Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Sinaasappelboom

‘Citrus sinensis’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 69,95

Productinformatie

Bij bomenbezorgd.nl kunt u zelfs sinaasappelbomen kopen. De sinaasappelboom is een exotische boom die in het voorjaar begint met bloeien tot in de zomermaanden. De geur van deze bloesem is zeer aangenaam. Bij een goede en warme zomer kunt u zelfs sinaasappels plukken. De Sinaasappelboom vergt wel wat onderhoud: geef deze boom in de zomer regelmatig water, zorg er voor dat de kluit/pot niet te nat is voor wortelrot. Geef de sinaasappelboom regenwater en geen leidingwater, omdat leidingwater kalk bevat en Citrus bomen houden niet van kalk. In de groeiperiode van de sinaasappelboom(april t/m september) heeft de boom geregeld organische mest nodig. Stikstof zorgt voor groei en beendermeel voor groen blad en vruchtontwikkeling.

 

Verder is het belangrijk met snoei van de sinaasappelboom dat hij een open kroonstructuur krijgt, snoei in het voorjaar hierbij de naar binnen groeiende takken weg. Het advies van bomenbezorgd.nl is dat een sinaasappelboom makkelijk te verplaatsen is, zodat hij in koude periodes verplaats kan worden naar een plek waar het zonlicht kan krijgen en het warmer is dan minimaal 5 graden. De sinaasappelboom kan absoluut niet tegen kou en kan bij een temperatuur van 2 graden boven nul al nauwelijks verdragen. Bij het juist behandelen van deze boom, plukt u letterlijk de vruchten ervan, in dit geval zelfs sinaasappels!

Specificaties

Latijnse naam Citrus sinensis
Hoogte indicatie bij levering 40-50 cm hoog, zonder pot
Stamomtrek 3-6 cm
Winterhardheid Niet winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lemige grond
Windgevoeligheid Verdraagt geen wind
Bodemvochtigheid Droog, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode April – juni
Bloeiwijze Geurende witte bloemen
Bladhoudend Ja
Vrucht Sinaasappel
Snoeiperiode April – mei
Snoeiwijze Zie product informatie
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Donkergroen
Groenblijvend Ja