Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • I.v.m. de drukte kan onze levertijd momenteel meer dan 3-4 weken bedragen. Daarnaast kunnen wij onze aanplantservice tijdelijk niet aanbieden. U kunt altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Excuses voor het ongemak!
  I.v.m. de drukte kan onze levertijd momenteel meer dan 3-4 weken bedragen. Daarnaast kunnen wij onze aanplantservice tijdelijk niet aanbieden. U kunt altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Excuses voor het ongemak!
  Bladhoudend
  032a1776
  032a1775

  Sinaasappelboom

  ‘Citrus sinensis’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Mediterraans aanplantgrond middel € 20,95 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek basic € 17,50 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek deluxe middel (200-150) € 44,95 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 119,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
   9,3 op basis van 2090 beoordelingen

  Productinformatie

  Bij bomenbezorgd.nl kunt u zelfs sinaasappelbomen kopen. De sinaasappelboom is een exotische boom die in het voorjaar begint met bloeien tot in de zomermaanden. De geur van deze bloesem is zeer aangenaam. Bij een goede en warme zomer kunt u zelfs sinaasappels plukken. De Sinaasappelboom vergt wel wat onderhoud: geef deze boom in de zomer regelmatig water, zorg er voor dat de kluit/pot niet te nat is voor wortelrot. Geef de sinaasappelboom regenwater en geen leidingwater, omdat leidingwater kalk bevat en Citrus bomen houden niet van kalk. In de groeiperiode van de sinaasappelboom(april t/m september) heeft de boom geregeld organische mest nodig. Stikstof zorgt voor groei en beendermeel voor groen blad en vruchtontwikkeling.

   

  Verder is het belangrijk met snoei van de sinaasappelboom dat hij een open kroonstructuur krijgt, snoei in het voorjaar hierbij de naar binnen groeiende takken weg. Het advies van bomenbezorgd.nl is dat een sinaasappelboom makkelijk te verplaatsen is, zodat hij in koude periodes verplaats kan worden naar een plek waar het zonlicht kan krijgen en het warmer is dan minimaal 5 graden. De sinaasappelboom kan absoluut niet tegen kou en kan bij een temperatuur van 2 graden boven nul al nauwelijks verdragen. Bij het juist behandelen van deze boom, plukt u letterlijk de vruchten ervan, in dit geval zelfs sinaasappels!

  Specificaties

  Latijnse naam Citrus sinensis
  Hoogte boom bij levering 120-140 cm hoog, zonder pot
  Stamomtrek 8-12 cm
  Tuintype Elke tuin
  Winterhardheid Niet winterhard
  Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lemige grond
  Windgevoeligheid Verdraagt geen wind
  Bodemvochtigheid Droog, verdraagt geen nattigheid
  Standplaats Zon
  Bloeiperiode April – juni
  Bloeiwijze Geurende witte bloemen
  Bladkleur Donkergroen
  Bladhoudend Ja
  Vrucht Sinaasappel
  Snoeiperiode April – mei
  Snoeiwijze Zie product informatie
  Geleverd in Pot