Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Rode bol esdoorn 120 cm stamhoogte

  ‘Acer pl. 'Crimson Centry'’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Aanplantpakket kleine bomen € 17,50 extra
  Ja Nee
  Aanplantservice kleine bomen € 29,95 extra
  Ja Nee
  Gesnoeid bezorgen gratis Gratis extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 64,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,4
   9,4 op basis van 532 beoordelingen

  Productinformatie

  De rode bol esdoorn ‘Crimson Centry’ staat bekend vanwege het donkerrode/purperrode blad. De rode bol esdoorn heeft een bolvorm die op verschillende stamhoogtes leverbaar zijn. Door jaarlijks de boom terug te snoeien tot een ronde bal/kogel behoudt hij de bolvorm. De Roodbladige bol esdoorn kan goed tegen droogte en hitte, verder heeft deze bol esdoorn op latere leeftijd prachtige gele bloemen in trossen tijdens de bloei. Daarnaast heeft de ‘Crimson Centry’ mooie bruine gevleugelde vruchten. De stam is grijsbruin en licht gegroefd. De boom heeft een roodbruine herfstkleur. Deze bolboom is geschikt voor de kleine tuin, zowel in elk type tuin.

   

  Bekijk al onze Rode bol esdoorn bomen

  Specificaties

  Latijnse naam Acer pl. 'Crimson Centry'
  Stamomtrek 3-6 cm
  Stamhoogte 120 cm
  Hoogte boom bij levering 150-170 cm hoog, zonder pot
  Tuintype Elke tuin
  Winterhardheid Zeer winterhard
  Voorkeur grondsoort Zavel, klei, zand
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Droog
  Standplaats Zon, halfschaduw
  Bloeiperiode April
  Bloeiwijze Gele bloemen in trossen/tuilen
  Bladkleur Roodviolet uitlopend, daarna donkerrood
  Herfstkleur Roodbruin
  Bladhoudend Nee
  Vrucht Geelbruine vrucht, gevleugeld
  Snoeiperiode November, December
  Snoeiwijze Terugsnoeien tot bolvorm, kegelvorm
  Levering winter Kale wortel / kluit
  Levering zomer Pot / doorgroeikluit

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Over de Acer

  Met meer dan honderd verschillende soorten esdoornsoorten is er altijd wel een te vinden die in uw tuin past. Veel esdoorns, zoals de Noorse en Japanse rode esdoorn, zijn populair vanwege hun gematigde tot snelle groei. Esdoorns kennen vele toepassingen: sommige worden geplant voor de sier, terwijl andere worden geplant om schaduw te creëren. U kunt ook kiezen voor een esdoorn als leiboom om uw tuin op natuurlijke wijze af te schermen.

  Esdoornboom planten

  U kunt esdoorns het beste vroeg tot halverwege het voorjaar planten. Esdoorns zijn relatief eenvoudig te planten en te verzorgen. De eerste stap is om te bepalen welk type esdoorn u het liefst in uw tuin wilt. U dient hiervoor rekening te houden met de standplaats en de bodemvochtigheid. Bij de productspecificaties staan de optimale omstandigheden van de standplaats en bodemvochtigheid aangegeven. Zodra u de specifieke esdoornsoort heeft gekozen, bestelt u de boom bij Bomenbezorgd.

  Wanneer de esdoorn wordt geleverd, let dan op de grootte van de kluit van de boom. Graaf een gat dat in ieder geval drie keer zo breed is als de kluit van de boom. De breedte van het gat is namelijk belangrijker dan diepte. Als het gat te diep is, zullen zuurstof en water de wortels niet gemakkelijk kunnen bereiken.

  Als het gat is gegraven, zoek dan een partner. De ene persoon moet de boom verticaal in het gat houden, terwijl de andere persoon het gat weer vult met potgrond. Geef direct na het planten water, en een keer per week gedurende de eerste zes maanden na het verplanten.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Veelgestelde vragen

  Hoe hoog wordt een esdoorn?

  <p>Esdoornbomen, zoals de <a href="/laanbomen/esdoorn-bomen/gewone-esdoorn">gewone esdoorn</a>, kunnen tot wel 30 meter hoog worden. De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van het soort.</p>

  Hoe moet je een Acer snoeien?

  <p>Een esdoorn hoef je niet te snoeien. Indien u de boom wilt snoeien, kunt u dat beter in de (na)zomer doen. In het voorjaar heeft de boom namelijk een sterke sapstroom. Snoeien in het voorjaar vergroot dan ook de kans op &lsquo;bloeden&rsquo;.</p>

  Is de Ahorn boom wintergroen en bladhoudend?

  <p>De esdoorn is niet groenblijvend. De boom vertoont in de herfst prachtige rode, oranje en gele kleuren. In de winter verliest het zijn blad.</p>

  Heeft de boom bloemen?

  <p>Ja, in de bloeimaanden april, mei en juni groeien er geelgroene bloemen in trossen aan de bladeren.</p>

  Groeien er vruchten aan esdoorns?

  <p>Ja, de boom krijgt een gevleugd nootje, of samara.</p>