Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Al klaar voor het voorjaar? Bereid jouw tuin voor op het voorjaar, zodat je deze lente al kan genieten van de mooiste bomen en bloesem! 

Pindakaasboom meerstammig

‘Clerodendrum trichotomum’

Pindakaasboom meerstammig

‘Clerodendrum trichotomum’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantservice meerstammige bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen, zodat de boom stevig in je tuin komt te staan en goed kan wortelen. Hier zul je op de lange termijn veel profijt van hebben.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Lees hiervoor onze aanplantservice checklist. Je ontvangt hier ook een mail over in de week voordat we je boom bezorgen.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Aanplantgrond meerstammige bomen

2 zakken pokon aanplantgrond bevat alles wat u nodig heeft voor het aanplanten van 1 meerstammige boom. 

Bij dit pakket zit  het volgende inbegrepen:
2x 30 liter pokon aanplantgrond

Gesnoeid bezorgen gratis

Maak gebruik van onze unieke gratis service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 99,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
9.4 (5885 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De pindakaasboom is een bijzondere boom. De boom heeft zijn naam te danken aan de geur die hij heeft, hij ruikt namelijk naar pindakaas. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar u zult het zelf ervaren wanneer u in de buurt komt van een pindakaas boom, want hij ruikt echt naar pindakaas. Het blad van deze boom is groot, hartvormig en blauwgroen van kleur. In augustus – september laat de pindakaasboom zich duidelijk zien door de wit/rood violette stervormige bloemen. Deze stervormige bloemen zijn verbazingwekkend en een lust voor het oog vanwege de aparte bloeivorm. Na de bloei krijgt de boom een gele herfstkleur. De bessen van de pindakaasboom zijn giftig. De boom mag alleen gesnoeid worden wanneer dat echt noodzakelijk is, snoei de boom dan na de bloei in oktober. Kortom deze boom is zeker een unieke toevoeging voor uw tuin.

Specificaties
Latijnse naam Clerodendrum Trichotomum
Hoogte indicatie bij levering 175-200 cm
Winterhardheid Matig winterhard
Voorkeur grondsoort Loss, zavel, zand, lichte klei
Windgevoeligheid Redelijk wind gevoelig
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode Augustus - September
Bloeiwijze Wit/roodviolette stervormige bloem
Bladhoudend Nee
Vrucht Giftige bes
Snoeiperiode Eind Maart
Snoeiwijze Snoeien alleen bij noodzaak
Geleverd in Pot / kluit
Tuintype Kleine tuin, elke tuin
Bladkleur Violet uilopend, daarna blauwgroen
Herfstkleur Geel

Sluiten