is bij aanschaf 7-9 jaar oud

Beverboom leiboom stamhoogte 150 cm, dit formaat is bij aanschaf 4-5 jaar oud
Beverboom leiboom stamhoogte 180 cm, dit formaat is bij aanschaf 5-7 jaar oud

Voor de beverboom geldt dat naarmate de boom ouder wordt hij steeds voller wordt en ook steeds meer bloemen kan krijgen. Ook krijgt deze boom meer vruchten op oudere leeftijd.

De vruchten van de Magnolia kobus

De Magnolia kobus valt niet alleen op vanwege zijn mooie bloemen in het voorjaar. De boom heeft ook zeer opvallende grote vruchten die rood van kleur zijn en in trossen hangen. De vruchten worden zichtbaar aan het einde van de zomer of aan het begin van het najaar. De vrucht van deze boom is niet eetbaar, maar kan wel goed worden gebruikt als decoratie voor in bijvoorbeeld een bloemstuk.

Verzorgingstips
Ja zeker. De boom kan een vorstperiode verdragen tot -23 graden Celsius. De Magnolia heeft geen bescherming nodig in de winter tegen vrieskou.

Bij Bomenbezorgd.nl kun je het hele jaar door de beverboom bestellen en aanplanten. Belangrijk is wel dat een beverboom die geplant wordt in het groeiseizoen (doorgaans vanaf april tot en met oktober) de eerste 1 á 2 maanden dagelijks water krijgt.

Dit is vooral belangrijk bij warm of droog weer. Voor of tijdens een vorstperiode raden wij af om een Magnolia kobus te planten.

Een Magnolia als hoogstam boom kan jaarlijks gesnoeid worden nadat de boom is uitgebloeid. Doorgaans is dat in mei. Snoei de boom terug tot een piramidale kroon. Een beverboom als leiboom snoei je ook na de bloei in mei. Snoei deze boom terug tot een egaal scherm.

De hoogte van een beverboom is afhankelijk van de volgende factoren: De standplaats, grondsoort, weersomstandigheden en verzorging van de beverboom. Wanneer nooit gesnoeid wordt kan de boom een uiteindelijke hoogte krijgen van ongeveer 8 tot 10 meter.

Hiermee kunnen we concluderen dat de boom niet groot wordt en niet heel snel groeit. Verder kun je door jaarlijkse snoei zelf bepalen hoe hoog de boom gaat worden.

Het verschil zit alleen in de naam, want het is dezelfde boom. In het Latijn wordt hij ‘Magnolia kobus’ genoemd, maar in het Nederlands kennen wij hem als de ‘Beverboom’.

Nee, de beverboom verliest zijn blad. In oktober worden de bladeren geel van kleur en na deze verkleuring laat de boom zijn blad vallen. Er bestaat wel een bladhoudende Magnolia; dat is de Magnolia grandiflora.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5292 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Magnolia kobus kopen

Ben je opzoek naar een Magnolia kobus, dan ben je bij Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres. Wij bezorgen met onze eigen bezorgdienst behalve op de waddeneilanden gratis door heel Nederland en Vlaanderen. Doordat wij gebruik maken van onze eigen bezorgdienst met eigen bezorgers, kunnen wij hierin de kwaliteit tijdens bezorging beter garanderen. Na het plaatsen van je bestelling, komen wij binnen 5 werkdagen bij je langs. Voor het bezorgmoment ontvang je vanuit ons een mail en een dag voor levering versturen wij een mail met het tijdsvak en een link waarmee de chauffeur op de dag van levering live te volgen is.

Beverboom aanplanten

Voor het aanplanten van een beverboom is het verstandig om een aanplantpakket mee te bestellen, in dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Vooral in de eerste paar jaar zal de boom extra stevigheid nodig hebben van de boompalen, na een paar jaar zal de boom goed geworteld zijn, waardoor de beverboom uitzichzelf stevig staat. Door het gebruik van de potgrond, krijgt de beverboom de juiste voedingsstoffen, wat de aangroei zal bevorderen. Bij levering ontvang je een boekje, hierin leggen wij in een paar stappen uit hoe je de boom het beste kunt aanplanten. Daarnaast staan er ook tips in voor de verzorging van de Magnolia kobus.

Verzorgen van een Magnolia kobus

Vooral na het aanplanten heeft een Magnolia kobus voldoende water nodig, vooral in de groeiperiode, de groeiperiode is van april tot eind oktober. De Magnolia kobus heeft net zolang water nodig totdat de nieuwe haarwortels sterk en diep genoeg gegroeid zijn om bij het grondwater te komen. Doorgaans duurt dit minimaal 2 groeiseizoenen, dit is het geval als de wortels zich ruimschoots buiten het gegraven plantgat bevinden.

Als de Magnolia minder dan een jaar in de volle grond staat, of nog geen volledig groeiseizoen heeft meegemaakt, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celcius het volgende aan water nodig.

Een beverboom die kleiner is dan 200 cm bij aanschaf, heeft ongeveer 3 tot 10 liter water per dag nodig.
Een beverboom die tussen de 200 en 400 cm bij aanschaf is, heeft ongeveer 5 tot 15 liter water per dag nodig.
Een beverboom die tussen de 400 en 600 cm bij aanschaf is, heeft ongeveer 10 tot 25 liter water per dag nodig.

Magnolia kobus (beverboom) snoeien

Een Magnolia als hoogstam of laagstam kun je het beste jaarlijks snoeien nadat de bloeiperiode voorbij is, doorgaans is dit in mei. Snoei de boom terug tot een piramide vorm, een Magnolia kobus (beverboom) als leiboom snoei je ook na de bloeiperiode, snoei deze boom terug tot een egaal scherm.