Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Rode Japanse esdoorn 'Bloodgood'

‘Acer palmatum 'Bloodgood'’

Rode Japanse esdoorn 'Bloodgood'

‘Acer palmatum 'Bloodgood'’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantgrond meerstammige bomen

Met 2 zakken Pokon aanplantgrond heb je alles wat je nodig hebt om 1 meerstammige boom te planten. In dit pakket krijg je:

  • 2x 30 liter Pokon aanplantgrond: Speciaal ontworpen voor een goede start van je boom. Deze grond zit boordevol voedingsstoffen en organisch materiaal om de wortels te ondersteunen en je boom gezond te laten groeien. Met deze aanplantgrond geef je je boom de beste kans om te gedijen en te bloeien in zijn nieuwe omgeving.
Aanplantservice kleine bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen. Zeker bij kleine, jonge bomen is het prettig dat deze steun krijgen van boompalen en in de juiste grond kunnen wortelen.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Gesnoeid bezorgen kleine bomen

Maak gebruik van onze unieke service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 109,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Rode Japanse esdoorn 'Bloodgood' kan het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6528 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De rode Japanse esdoorn Bloodgood is een van de meest voorkomende Japanse esdoorn bomen in de Nederlandse tuin. De boom steelt de show gedurende het groeiseizoen. Dit doet de boom vanwege de prachtige rood uitlopende stervormige bladeren. In de zomer wordt het blad(nadat de bladeren zijn uitgelopen) donker roodviolet. In de herfst wordt het blad mooi donkerrood van kleur.

De boom wordt grotendeels gekweekt als solitaire boom (struikvorm en/of meerstammig). De rode Japanse esdoorn Bloodgood staat het liefst op een beschutte plek waar de boom schaduw of halfschaduw kan krijgen. Verder groeit deze Acer palmatum Bloodgood traag, waardoor de boom uitermate geschikt is voor in een kleine tuin. De boom heeft ietwat licht zure grond nodig en groeit het beste op lichte klei of zandgrond. Snoei deze esdoorn alleen wanneer nodig is. Snoei de boom in mei om indrogen (door vorst) te voorkomen.

Specificaties
Latijnse naam ‘Acer palmatum 'Bloodgood'’
Hoogte indicatie bij levering 125-150 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Goed winterhard
Voorkeur grondsoort Lichte klei, zand, zavel, lemige grond, löss
Windgevoeligheid windgevoelig
Bodemvochtigheid Droog, vochtig, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Halfschaduw, schaduw
Bloeiperiode Mei, juni
Bloeiwijze Rode bloemen in tuilen
Bladhoudend Nee
Vrucht Gevleugelde vrucht
Snoeiperiode Mei
Snoeiwijze Snoei alleen bij noodzaak
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin, kleine tuin
Bladkleur Rood uitlopend, donker roodviolet
Groenblijvend Nee
Herfstkleur Rood

Sluiten