Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat onze bomen het hele jaar door aangeplant kunnen worden? Dus ook in de wintermaanden! Aarzel daarom niet met je aankoop! 

Vredespalm XXL

‘Cycas revoluta’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 219,95

Productinformatie

De vredespalm is een redelijk bekende palmboom in Nederland, die vaak ook binnenshuis wordt gebruikt. Wanneer deze vredespalm binnenshuis wordt gebruikt is het belangrijk dat de plant genoeg zonlicht krijgt. De vredespalm die in het latijn Cyca revoluta wordt genoemd is een palmboom die erg veel lijkt op een varen. De bladeren van de vredespalm zijn stug en sterk en hebben een intens donkergroene kleur. De nieuwe bladeren die uitlopen zijn in het begin lichtgroen van kleur. Verder is de Cyca revoluta een zeer langzame groeier. Op oudere leeftijd kan de boom een mooie stam krijgen die lijkt op een grote ananasvrucht. Belangrijk is om deze plant te gebruiken als kuipplant zodat deze ook te verplaatsen is. De vredespalm is niet winterhard(maximaal winterhard tot -5 graden Celsius). Wij adviseren om de vredespalm altijd vorstvrij te overwinteren. Ook is deze palmboom onderhoudsvriendelijk, snoei alleen de geel wordende bladeren weg, daarnaast is het belangrijk dat de plant dagelijks water krijgt wanneer het warm en langdurig droog is. De Cyca revoluta is een prachtige mediterraanse plant die het echte zonvakantie gevoel geeft!

Specificaties

Latijnse naam Cycas revoluta
Stamhoogte 30-40 cm
Hoogte indicatie bij levering 90-110 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Niet winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, lichte klei, zavel, lemige grond
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bladhoudend Ja
Snoeiperiode Mei
Snoeiwijze Zie product informatie
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Donkergroen
Groenblijvend Ja