Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Home
>
Mediterrane bomen
>
Steeneik
>
Steeneik solitair

Steeneik solitair (Quercus ilex)

Met een steeneik solitair creëer je een mediterrane sfeer in je tuin. De steeneik is een langzame groeier en is jaarrond groenblijvend. Het blad is glanzend groen aan de bovenkant en aan de onderkant grijs. 

 • Weinig onderhoud nodig
 • Goed winterhard
 • Gele bloemen in bloeiperiode
 • Laagvertakte struik
Steeneik solitair
Filters
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bloeiperiode
Bladkleur
Prijs (€)
-
5 resultaten
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 100 - 125 cm
€ 57,50
Beschikbaar
€ 57,50
Beschikbaar
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 64,95
Beschikbaar
€ 64,95
Beschikbaar
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 139,95
Beschikbaar
€ 139,95
Beschikbaar
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 199,95
Beschikbaar
€ 199,95
Beschikbaar
Steeneik solitair
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 219,95
Beschikbaar
€ 219,95
Beschikbaar
1-5 van totaal 5

Met een steeneik solitair creëer je een mediterrane sfeer in je tuin. De steeneik is een langzame groeier en is jaarrond groenblijvend. Het blad is glanzend groen aan de bovenkant en aan de onderkant grijs. 

 • Weinig onderhoud nodig
 • Goed winterhard
 • Gele bloemen in bloeiperiode
 • Laagvertakte struik

Quercus ilex solitair

De steeneik solitair (in het Latijn Quercus ilex) is een laagvertakte steeneik. Solitair staat voor alleenstaand. Vanwege de lage vertakkingen en verwilderde groei is het eerder een soort struik. De solitair is goed toe te passen in een border of op een grasveld. Om de steeneik solitair de eyecatcher van de tuin te maken, kun je de boom door middel van licht vanaf de grond uitlichten.

Vaak worden een solitair en een meerstammige steeneik met elkaar vergeleken, omdat ze veel op elkaar lijken. Het verschil heeft te maken met de manier van snoeien. Een meerstammige steeneik is hoger opgeknipt, waardoor de bladeren hoger beginnen. De steeneik solitair is daarentegen laagvertakt, waardoor het blad veel lager begint.

Het blad is aan de bovenkant glanzend groen en aan de onderkant grijs van kleur. Bij jonge bladeren en twijgen hebben de uiteinden getande uitsteeksels. Op latere leeftijd is het blad ronder van vorm en ook meer golvend. Vanwege de dichte groei en vele vertakkingen, is de steeneik ook zeer geschikt als solitair. 

Wij hebben de steeneik solitair in verschillende formaten verkrijgbaar: 100-125 cm, 125-150 cm, 150-175 cm, 175-200 cm en 200-250 cm.

Steeneik solitair snoeien

Een steeneik heeft vanwege de trage groei weinig onderhoud nodig. Een steeneik snoei je vooral om de struik in de vorm te houden. Wanneer je een steeneik solitair niet snoeit, kan hij een grillige groeiwijze krijgen, waarbij de takken alle kanten op groeien. Het snoeien kun je het beste in de maand april doen voor de bloeiperiode, of eventueel in juni voor vormbehoud.

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Steeneik solitair (Quercus ilex)

Wanneer steeneik solitair snoeien?

Hoe steeneik solitair snoeien?

Hoe oud kan een steeneik worden?

Hoe lang groeit een steeneik solitair?

Wanneer loopt een steeneik solitair uit?

Is een steeneik winterhard?

Is een steeneik bladhoudend?

Steeneik solitair kopen

Wij bezorgen met onze eigen bezorgdienst gratis in Nederland en Vlaanderen. Jouw nieuwe steeneiken worden bezorgd door onze eigen chauffeurs. Wij bezorgen binnen vijf werkdagen. Voor het bezorgmoment ontvang je vanuit ons een mail. Daarnaast versturen wij een dag voor levering een track & trace, met hierin het tijdvak van bezorging en een link waarmee de chauffeur op de dag zelf live te volgen is.

Aanplanten van een Quercus ilex solitair

Voor het aanplanten van een Quercus ilex is het raadzaam om de aanplantgrond mee te bestellen. Dit is speciale aanplantgrond voor mediterrane bomen. In deze aanplantgrond zitten de voedingsstoffen die de boom nodig heeft om goed te kunnen groeien. 

Je kunt jouw nieuwe Quercus ilex solitair ook door ons laten aanplanten door middel van onze aanplantservice. Voeg in dit geval de aanplantservice in combinatie met de aanplantgrond toe aan jouw bestelling en wij komen binnen tien werkdagen bij je langs. Het enige wat jij hoeft te doen is de gewenste aanplantplek vrij maken van oude wortels, puin, kabels en wit zand.

Quercus ilex solitair verzorgen

Een steeneik heeft tijdens de groeiperiode (van april tot eind oktober) het meeste water nodig. Buiten de groeiperiode is het voldoende om één keer per maand water te geven. De boom is dan namelijk in winterrust, waardoor de boom ook weinig water nodig zal hebben. Wanneer de steeneik nog geen volledig groeiseizoen heeft meegemaakt op de nieuwe standplaats, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celcius het volgende aan water nodig.

 • Een steeneik die bij aanschaf lager is dan 2 meter, heeft 3 tot 10 liter water per dag nodig.
 • Een steeneik die bij aanschaf tussen de 2 en 4 meter is, heeft 5 tot 15 liter water per dag nodig.

Vooral na het aanplanten is het belangrijk om voldoende water te geven, zodat de struik zich goed in de grond kan gaan vastzetten om te gaan wortelen. Een steeneik heeft net zolang water nodig totdat de wortels sterk en diep genoeg gegroeid zijn om zichzelf te kunnen voorzien van het grondwater. Dit duurt minimaal twee groeiseizoenen.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Peter

Mooie boom snel en netjes geleverd!

10/10
Rinze

Aanrader!

10/10
Marise

Precies op de afgesproken tijd heeft een vriendelijke bezorger vier Toscaanse Jasmijnplanten afgegeven. De kwaliteit ervan is prima.

10/10
Irena

Levering volgens afspraak, via whatsapp direct antwoord op wat vragen, de bomen zien er mooi uit

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten