Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4965 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Japanse notenboom (Ginkgo biloba)

De Ginkgo biloba of Japanse notenboom is een uitzonderlijk sterke boom met een prachtige herfstvertoning. De groene, waaiervormige blaadjes van de Japanse notenboom kleuren dan intens geel. Verder heeft de Ginkgo een prachtige lichtbruine/geelgroene bast.

 • Sterke boom
 • Gele herfstvertoning
 • Onderhoudsarm
 • Voor de (middel)grote tuin
Japanse notenboom
Japanse notenboom
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 84,95
Beschikbaar
Bekijk product
Japanse notenboom
Japanse notenboom
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 129,95
Beschikbaar
Bekijk product
Japanse notenboom
Japanse notenboom
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 299,95
Beschikbaar
Bekijk product
Japanse noot solitair
Japanse noot solitair
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 169,95
Tijdelijk uitverkocht
Bekijk product
Japanse noot solitair
Japanse noot solitair
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 199,95
Tijdelijk uitverkocht
Bekijk product
Japanse noot solitair
Japanse noot solitair
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 219,95
Tijdelijk uitverkocht
Bekijk product

De Ginkgo biloba of Japanse notenboom is een uitzonderlijk sterke boom met een prachtige herfstvertoning. De groene, waaiervormige blaadjes van de Japanse notenboom kleuren dan intens geel. Verder heeft de Ginkgo een prachtige lichtbruine/geelgroene bast.

 • Sterke boom
 • Gele herfstvertoning
 • Onderhoudsarm
 • Voor de (middel)grote tuin
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Ginkgo biloba Japanse notenboom

De Japanse notenboom is een misleidende naam voor deze boom, de boom komt namelijk oorspronkelijk uit China. Daarnaast geeft deze boom geen noten, maar zaden die wel veel weg hebben van vruchten. Dit gebeurt overigens pas na 20 tot 50 jaar. De Latijnse naam is Ginkgo biloba, Ginkgo betekent zilveren abrikoos en biloba betekend twee lobben. Dit laatste verwijst naar de bladvorm, door de vorm van het blad, wordt de boom ook wel eendenpootboom genoemd.
De Ginkgo biloba is een levend fossiel, dit heeft ermee te maken dat deze boom het enige overgebleven soort van de Ginkgo is. De boom is eeuwenoud en kan ook eeuwenoud worden, als je deze boom besteld, heb je een boom voor het leven.
Daarnaast heeft de Japanse notenboom een rijke geschiedenis voor de mensheid en geneeskunde. Het sap en bepaalde onderdelen van de boom, worden namelijk gebruikt voor medische doeleinden. Denk hierbij aan ademhalingsproblemen, nierproblemen, of blaasproblemen. De stof uit de Ginkgo biloba wordt ook wel gebruikt voor Homeopatische of cosmetische doeleinden.

Niet geschikt voor kleine tuinen

Deze bladverliezende Japanse notenboom is een mooie boom voor in een middelgrote of grote tuin. We raden aan om deze boom niet in een kleine tuin te planten, omdat deze boom vrij groot kan worden. De Japanse notenboom kan zelfs wel 40 meter hoog worden, maar de hoogte is wel te beperken door de boom jaarlijks te snoeien.
Daarnaast wordt de Japanse notenboom veel gebruikt, in steden, langs pleinen of langs wegen. Deze boom kan namelijk ook goed tegen verharding. Ook is dit een ideale boom voor het Nederlandse klimaat, omdat de boom goed tegen vorst kan, maar ook goed tegen hitte of droogte kan.

BOMENTA(L)K #39 | Japanse Notenboom

youtube placeholder

Ginkgo biloba bezorgen 

Voor een Japanse notenboom ben je bij Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres. Alle bomen worden door onze eigen bezorgdienst gratis bezorgd in heel Nederland en België, de bezorging wordt gedaan door onze eigen chaffeurs die veel ervaring hebben met de bomen. Hierdoor weten wij zeker dat de bomen zorgvuldig en netjes worden geleverd. Bestel je deze Japanse notenboom vandaag, dan komen wij binnen 5 werkdagen bij je langs. Voor het bezorgmoment ontvang je vanuit ons binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling, een voorstel voor een bezorgdag. Daarnaast ontvang je een dag voor levering vanuit ons een track & trace, met hierin het tijdsvak binnen wanneer wij langskomen. Via de track & trace, kun je de chauffeur op de dag van levering ook live volgen.

Verzorgingstips

De Ginkgo biloba heeft een voorkeur voor de grond waarop deze geplant wordt, het beste kun je de boom planten op Loss, Zavel, lichte klei of zandgrond.
Belangrijk is dat de bodem droog of licht vochtig is, de boom verdraagt geen extreme nattigheid.

Het beste kun je dit in maart/ april doen, halveer hierbij alle takken en Creëer hiermee een kegelvormige kroon. Verwijder indien nodig te dikke takken op de stam.

De Ginkgo biloba kun je het beste plaatsen op een plek met veel zon. Een plek half in de schaduw of volledige schaduw zouden wij niet adviseren.

De Ginkgo biloba is zeer winterhard en kan temperaturen aan van -20 graden.

De Ginkgo biloba geeft na 20 jaar vrucht, ook wel Ginan genoemd. Het zijn niet echt noten, maar meer vruchten.
Ginan is twee keer zo groot als een Pistachenoot of een Abrikozenpit. Als ze net rijp zijn, heeft de vrucht een rijke nootsmaak. De smaak wordt vergeleken met die van Kastanjes, Amandelen, maïs of aardappelen.

De vruchten van de Ginkgo biloba zijn niet giftig en lijkt dit ongevaarlijk te zijn. In sommige situaties wordt het gebruik hiervan wel afgeraden, bij zwangerschap of bij pogingen tot zwangerschap en borstvoeding.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4965 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Verschillende formaten van een Ginkgo biloba

De Japanse notenboom is bij Bomenbezorgd.nl verkrijgbaar in verschillende formaten. We hebben deze in de hoogtes 200-300 cm, 300-400 cm of 400-500 cm. Ook hebben we de Japanse notenboom als solitair in de hoogtes 150-175 cm, 175-200 cm, of 200-250 cm.
De Ginkgo biloba 'Mariken' is de bolvorm van de Japanse notenboom en is verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes en diktematen. 

De groei van de Japanse notenboom

De eerste jaren zal de Ginkgo biloba stijl omhoog groeien maar later zal deze breed uit lopen. Nieuwe uitlopers beginnen zich te vormen tussen april en mei met waaiervormig blad. De groei van de Japanse notenboom zal door de loop van de jaren horizontaal worden en na 10 tot 15 jaar, zal je zien dat de boom ook in etages zal groeien. In de winter verkleurt de barst naar geel/ bruin en zal de boom ook warmte afgeven. Dit soort heeft nagenoeg geen last van ziektes en plagen zoals luis, meeldauw of andere schimmels en is daarom zo populair. 

Een prachtige herfstkleur

Een prachtige goudgele kleur krijgt de Japanse notenboom in de herfst. Het waaiervormige blad en de mooie herfstkleur maakt de Ginkgo biloba een aanrader voor iedere middelgrote of grote tuin.

Japanse tempelboom

De Ginkgo komt oorspronkelijk uit China en niet uit Japan. De boom is eigenlijk een kenmerk van China en is hier heilig voor boeddhisten. De Japanse notenboom is heilig en werd daardoor bij tempels gekweekt waar ook de naam tempelboom vandaan komt.

Standplaats voor de Ginkgo biloba

Een lichte grond heeft de Japanse notenboom het liefst. Nattigheid verdraagt de boom niet maar een vochtige grond vind de Ginkgo ook niet erg. De zon is de beste standplaats voor de Ginkgo biloba.

Japanse notenboom kopen? Geniet van snelle levering!

Een Japanse notenboom kopen in de winter zorgt voor een andere leverwijze dan in de zomer. In de zomer zal de Ginkgo biloba geleverd worden met pot of doorgroeikluit en in de winter zal dit met pot of in kluit zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de boom gesnoeid te laten bezorgen. Snoeien zorgt ervoor dat het model in de Japanse notenboom blijft en dat de boom mooi compact kan groeien. Of je de Ginkgo biloba nou in de winter of de zomer koopt, bij bomenbezorgd.nl koop je altijd een Japanse notenboom van topkwaliteit!

Japanse notenboom aanplanten

Voor het aanplanten van een Japanse notenboom zouden wij adviseren om het aanplantpakket mee te bestellen. In dit pakket zitten alle benodigdheden die je nodig hebt voor het aanplanten, zoals de boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Door het gebruik van de boompalen heeft de boom extra stevigheid bij het wortelen, waardoor de boom bij wind ook steviger staat. In de potgrond zitten voedingsstoffen die over het algemeen niet standaard in de grond zit, dit bevorderd de aangroei van de Japanse notenboom. Bij levering ontvang je een boekje met aanplantinstructies, waarin wij in een paar stappen uitleggen, hoe je de boom kunt planten.

Wil je de Japanse notenboom liever door ons laten aanplanten is dit zeker mogelijk. Bestel dan de aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket mee en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs. Het einige wat je hoeft te doen is een plek in de tuin uitkiezen en ervoor te zorgen dat deze plek vrij is van wit zand, oude wortels, puin en dat er op deze plek geen bekabeling in de grond zit.

Ginkgo biloba snoeien

Het beste kun je de Japanse notenboom snoeien in maart/ april, halveer hierbij alle takken en creeër hiermee een kegelvormige kroon. Verwijder indien nodig te dikke takken op de stam.

Japanse notenboom verzorgen

Na het aanplanten van een Ginkgo biloba is het belangrijk om de boom voldoende water te geven, zeker in de groeiperiode. De Japanse notenboom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen, totdat het blad valt in de herfst. De Ginkgo biloba heeft net zolang water nodig totdat de nieuwe wortels zichzelf kunnen voorzien van watet. Dit is het geval wanneer de wortels zich ruimschoots bevinden buiten het gegraven plantgat. Het duurt doorgaans minimaal 2 groeiseizoenen voordat dit het geval is.

Als de Ginkgo biloba minder dan een jaar in de volle grond staat en nog geen volledig groeiseisoen heeft meegemaakt op de nieuwe standplaats, heeft de Japanse notenboom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius de volgende watergift nodig.

- Als de Japanse notenboom bij aanschaf lager is dan 200 cm, heeft deze 3 tot 10 liter water per dag nodig.
- Als de Japanse notenboom bij aanschaf tussen de 200 en 400 cm is, heeft deze 5 tot 15 liter water per dag nodig.
- Als de Japanse notenboom bij aanschaf tussen de 400 en 600 cm is, heeft deze 10 tot 25 liter water per dag nodig.