Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Olijfwilg meerstammig

‘Elaeagnus ebbingei’

Olijfwilg meerstammig

‘Elaeagnus ebbingei’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantservice kleine bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen. Zeker bij kleine, jonge bomen is het prettig dat deze steun krijgen van boompalen en in de juiste grond kunnen wortelen.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Pokon mediterrane grond 30 L
99.10.03
Gesnoeid bezorgen kleine bomen

Maak gebruik van onze unieke service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 179,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6448 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De olijfwilg meerstammig is een bijzondere boom en tevens karakteristieke boom, waar het aanbod nog aan de lage kant is. Bij Bomenbezorgd.nl hebben wij de olijfwilg meerstammig wel in ons assortiment. Wanneer je de olijfwilg meerstammig in de tuin hebt weet je in ieder geval dat je iets in huis hebt wat niet veel mensen in de tuin hebben staan.

Het blad van de olijfwilg heeft een bijzondere kleur samenstelling: bovenkant van het blad donkergroen en grijs-groen, de onderkant van het blad is grijskleurig. Deze kleurencombinatie van het blad zorgt voor een indrukwekkend beeld. Verder is het blad lancetvormig, glanzend en voelt leerachtig aan. Deze bladhoudende boom of in het Latijn genoemde 'Elaeagnus ebbingei' is goed bestand tegen wind en kan zelfs zeewind verdragen.

Ook is deze mediterrane boom onderhoudsvriendelijk: snoei deze olijfwilg meerstammig eind maart, wanneer de kans op strenge vorst nihil is. Snoei hierbij de olijfwilg meerstammig terug tot de gewenste vorm. Herhaal deze snoeiwijze, indien nodig ook een keer in juni/juli. Verder is het een winterharde boom die geschikt is voor elk tuintype.

De totaalhoogte van de olijfwilg haag is 200 tot 250 centimeter.

Specificaties
Latijnse naam ‘Elaeagnus ebbingei’
Hoogte indicatie bij levering 200-250 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Redelijk winterhard
Voorkeur grondsoort Lichte klei, zand, zavel
Windgevoeligheid Verdraagt redelijk wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Oktober, november
Bloeiwijze Geurende cremewitte bloemen
Bladhoudend Ja
Vrucht Kleine steenvrucht
Snoeiperiode Maart, in juni voor vormbehoud
Snoeiwijze Terugsnoeien tot gewenste vorm
Geleverd in Pot / doorgroeikluit
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Donkergroen, grijsgroen
Groenblijvend Ja

Sluiten