Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat onze bomen het hele jaar door aangeplant kunnen worden? Dus ook in de wintermaanden! Aarzel daarom niet met je aankoop! 

Zure citroen boom

‘Citrus limon’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 89,95

Productinformatie

De zure citroen is een fruitboom die zichzelf niet alleen onderscheidt door de vruchten die hij geeft: de zure citroen heeft hele mooie vertakkingen, daarnaast ruikt het blad en bloesem van de zure citroen zeer aangenaam.

De zure citroen bloeit in mei met prachtige wit-roze bloemen die heerlijk ruiken, na de bloei vormt deze citroenboom de welbekende gele citroen als vrucht. De boom is echter niet winterhard, bij vorst de zoete citroen inpakken met een vliesdoek zodat men vorstschade aan de boom kan voorkomen. Wanneer de boom in een pot staat, verplaats deze naar een vorstvrije plek waar het zonlicht kan krijgen en een plek die niet al te warm is zodat hij goed kan overwinteren.

Snoei in het voorjaar de mediterrane fruitboom lichtjes voordat hij begint te groeien, dit stimuleert de bloei en vrucht van de boom. Geef de citroen regenwater en geen leidingwater, omdat leidingwater kalk bevat en citrusbomen houden niet van kalk. Bij het juist behandelen van deze boom, kun je genieten van verse citroenen in eigen tuin!

Specificaties

Latijnse naam Citrus limon
Hoogte indicatie bij levering 100-120 cm hoog, zonder pot
Stamomtrek 5-10 cm
Winterhardheid Niet winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lemige grond
Windgevoeligheid Verdraagt geen wind
Bodemvochtigheid Droog, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode April – juni
Bloeiwijze Geurende witte bloemen
Bladhoudend Ja
Vrucht Citroen
Snoeiperiode April – mei
Snoeiwijze Snoei alleen bij noodzaak
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen
Groenblijvend Ja