Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Mediterrane bomen
>
Steeneik
>
Steeneik solitair

Steeneik solitair (Quercus ilex)

Met een steeneik solitair creeër je een Mediterraanse sfeer in je tuin. De steeneik is een langzame groeier en is jaarrond groenblijvend. Het blad is glanzend groen aan de bovenkant en aan de onderkant grijs. 

 • Weinig onderhoud nodig
 • Goed winterhard
 • Gele bloemen in bloeiperiode
 • Laagvertakte struik
Steeneik solitair
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
5 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 100 - 125 cm
€ 57,50
Beschikbaar
€ 57,50
Beschikbaar
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 64,95
Beschikbaar
€ 64,95
Beschikbaar
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 139,95
Beschikbaar
€ 139,95
Beschikbaar
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 199,95
Beschikbaar
€ 199,95
Beschikbaar
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 219,95
Beschikbaar
€ 219,95
Beschikbaar
1-5 van totaal 5

Met een steeneik solitair creeër je een Mediterraanse sfeer in je tuin. De steeneik is een langzame groeier en is jaarrond groenblijvend. Het blad is glanzend groen aan de bovenkant en aan de onderkant grijs. 

 • Weinig onderhoud nodig
 • Goed winterhard
 • Gele bloemen in bloeiperiode
 • Laagvertakte struik

Quercus ilex solitair

De steeneik solitair in het Latijns Quercus ilex is een laagvertakte steeneik. Solitair staat voor alleenstaand, vanwege de lage vertakkingen en verwilderde groei, is het eerder een soort struik. De solitair is goed toe te passen in een border of op een grasveld, en om de steeneik solitair de eyecatcher van de tuin te maken, zou je de boom door middel van licht van beneden af kunnen uitlichten. Op deze manier wordt de steeneik solitair de eyecatcher in de tuin.

Vaak wordt een solitair en een meerstammige steeneik met elkaar vergeleken, ze lijken ook wel veel op elkaar. Het verschil heeft te maken met de snoei van een meerstammige steeneik. Een meerstammige steeneik is namelijk hoger opgeknipt waardoor de bladeren op een bepaalde hoogte beginnen. Bij een solitaire steeneik is dit niet, de steeneik solitair is namelijk laagvertakt, waardoor het blad veel lager begint.

Het blad is aan de bovenkant glanzend groen en aan de onderkant grijs van kleur. Bij jonge bladeren en twijgen zijn de uiteindes voorzien van getande uitsteeksels, op latere leeftijd is het blad ronder van vorm en ook meer golvend. Vanwege de dichte groei en vele vertakkingen, is de steeneik ook zeer geschikt als solitair. 

Wij hebben de steeneik solitair in verschillende formaten verkrijgbaar, 100-125 cm, 125-150 cm, 150-175 cm, 175-200 cm en 200-250 cm.

Steeneik snoeien

Een Steeneik heeft vanwege de trage groei weinig onderhoud nodig, een steeneik snoei je eigenlijk om de struik in de vorm te houden. Wanneer je een steeneik namelijk niet snoeit, kan de struik namelijk een grillige groeiwijze krijgen, waarbij de takken alle kanten op groeien. Het snoeien kun je het beste in de maand april doen voor de bloeiperiode, of eventueel in juni voor vormbehoud.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Wanneer steeneik snoeien?

Hoe steeneik meerstammig snoeien?

Hoe oud kan een steeneik worden?

Hoe lang groeit een steeneik?

Wanneer loopt een steeneik uit?

Is een steeneik winterhard?

Is een steeneik bladhoudend?

Bezorgen steeneik solitair

Wij bezorgen met onze eigen bezorgdienst gratis in Nederland en Vlaanderen, doordat de steeneiken door onze eigen chauffeurs bezorgd worden, kunnen wij de kwaliteit tijdens het transport beter garanderen. Wij bezorgen binnen 5 werkdagen, voor het bezorgmoment ontvang je vanuit ons een mail. Daarnaast versturen wij een dag voor levering een track & trace, met hierin het tijdsvak en een link waarmee de chauffeur op de dag zelf live te volgen is.

Aanplanten van een Quercus ilex

Voor het aanplanten van een Quercus ilex is het raadzaam om de aanplantgrond mee te bestellen. In normale grond zitten niet altijd de juiste voedingsstoffen die de boom nodig heeft, vandaar dat het wel belangrijk is om de speciale aanplantgrond te gebruiken tijdens het aanplanten. 

Mocht je gebruik willen maken van onze aanplantservice is dit mogelijk, bestel in dit geval de aanplantservice in combinatie met de aanplantgrond mee en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs. Belangrijk is dan wel dat de plek van aanplanten vrij is van oude wortels, puin, kabels en dat er geen wit zand ligt.

Quercus ilex verzorgen

Een steeneik heeft tijdens de groeiperiode van april tot eind oktober het meeste water nodig, buiten de groeiperiode zal 1 keer per maand watergeven voldoende zijn. De boom is dan namelijk in winterrust, waardoor de boom ook weinig water nodig zal hebben. Wanneer de steeneik nog geen volledig groeiseizoen heeft meegemaakt op de nieuwe standplaatst, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celcius het volgende aan water nodig.

Een steeneik die bij aanschaf lager is dan 2 meter, heeft 3 tot 10 liter water per dag nodig.
Als een steeneik tussen de 2 en 4 meter bij aanschaf is, heeft deze 5 tot 15 liter water per dag nodig.

Vooral na het aanplanten is het belangrijk om voldoende water te geven, zodat de struik zich goed in de grond kan gaan vastzetten om te gaan wortelen. Een steeneik heeft net zolang water nodig, totdat de wortels sterk en diep genoeg gegroeid zijn om zichtzelf te kunnen voorzien van het grondwater, dit zal minimaal 2 groeiseizoenen duren.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Kees

Blij met mijn nieuwe beukenhaag.(50 st) Bomenbezorgd heeft mooie grote en gezonde planten geleverd. Door mijn goede ervaring raad dit bedrijf te zeerste aan. Dat zegt veel, want ik schrijf nagenoeg geen reviews voor bedrijven. Voor dit bedrijf wel, ik ben zeer tevreden, nogmaals bedankt en tot de volgende bestelling, gr Kees uit Boerakker

10/10
Bjorn

Onze bomen waren heel vlot besteld. We werden gecontacteerd om een moment af te spreken van plaatsing van de bomen. De personen die de bomen kwamen plaatsen waren heel beleefd en correct.

10/10
Anouk

Heel fijn ook dat je de bezorger kunt volgen. Zo kon ik hem al opwachten en hem naar mijn achtertuin begeleiden.

10/10
Hans Van der velden

Goed en vriendelijk

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten