Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Chileense wijnpalm

De Chileense wijnpalm is een zeer zeldzame vederpalm die oorspronkelijk uit Chili komt. Deze palm wordt in het latijn de Jubaea Chilensis genoemd en behoort tot een van de meest winterharde vederpalmen. Deze palm is als een van de weinige vederpalmen geschikt voor in de volle grond in Nederland. De Chileense wijnpalm valt op vanwege de robuuste en grote stam met daarop prachtige en grote vederbladeren die wel 3 tot 5 meter lang zijn. De Jubaea kan kortstondig temperaturen verdragen van -15 graden celsius. Een palm die niet iedereen in zijn tuin heeft en daarom zeer uniek is en een echte eyecatcher!

 

  • Meest winterharde vederpalm
  • Geschikt voor in de volle grond en als kuipplant
  • Prachtige groene vederachtige bladeren
  • Zeer zeldzame palmboom

Vraag offerte aan

Chileense wijnpalm
Chileense wijnpalm
  • Stamhoogte 30 - 30 cm
  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 299,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Verzorging van de Chileense wijnpalm

De Chileense wijnpalm is de meest winterharde vederpalm die we kennen, echter wil dat niet zeggen dat hij geen verzorging nodig heeft in de winter. Ook is het belangrijk om te weten hoe je de Jubaea moet snoeien en wat te doen als deze palmboom gehouden wordt als kuipplant.

Winterverzorging Jubaea Chilensis

De Chileense wijnpalm is de meest winterhard vederpalm in ons assortiment. Echter heeft deze palmboom bescherming nodig in de winter:

Bij een Jubaea chilensis in de volle grond en goed geworteld:

Wanneer de temperaturen onder de -10 graden celsius gaan adviseren wij de Jubaea beschermen met een vliesdoekhoes en een warmteslang.  Doe dit altijd uit voorzorg ook al is het achteraf niet altijd nodig geweest, maar voorkomen is beter dan genezen! Verder is het belangrijk bij aanhoudende kou in combinatie met nattigheid(sneeuw) om het groeipunt te beschermen met een paraplu of iets dergelijks. Het groeipunt van de Chileense wijnpalm zit midden in de kruin. Zorg ervoor dat het vliesdoek nooit te lang om de kroon van deze palm zit, zodat de kroon goed kan doorluchten.

Bij een Jubaea chilensis in een kuip of pot:

Deze palm dan beschermen wanneer de temperatuur daalt richting de -6/-8 graden celsius met vliesdoek en warmte lint. Wanneer mogelijk eventueel de Chileense wijnpalm in pot of kuip verplaatsen naar een warmere plek. Voordat het gaat vriezen de pot of kuip goed vol laten gieten met water, zodat de boom nog steeds vocht kan opnemen, want ook tijdens een vorstperiode blijft deze boom vocht verdampen via de bladeren.

Standplaats van de Chileense wijnpalm

De Chileense wijnpalm houdt graag van een zonnige standplaats. Verder vraagt deze boom om goed waterdoorlatende bodem. Houdt hier rekening mee met het aanplanten in de volle grond of in een kuip of pot. Ten slotte is de Jubaea een zeer windbestendige palmboom.

Snoeien van de Jubaea Chilensis

De Jubaea chilensis vraagt weinig onderhoudt met het snoeien. Snoei alleen de onderste takken weg wanneer deze bruin/geel worden en beginnen te hangen. Snoei de takken weg tot op de stam. Snoeiperiode is pas vanaf april/mei tot september.

Watergeven van de wijnpalm

Wanneer De Chileense wijnpalm in een kuip of pot staat is het belangrijk om de potkluit vochtig te houden. Let vooral op bij de waterhuishouding tijdens het groeiseizoen (april t/m september) dan heeft deze vederpalm meer water nodig dan in de winter. Als de Chileense wijnpalm in de volle grond staat is het belangrijk dat hij  in de periode na aanplant water toegediend krijgt, net zolang totdat de wortels van deze palm zelf bij het grondwater zitten en zichzelf kan voorzien van water.

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruikt maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie