Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Walnotenboom met rood vruchtvlees

‘Juglans r. 'Rote Donaunuss'’

Walnotenboom met rood vruchtvlees

‘Juglans r. 'Rote Donaunuss'’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer beschikbaar is.

€ 129,95
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De walnotenboom 'Rote Donaunuss' is samen met de walnotenboom 'Lange van Lod' de meest bijzondere en unieke walnotenboom uit het assortiment van Bomenbezorgd.nl. De walnotenboom 'Rote Donaunuss' komt van oorsprong uit Oostenrijk, bij de rivier de Donau. Wat deze walnotenboom zo speciaal maakt is het vruchtvlees dat in de noot zit. Wanneer de noten van de boom vallen en je ze opraapt en kraakt, zie je rood/ paars gekleurd vruchtvlees zitten. De combinatie van het rode vruchtvlees in een bruin omhulsel levert een bewonderenswaardig beeld op. De noot met het rode vruchtvlees is niet alleen mooi om te zien, maar ook zeer smaakvol en dus goed te consumeren. De noten die aan de ´Rote Donaunuss´ groeien worden ongeveer 4 cm lang en 3 cm breed. De Juglans r. ´Rote Donaunuss´ is een veredelde walnoot die op jonge leeftijd al vruchtdragend is. Deze boom is zelf bestuivend, maar zal nog meer vruchten geven wanneer er een bestuif-ras vlakbij in de tuin staat. De groeisnelheid van de walnotenboom 'Rote Donaunuss' zit tussen de groeisnelheid van een walnotenboom 'Broadview' en een walnotenboom ´Coenen' in. Deze walnoot groeit redelijk door, maar blijft beduidend kleiner dan de gewone walnotenboom. De walnotenboom 'Rote Donaunuss' kan een totale hoogte krijgen van 13 tot 14 meter, zonder de boom te snoeien en/of te verplanten. Bij jaarlijkse snoei is de hoogte van de boom redelijk te beperken. Kortom: de walnotenboom 'Rote Donaunuss´ is een prachtige walnoot met een hele bijzondere rode kleur in het vruchtvlees.

Specificaties
Latijnse naam ‘Juglans r. 'Rote Donaunuss'’
Hoogte indicatie bij levering 200-250 cm hoog, zonder pot
Stamomtrek 2-4 cm
Winterhardheid Goed winterhard
Voorkeur grondsoort Loss, lichte klei, zavel
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode Mei
Bloeiwijze Geelgroene hangende katjes
Bladhoudend Nee
Vrucht Eetbare walnoot
Snoeiperiode Maart
Snoeiwijze Verwijder te dikke takken
Tuintype Elke tuin
Bestuiving Zelfbestuivend
Bladkleur Groen
Groenblijvend Nee
Herfstkleur Geelbruin
Levering zomer Pot
Levering winter Pot
Oogstperiode September-oktober, alleen rapen
Smaak vrucht Aromatisch

Sluiten