Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Vrouwenmantel

‘Alchemilla mollis’

Vrouwenmantel

‘Alchemilla mollis’

Kies jouw maat:

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 2,95

Let op: Maten van planten zijn een indicatie en kunnen per seizoen verschillen door snoei, groei, het weer of een andere groeiwijze. Niet wintergroene planten kunnen afsterven en lopen in het voorjaar weer uit.

  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.4 (5886 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

Een bijzondere bodembedekker is wel de vrouwenmantel. Het viltige. groene blad is een lust voor het oog! Daarnaast is kenmerkend voor dit blad dat regendruppels er prachtig op blijven liggen. Deze plant dient ook als geneesmiddel in de vorm van thee of in capsules. Daarnaast is dit een waardplant voor bijen en hommels vanwege de nectarrijke bloemen. De vrouwenmantel bloeit in mei tot en met september met gele bloemen die als een 'deken' over de bladeren hangen. De Alchemilla mollis vermeerderd zich heel snel en is daardoor goed toe te passen als bodembedekker. Verwijder met regelmaat de stengels met uitgebloeide bloemen nog voordat ze zaad maken.

Belangrijk:
Maten van planten zijn een indicatie en kunnen per seizoen verschillen door snoei, groei, het weer of een andere groeiwijze. Vaste planten sterven meestal af in het najaar en lopen vervolgens in het voorjaar weer uit!
Specificaties
Latijnse naam Alchemilla mollis
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Mei t/m September
Bloemkleur Geel
Bladhoudend Nee
Bladkleur Groen
Groenblijvend Nee

Sluiten