Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!
  U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!

  Olijfboom Verdial

  ‘Olea europea 'Verdial'’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Mediterraans aanplantgrond groot € 34,95 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek basic € 17,50 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek deluxe groot (200-250) € 67,95 extra
  Ja Nee
  Aanplantservice extra groot mediterraans € 119,95 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 449,95

  Dit product is momenteel niet beschikbaar.

  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
   9,3 op basis van 1621 beoordelingen

  Productinformatie

  De olijfboom is steeds vaker te zien in de Nederlandse tuin. De olijfboom verdial is en van de meest winterharde olijfbomen. Deze boom kan 12/14 graden celsius verdragen, echter is bij langdurige vorst bescherming wel aan te raden, zo blijft de olijfboom het mooist. De Olea europea Verdial is goed geschikt voor in het Nederlandse klimaat. Belangrijk is om de olijfboom te plaatsen op een beschutte plek. Verder is het belangrijk om olijfbomen te beschermen tegen vorst.

  De olijfbomen zijn afkomstig uit het middellandse zeegebied en zijn een van de oudste bomen van de wereld. De bladeren van de olijfboom zijn grijs aan de onderkant en groen aan de bovenkant. Eén keer per drie jaar vervangt de olijfboom zijn blad. Hoe ouder deze boom is, des te grilliger de groei en vormgeving. De grilligheid en vormgeving geeft een mooi karakteristiek effect. De olijfboom bloeit van april tot juni met witte bloemen die een aangename geur hebben. Ook kan deze boom goed vrucht(olijven) dragen bij een Hollandse zomer.

  Over het algemeen hoeft men een olijfboom niet te snoeien, echter kan er wel vorm snoei worden toegepast. De uitschieters, oftewel de langste takken kunnen door middel van snoei ingekort worden. Hierdoor komt er meer groei vanuit de kroon en zal de boom voller worden. Belangrijk bij het snoeien van olijf bomen is dat men in het voorjaar snoeit zodat de snoeiwonden in het voorjaar dicht kunnen groeien. Verder de takken minstens 20/25 cm lang laten. De olijfboom dat symboliek staat voor trouw, liefde en vrede is in elke tuin voor onschatbare waarde.

  Specificaties

  Latijnse naam Olea europea 'Verdial'
  Hoogte boom bij levering 200-220 cm hoog, zonder pot
  Stamomtrek 40-60 cm
  Tuintype Elke tuin
  Winterhardheid Redelijk winterhard
  Voorkeur grondsoort Zand, lichte klei, zavel, lemige grond
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Zeer droog, droog verdraagt geen nattigheid
  Standplaats Zon
  Bloeiperiode April – mei
  Bloeiwijze Witte bloemen in trossen
  Bladkleur Grijsgroen, grijs
  Bladhoudend Ja
  Vrucht Eetbare olijf
  Snoeiperiode April – mei
  Snoeiwijze Zie product informatie
  Geleverd in Pot