Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Planten
>
Vlinderstruik
>
Vlinderstruik Empire Blue

Vlinderstruik Empire Blue

‘Buddleja davidii ´Empire Blue´’

Vlinderstruik Empire Blue

‘Buddleja davidii ´Empire Blue´’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer beschikbaar is.

€ 19,95
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

Deze blauwpaarse vlinderstruik is een prachtige eyecatcher in uw tuin! In de bloeiperiode van juli en augustus bloeit de Buddleja davidii ‘Empire blue’ met prachtige pluimen en trekt dan veel vlinders, bijen en insecten aan. Op die manier haalt u echt de natuur dichterbij! Plaats deze plant in de zon of halfschaduw voor het beste bloeiresultaat. Om de plant elk jaar prachtig te laten bloeien, kan de ‘Empire blue’ het beste in april worden teruggesnoeid tot ongeveer 50 centimeter hoog. Doordat de vlinderstruik snel groeit, is hij in no-time terug op de oude hoogte. Wanneer de plant niet wordt gesnoeid, wordt hij een stuk hoger, maar bloeit hij enkel bovenin. Voor het optimale bloeiresultaat is het goed om elk jaar verjongingssnoei toe te passen; snoei hiervoor ongeveer een derde van de takken onderaan af. Dit omdat de vlinderstruik bloeit op eenjarig hout.  

Belangrijk:
Maten van planten zijn een indicatie en kunnen per seizoen verschillen door snoei, groei, het weer of een andere groeiwijze. Vaste planten sterven meestal af in het najaar en lopen vervolgens in het voorjaar weer uit!
Specificaties
Latijnse naam ‘Buddleja davidii ´Empire Blue´’
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Juli - augustus
Bloemkleur Lilablauw
Bladkleur Groen
Groenblijvend Nee

Sluiten