Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4071 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Japanse notenboom (Ginkgo biloba)

De Ginkgo biloba of Japanse notenboom is een uitzonderlijk sterke boom met een prachtige herfstvertoning. De groene, waaiervormige blaadjes van de Japanse notenboom kleuren dan intens geel. Verder heeft de Ginkgo een prachtige lichtbruine/geelgroene bast.

 • Sterke boom
 • Gele herfstvertoning
 • Onderhoudsarm
 • Voor de (middel)grote tuin
Japanse notenboom
Japanse notenboom
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 104,95
Bekijk product
Japanse notenboom
Japanse notenboom
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 179,95
Bekijk product
Japanse notenboom
Japanse notenboom
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 239,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Japanse noot solitair
Japanse noot solitair
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 169,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Japanse noot solitair
Japanse noot solitair
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 199,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Japanse noot solitair
Japanse noot solitair
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 219,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Ginkgo biloba boom kopen

De Japanse notenboom heeft een misleidende naam. De boom komt namelijk oorspronkelijk uit China en geeft geen noten maar zaden die veel weghebben van vruchten. Dit gebeurt overigens pas na 20 tot 50 jaar. De Latijnse naam is Ginkgo biloba. Ginkgo betekent zilveren abrikoos en biloba betekent twee lobben. Dit laatste verwijst naar de bladvorm.

Niet geschikt voor kleine tuinen

Deze bladverliezende notenboom is een mooie boom voor in middelgrote en grote tuinen. We raden aan om deze niet in een kleine tuin te planten, omdat het al een vrij grote boom is. De Japanse notenboom kan zelfs wel 40 meter hoog worden. Natuurlijk kan de hoogte worden beperkt door de boom jaarlijks te snoeien.

Japanse notenboom kopen

Een prachtige Japanse notenboom kopen doe je natuurlijk bij Bomenbezorgd.nl! We leveren de Japanse notenboom al binnen slechts 5 werkdagen bij je thuis. De bezorging is gratis bij bestellingen vanaf € 50,-. 

Ook kun je bij ons gebruikmaken van onze aanplantservice. We planten de Japanse notenboom dan in je tuin binnen 10 werkdagen na ontvangst van je bestelling.

Verzorgingstips

De Ginkgo Biloba heeft een voorkeur voor de grond waarop deze geplant wordt, het beste kun je de boom planten op Loss, Zavel, lichte klei of zandgrond.
Belangrijk is dat de bodem droog of licht vochtig is, de boom verdraagt geen extreme nattigheid.

Het beste kun je dit in maart/ april doen, halveer hierbij alle takken en Creëer hiermee een kegelvormige kroon. Verwijder indien nodig te dikke takken op de stam.

De Ginkgo Biloba kun je het beste plaatsen op een plek met veel zon. Een plek half in de schaduw of volledige schaduw zouden wij niet adviseren.

De Ginkgo is zeer winterhard en kan temperaturen aan van -20 graden.

De Ginkgo Biloba geeft na 20 jaar vrucht, ook wel Ginan genoemd. Het zijn niet echt noten, maar meer vruchten.
Ginan is twee keer zo groot als een Pistachenoot of een Abrikozenpit. Als ze net rijp zijn, heeft de vrucht een rijke nootsmaak. De smaak wordt vergeleken met die van Kastanjes, Amandelen, maïs of aardappelen.

De vruchten van de Ginkgo Biloba zijn niet giftig en lijkt dit ongevaarlijk te zijn. In sommige situaties wordt het gebruik hiervan wel afgeraden, bij zwangerschap of bij pogingen tot zwangerschap en borstvoeding.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4071 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Verschillende formaten van een Japanse notenboom

De Japanse notenboom is bij Bomenbezorgd.nl verkrijgbaar in verschillende formaten. We hebben drie hoogstam formaten beschikbaar en ook de Japanse noot solitair. Ginkgo biloba 'Mariken' is bolvorm van de Japanse notneboom en is verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes en diktematen. Als je een Japanse notenboom aan wilt schaffen dan ben je hier op de goede plaats!

De groei van de Ginkgo biloba

De eerste jaren zal de Ginkgo biloba stijl omhoog groeien maar later zal deze breed uit lopen. Nieuwe uitlopers beginnen zich te vormen tussen april en mei met waaiervormig blad. Dit blad zal in de herfst geel kleuren. Dit soort heeft nagenoeg geen last van ziektes en plagen en is daarom zo populair. Daarom is de Ginkgo biloba geschikt voor grote en middelgrote tuinen, maar wat minder voor kleine tuinen.

Herfstkleur van de Japanse notenboom

Een prachtige goudgele kleur krijgt de Japanse notenboom in de herfst. Het waaiervormige blad en de mooie herfstkleur maakt de Ginkgo biloba een aanrader voor iedere middelgrote of grote tuin.

Japanse tempelboom

De Ginkgo komt oorspronkelijk uit China en niet uit Japan. De boom is eigenlijk een kenmerk van China en is hier heilig voor boeddhisten. De boom is heilig en werd daardoor bij tempels gekweekt waar de naam tempelboom vandaan komt.

Standplaats voor de Ginkgo biloba

Een lichte grond heeft de Japanse notenboom het liefst. Nattigheid verdraagt de boom niet maar een vochtige grond vind de Ginkgo ook niet erg. De zon is de beste standplaats voor de Ginkgo biloba.

Ginkgo biloba kopen - leverwijze

Een Ginkgo biloba kopen in de winter zorgt voor een andere leverwijze dan in de zomer. In de zomer zal de Ginkgo biloba geleverd worden met pot of doorgroeikluit en in de winter zal dit met pot of in kluit zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de boom gesnoeid te laten bezorgen. Snoeien zorgt ervoor dat het model in de Japanse notenboom blijft en dat de boom mooi compact kan groeien. Of je de Ginkgo Biloba nou in de winter of de zomer koopt, bij bomenbezorgd.nl koop je altijd een Japanse notenboom van topkwaliteit!