Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Home
>
Vormbomen
>
Zuilbomen
>
Zuil moeraseik laagstam

Zuil moeraseik laagstam (Quercus palustris Green Pillar)

De zuil moeraseik Quercus palustris 'Green Pillar' is een relatief snel groeiend soort, deze boom maakt veel kleine takjes aan, waardoor de boom mooi vol wordt. De zuil moeraseik krijgt laat in april fris helder groen blad, in de herfst verkleurd het blad naar oranjerood en scharlakenrood en is hiermee een echte eyecatcher in de tuin.

 • Prachtige rode herfsttinten
 • Geschikt voor iedere grondsoort
 • Smalblijvende boom
 • Weinig snoei nodig
Zuil moeraseik laagstam
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
2 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Zuil moeraseik
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 189,95
Beschikbaar
€ 189,95
Beschikbaar
Zuil moeraseik
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 239,95
Beschikbaar
€ 239,95
Beschikbaar
1-2 van totaal 2

De zuil moeraseik Quercus palustris 'Green Pillar' is een relatief snel groeiend soort, deze boom maakt veel kleine takjes aan, waardoor de boom mooi vol wordt. De zuil moeraseik krijgt laat in april fris helder groen blad, in de herfst verkleurd het blad naar oranjerood en scharlakenrood en is hiermee een echte eyecatcher in de tuin.

 • Prachtige rode herfsttinten
 • Geschikt voor iedere grondsoort
 • Smalblijvende boom
 • Weinig snoei nodig

Zuil moeraseik

De zuil moeraseik in het latijns Quercus palustris 'Green Pillar' is een zuilvormige moeraseik. Vanwege de zuilvorm zal de boom mooi smal blijven en is hierdoor ook zeer geschikt voor in een kleine tuin. De moeraseik krijgt laat in april fris heldergroen blad, wat later in het jaar glimmend groen wordt. In de herfst is de zuil moeraseik een echte eyecatcher in de tuin, vanwege de schitterende herfskleuren. Het blad zal dan namelijk verkleuren naar oranjerood en scharlakenrood. Door de vele kleine takjes heeft de boom een mooie dichte kroon structuur.

Quercus palustris 'Green Pillar' bezorgen

Voor het bezorgen van de zuil moeraseik maken wij gebruik van onze eigen bezorgdienst, door het gebruik van onze eigen bezorgdienst en eigen chauffeurs, kunnen wij de kwaliteit van de bomen beter garanderen, Besteld je deze boom vandaag, dan komen wij binnen 5 werkdagen bij je langs. Voor het bezorgmoment ontvang je vanuit ons binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling een voorstel voor een bezorgdag. Daarnaast onvang je een dag voor levering vanuit ons een track & trace met hierin het tijdsvak binnen wanneer wij langskomen. Via de track & trace kun je de chauffeur op de dag van levering ook live volgen.

Zuil moeraseik aanplanten

Voor het aanplanten van een Quercus palustris 'Green Pillar' zouden wij adviseren om het aanplantpakket mee te bestellen. In dit pakket zitten alle benodigdheden die je nodig hebt voor het aanplanten, zoals de boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Door het gebruik van de boompalen heeft de boom extra stevigheid bij het wortelen, waardoor de boom bij wind ook steviger staat. In de potgrond zitten voedingsstoffen die over het algemeen niet standaard in de grond zit, dit bevorderd de aangroei van de boom. Bij levering ontvang je een boekje met aanplantinstructies, waarin wij in een paar stappen uitleggen, hoe je de boom kunt planten.

Wil je de boom liever door ons laten aanplanten is dit zeker mogelijk. Bestel dan de aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket mee en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs. Het einige wat je hoeft te doen is een plek in de tuin uitkiezen en ervoor te zorgen dat deze plek vrij is van wit zand, oude wortels, puin en dat er op deze plek geen bekabeling in de grond zit.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Wanneer zuil moeraseik snoeien?

Hoe zuil moeraseik snoeien?

Wanneer zuil moeraseik planten?

Hoe oud kan een zuil moeraseik worden?

Hoe lang groeit een zuil moeraseik?

Wanneer loopt een zuil moeraseik uit?

Is een moeraseik winterhard?

Is een zuil moeraseik bladhoudend?

Quercus palustris 'Green Pillar' verzorgen

Na het aanplanten van een Quercus palustris 'Green Pillar' is het belangrijk om de boom voldoende water te geven, zeker in de groeiperiode. De zuil moeraseik heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen, totdat het blad valt in de herfst. De Quercus palustris 'Green Pillar' heeft net zolang water nodig totdat de nieuwe wortels zichzelf kunnen voorzien van watet. Dit is het geval wanneer de wortels zich ruimschoots bevinden buiten het gegraven plantgat. Het duurt doorgaans minimaal 2 groeiseizoenen voordat dit het geval is.

Als de Quercus palustris 'Green Pillar' minder dan een jaar in de volle grond staat en nog geen volledig groeiseisoen heeft meegemaakt op de nieuwe standplaats, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius de volgende watergift nodig.

- Als de zuil moeraseik bij aanschaf lager is dan 200 cm, heeft deze 3 tot 10 liter water per dag nodig.
- Als de zuil moeraseik bij aanschaf tussen de 200 en 400 cm is, heeft deze 5 tot 15 liter water per dag nodig.

Zuil moeraseik snoeien

De zuil moeraseik is een onderhoudsarme boom en hoeft in principe 1 keer per jaar gesnoeid te worden. Het beste kun je dit doen in maart net voor de bloeiperiode begint, snoei hierbij de boom terug tot een zuilvorm. Eventueel zou je in november nog een kleine snoeibeurt kunnen toepassen, waarbij kleine takjes worden bijgesnoeid om de boom in vorm te houden.

Geschikt voor een kleine tuin

Een zuil moeraseik is ook geschikt voor in een kleine tuin, de boom zal maar 2 tot 3 meter breed worden. De boom kan wel 12 tot 14 meter hoog worden, maar de hoogte is door snoei wel te beïnvloeden, hierdoor is de boom ook geschikt voor in een kleine tuin. De Quercus palustris 'Green Pillar' is geschikt voor alle grondsoorten, kan zowel tegen een droge ondergrond al tegen een wat vochtige ondergrond en kan ook op een plek met zon of halfschaduw staan.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Els Lieten

Gezonde planten

10/10
Ria en Huub

Blijft spannend zo'n aankoop via internet. Maar ben zeer tevreden met het resultaat. We komen graag nog eens terug.

10/10
Ron

De bestelde boom werd snel afgeleverd door een vriendelijke bezorger. Hoe het met de kwaliteit van de boom is, weet ik pas over een tijdje maar hij ziet er vooralsnog goed uit.

10/10
Jess

We konden helaas niet zelf thuis zijn bij de levering, maar hadden een dekzeil klaargelegd om de kluiten te beschermen. Bij thuiskomst waren de bomen keurig afgedekt en op de afgesproken plek neergelegd. Ze staan inmiddels in de grond en doen het prima! Mooie aanwinst voor onze tuin.

9/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten