Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!
  U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!

  Vredespalm

  ‘Cycas revoluta’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Mediterraans aanplantgrond klein € 7,99 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek basic € 17,50 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek deluxe klein (180-120) € 22,95 extra
  Ja Nee
  Aanplantservice klein mediterraans € 29,95 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 39,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
   9,3 op basis van 1590 beoordelingen

  Productinformatie

  De vredespalm is een redelijk bekende palmboom in Nederland, die vaak ook binnenshuis wordt gebruikt. Wanneer deze vredespalm binnenshuis wordt gebruikt is het belangrijk dat de plant genoeg zonlicht krijgt. De vredespalm die in het latijn Cycas revoluta wordt genoemd is een palmboom die erg veel lijkt op een varen. De bladeren van de vredespalm zijn stug en sterk en hebben een intens donkergroene kleur. De nieuwe bladeren die uitlopen zijn in het begin lichtgroen van kleur. Verder is de Cycas revoluta een zeer langzame groeier. Op oudere leeftijd kan de boom een mooie stam krijgen die lijkt op een grote ananasvrucht. Belangrijk is om deze plant te gebruiken als kuipplant zodat deze ook te verplaatsen is. De vredespalm is niet winterhard(maximaal winterhard tot -5 graden Celsius). Wij adviseren om de vredespalm altijd vorstvrij te overwinteren. Ook is deze palmboom onderhoudsvriendelijk, snoei alleen de geel wordende bladeren weg, daarnaast is het belangrijk dat de plant dagelijks water krijgt wanneer het warm en langdurig droog is. De Cycas revoluta is een prachtige mediterraanse plant die het echte zonvakantie gevoel geeft!

  Specificaties

  Latijnse naam Cycas revoluta
  Hoogte boom bij levering 50-70 cm hoog, zonder pot
  Tuintype Elke tuin
  Winterhardheid Niet winterhard
  Voorkeur grondsoort Zand, lichte klei, zavel, lemige grond
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Droog, vochtig, verdraagt geen nattigheid
  Standplaats Zon
  Bladkleur Donkergroen
  Bladhoudend Ja
  Snoeiperiode Mei
  Snoeiwijze Zie product informatie
  Geleverd in Pot