Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Zuil esdoorn

  ‘Acer platanoides 'Columnare'’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Aanplantpakket kleine bomen € 17,50 extra
  Ja Nee
  Aanplantservice kleine bomen € 29,95 extra
  Ja Nee
  Gesnoeid bezorgen kleine bomen € 4,99 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 79,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,4
   9,4 op basis van 532 beoordelingen

  Productinformatie

  Een Noorse esdoorn die relatief minder snel groeit dan andere vergelijkbare Noorse esdoorn cultivars. Deze zuil esdoorn is in de jonge jaren een relatief smalle groeier, op oudere leeftijd wordt wordt deze boom ietwat breder. De Noorse zuil esdoorn bloeit in april met opvallende geelgroene bloemen in tuilen. Het blad loopt in het voorjaar met schitterende oranjerode kleuren uit. Later wordt het blad donkergroen. In de herfst verkleurt het blad naar goudgeel. De Acer platanoides ‘Columnare’ is een winterharde boom. Tenslotte heeft deze boom een gesloten kroon structuur en is hij geschikt voor de middelgrote en grote tuintypes.

  Specificaties

  Latijnse naam Acer platanoides 'Columnare’
  Stamomtrek 6-10 cm
  Hoogte boom bij levering 200-300 cm hoog, zonder pot
  Tuintype Middelgroot / groot
  Winterhardheid Zeer winterhard
  Voorkeur grondsoort Loss, klei, zand, zavel
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Droog, vochtig
  Standplaats Zon, halfschaduw
  Bloeiperiode April
  Bloeiwijze Geelgroene tuilen
  Bladkleur Oranjerood uitlopend, daarna donkergroen
  Herfstkleur Goudgeel
  Bladhoudend Nee
  Vrucht Lichtbruine gevleugelde vrucht
  Snoeiperiode November, december
  Snoeiwijze Terugsnoeien tot zuilvorm
  Levering winter Kale wortel / kluit
  Levering zomer Pot / doorgroeikluit

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Over de Acer

  Met meer dan honderd verschillende soorten esdoornsoorten is er altijd wel een te vinden die in uw tuin past. Veel esdoorns, zoals de Noorse en Japanse rode esdoorn, zijn populair vanwege hun gematigde tot snelle groei. Esdoorns kennen vele toepassingen: sommige worden geplant voor de sier, terwijl andere worden geplant om schaduw te creëren. U kunt ook kiezen voor een esdoorn als leiboom om uw tuin op natuurlijke wijze af te schermen.

  Esdoornboom planten

  U kunt esdoorns het beste vroeg tot halverwege het voorjaar planten. Esdoorns zijn relatief eenvoudig te planten en te verzorgen. De eerste stap is om te bepalen welk type esdoorn u het liefst in uw tuin wilt. U dient hiervoor rekening te houden met de standplaats en de bodemvochtigheid. Bij de productspecificaties staan de optimale omstandigheden van de standplaats en bodemvochtigheid aangegeven. Zodra u de specifieke esdoornsoort heeft gekozen, bestelt u de boom bij Bomenbezorgd.

  Wanneer de esdoorn wordt geleverd, let dan op de grootte van de kluit van de boom. Graaf een gat dat in ieder geval drie keer zo breed is als de kluit van de boom. De breedte van het gat is namelijk belangrijker dan diepte. Als het gat te diep is, zullen zuurstof en water de wortels niet gemakkelijk kunnen bereiken.

  Als het gat is gegraven, zoek dan een partner. De ene persoon moet de boom verticaal in het gat houden, terwijl de andere persoon het gat weer vult met potgrond. Geef direct na het planten water, en een keer per week gedurende de eerste zes maanden na het verplanten.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Veelgestelde vragen

  Hoe hoog wordt een esdoorn?

  <p>Esdoornbomen, zoals de <a href="/laanbomen/esdoorn-bomen/gewone-esdoorn">gewone esdoorn</a>, kunnen tot wel 30 meter hoog worden. De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van het soort.</p>

  Hoe moet je een Acer snoeien?

  <p>Een esdoorn hoef je niet te snoeien. Indien u de boom wilt snoeien, kunt u dat beter in de (na)zomer doen. In het voorjaar heeft de boom namelijk een sterke sapstroom. Snoeien in het voorjaar vergroot dan ook de kans op &lsquo;bloeden&rsquo;.</p>

  Is de Ahorn boom wintergroen en bladhoudend?

  <p>De esdoorn is niet groenblijvend. De boom vertoont in de herfst prachtige rode, oranje en gele kleuren. In de winter verliest het zijn blad.</p>

  Heeft de boom bloemen?

  <p>Ja, in de bloeimaanden april, mei en juni groeien er geelgroene bloemen in trossen aan de bladeren.</p>

  Groeien er vruchten aan esdoorns?

  <p>Ja, de boom krijgt een gevleugd nootje, of samara.</p>