Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4590 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Olijfboom 'Bonsai' decoschaal

‘Olea europaea’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is.

Prijs totaal

€ 579,95

Productinformatie

De olijfboom is steeds vaker te zien in de Nederlandse tuin. De olijfboom is matig winterhard en is daarnaast zeer ziekte en schimmel bestendig. De Olea eurpaea is goed geschikt voor in het Nederlandse klimaat. Belangrijk is om de olijfboom te plaatsen op een beschutte plek. Verder is het belangrijk om olijfbomen te beschermen tegen vorst.

De olijfbomen zijn afkomstig uit het middellandse zeegebied en zijn een van de oudste bomen van de wereld. De bladeren van de olijfboom zijn grijs aan de onderkant en groen aan de bovenkant. Eén keer per drie jaar vervangt de olijfboom zijn blad. Hoe ouder deze boom is, des te grilliger de groei en vormgeving. De grilligheid en vormgeving geeft een mooi karakteristiek effect. De olijfboom bloeit van april tot juni met witte bloemen die een aangename geur hebben. Ook kan deze boom goed vrucht(olijven) dragen bij een Hollandse zomer.

Over het algemeen hoeft men een olijfboom niet te snoeien, echter kan er wel vorm snoei worden toegepast. De uitschieters, oftewel de langste takken, kunnen door middel van snoei ingekort worden. Hierdoor komt er meer groei vanuit de kroon en zal de boom voller worden. Belangrijk bij het snoeien van olijfbomen is dat men in het voorjaar snoeit, zodat de snoeiwonden in het voorjaar dicht kunnen groeien. Verder de takken minstens 20/25 cm lang laten. De olijfboom die symboliek staat voor trouw, liefde en vrede is in elke tuin voor onschatbare waarde.

Specificaties

Latijnse naam Olea europaea
Hoogte indicatie bij levering 100-120 cm hoog, zonder pot
Stamomtrek 80-100 cm
Winterhardheid Redelijk winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, lichte klei, zavel, lemige grond
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode April - mei
Bloeiwijze Witte bloemen in trossen
Bladhoudend Ja
Vrucht Eetbare olijf
Snoeiperiode April - mei
Snoeiwijze Zie product informatie
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Grijsgroen, grijs
Groenblijvend Ja