Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Home
>
Mediterrane bomen
>
Judasboom
>
Judasboom 'Lavender Twist'

Judasboom 'Lavender Twist' (Cercis canadensis 'Lavender Twist')

De judasboom ‘Lavender Twist’ is een redelijk bekende boom in de Nederlandse tuin. De judasboom ‘Lavender Twist’ valt in het voorjaar erg op door zijn prachtige bloemen en groene bladeren. De Cercis canadensis 'Lavender Twist' is erg onderhoudsarm en daardoor perfect voor iedereen die een mooie boom met weinig onderhoud wilt. Door de mooie bloei en bijzondere groeiwijze geeft de Cercis canadensis 'Lavender Twist' een mooie sfeer in jouw tuin.

 • Bloeit in april en mei
 • Past in elke tuin
 • Onderhoudsarm
 • Binnen 5 werkdagen bij je thuis
Judasboom 'Lavender Twist'
Filters
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bloeiperiode
Bladkleur
Prijs (€)
-
1 resultaat
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Judasboom 'Lavender Twist'
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 94,95
Beschikbaar
€ 94,95
Beschikbaar
1-1 van totaal 1

De judasboom ‘Lavender Twist’ is een redelijk bekende boom in de Nederlandse tuin. De judasboom ‘Lavender Twist’ valt in het voorjaar erg op door zijn prachtige bloemen en groene bladeren. De Cercis canadensis 'Lavender Twist' is erg onderhoudsarm en daardoor perfect voor iedereen die een mooie boom met weinig onderhoud wilt. Door de mooie bloei en bijzondere groeiwijze geeft de Cercis canadensis 'Lavender Twist' een mooie sfeer in jouw tuin.

 • Bloeit in april en mei
 • Past in elke tuin
 • Onderhoudsarm
 • Binnen 5 werkdagen bij je thuis

Kopen van de judasboom ‘Lavender Twist’

De Cercis canadensis 'Lavender Twist' staat bekend om zijn unieke bloemen aan de takken. Dit komt doordat deze bloemen erg opvallen in de tuin door hun donkerroze kleur. De Cercis canadensis 'Lavender Twist' is onderhoudsarm en daardoor is hij makkelijk te verzorgen. De bloeiperiode van deze judasboom is in april en mei. Na de bloei verschijnen de prachtige bladeren van deze mediterrane boom. Wil je de judasboom ‘Lavender Twist’ nou ook? We bieden hem aan met een totaalhoogte van 200 tot 250 centimeter.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Judasboom 'Lavender Twist' (Cercis canadensis 'Lavender Twist')

Wat voor bloemen zitten er op de judasboom ‘Lavender twist’?

Wat is de uiteindelijke totaalhoogte van de judasboom ‘Lavender twist’?

Heeft de judasboom ‘Lavender twist’ extra bescherming nodig?

Heeft de judasboom ‘Lavender twist’ water nodig?

Moet ik de judasboom ‘Lavender twist’ snoeien?

Hoe groeit de judasboom ‘Lavender twist’?

Het aanplanten van de judasboom ‘Lavender Twist’

Het aanplanten van de Cercis canadensis 'Lavender Twist' is eenvoudig. Je begint met het graven van een gat ongeveer 25 procent groter dan de pot of kluit. De judasboom ‘Lavender Twist’ staat het liefst in loss, zavel of zand. Daarnaast houdt de Cercis canadensis 'Lavender Twist' niet van vochtige grond.

Wil je liever meteen alles in huis hebben voor het aanplanten? Bestel dan ons aanplantpakket bij je bestelling. In ons aanplantpakket zit alles wat je nodig hebt om de Cercis canadensis 'Lavender Twist' goed aanteplanten. Er zitten bijvoorbeeld boompalen en Pokon grond in. De Pokon grond zorgt ervoor dat de judasboom ‘Lavender Twist’ meteen alle voedingsstoffen in de grond heeft zitten die hij nodig heeft.

Wil je de judasboom ‘Lavender Twist’ door ons laten aanplanten? Bestel dan onze aanplantservice! Onze aanplantservice kun je toevoegen aan je bestelling, om te zorgen dat jouw Cercis canadensis 'Lavender Twist'  professioneel wordt aangeplant. Wij bezorgen en planten de Cercis canadensis 'Lavender Twist' binnen tien werkdagen.

Het snoeien van de judasboom ‘Lavender Twist’

Het snoeien van de judasboom ‘Lavender Twist’ is alleen nodig wanneer dit echt nodig is. Wij raden we aan om te snoeienin de maanden juni en juli. 

Als er dode of te dikke takken aan de stam zitten raden we ook aan om die takken eraf te snoeien. Door de dode takken eraf te halen staat de Cercis canadensis 'Lavender Twist' weer frisser in je tuin.

De groei van de judasboom ‘Lavender Twist’

De judasboom ‘Lavender Twist’ groeit in een parasolvormige vorm. Dit betekent dat de takken naar beneden gaan hangen en daardoor een parasol vormen. De judasboom ‘Lavender Twist’ groeit in een halfopen kroon.

De Cercis canadensis 'Lavender Twist' groeit gemiddeld snel. De uiteindelijke hoogte zal tussen de vier en zes meter worden. 

De bloei van de judasboom ‘Lavender twist’

De judasboom ‘Lavender Twist’ bloeit in de maanden april en mei. In april en mei komen de prachtige paarse en donkerroze bloemen naar voren. Zoals de naam ‘Lavender twist’ al zegt, de bloemen heten lavendel. Niet alleen heten de bloemen lavendel maar ze ruiken er ook naar, dus je kunt in het voorjaar heerlijk gaan genieten van de lavendelgeur.

De Cercis canadensis 'Lavender Twist' heeft in het voorjaar ook een roodbruine peul als vrucht. Deze peul valt niet op, maar is zeker wel aanwezig als je goed kijkt. 

Het blad van de judasboom ‘Lavender Twist’

Het blad van de judasboom ‘Lavender twist’ heeft veel kleuren door het jaar heen. Na de bloei van de Cercis canadensis 'Lavender Twist' lopen de bladeren lichtgroen uit. Langzaam wordt het blad dan donkergroen van kleur.

In de herfst worden de bladeren geel en lichtgroen, de echte lichte herfstkleuren zijn daarom echt te vinden in de Cercis canadensis 'Lavender Twist'. 

Het verzorgen van de judasboom ‘Lavender Twist’

De judasboom ‘Lavender Twist’ is eenvoudig te verzorgen. De Cercis canadensis 'Lavender Twist' is namelijk onderhoudsarm, dit betekent dat hij weinig onderhoud nodig heeft. 

De Cercis canadensis 'Lavender Twist' houdt niet van water. Toch zijn er bepaalde situaties waarin hij wel verwend wil worden met een beetje water. De judasboom ‘Lavender Twist’ wilt graag na het aanplanten een beetje water en in langere droge periodes is extra water ook erg goed voor de Cercis canadensis 'Lavender Twist'. 

De Cercis canadensis 'Lavender Twist' heeft geen extra bescherming nodig. Hij is namelijk goed winterhard, dit betekent dat de Cercis canadensis 'Lavender Twist' goed tegen kou kan. Ook kan de judasboom ‘Lavender Twist’ redelijk tegen wind dus extra bescherming tegen de wind is ook niet nodig.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

AdkNL

Goede kwaliteit en bezorging

10/10
vincent

tweede keer dat ik hier bestel wegens heel competitieve prijzen. kwaliteit en snelle levering

10/10
Kimberly

Vlotte levering! Duidelijk wanneer de levering zal plaatsvinden Planten van mooie kwaliteit

9/10
John

2e Keer een bestelling geplaatst en alles opnieuw piekfijn in orde.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten