Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
Home
>
Bloesembomen
>
Gouden regen
>
Gouden regen treurvorm

Gouden regen treurvorm (Laburnum alpinum 'Pendulum')

De gouden regen treurboom is een schitterende voorjaarsbloeier. Het woord ‘treur’ verklapt al dat deze gouden regen niet omhoog naar de zon groeit, maar zijn takken juist laat hangen. De gouden bloemen die in het voorjaar in trossen aan deze boom hangen geven een onwaarschijnlijk mooi beeld. De boom behoudt tot in de late herfst zijn groene blad. Ga voor goud met deze Laburnum alpinum ‘Pendulum’! 

 • Prachtige gouden bloemen
 • Makkelijk in onderhoud
 • Geschikt voor elke tuin
 • Bijzondere haag op hoogte
Gouden regen treurvorm
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
1 resultaat
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Treur gouden regen
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 210 cm
€ 134,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 134,95
Tijdelijk uitverkocht
1-1 van totaal 1

De gouden regen treurboom is een schitterende voorjaarsbloeier. Het woord ‘treur’ verklapt al dat deze gouden regen niet omhoog naar de zon groeit, maar zijn takken juist laat hangen. De gouden bloemen die in het voorjaar in trossen aan deze boom hangen geven een onwaarschijnlijk mooi beeld. De boom behoudt tot in de late herfst zijn groene blad. Ga voor goud met deze Laburnum alpinum ‘Pendulum’! 

 • Prachtige gouden bloemen
 • Makkelijk in onderhoud
 • Geschikt voor elke tuin
 • Bijzondere haag op hoogte

Gouden regen als treurboom kopen

De Laburnum alpinum ‘Pendulum’ is als treurboom beschikbaar. De gouden regen komt steeds vaker in de Nederlandse tuin voor. Het is een unieke boom. De hangende takken bij een treurboom geven een mooi beeld in je tuin. De Laburnum alpinum ‘Pendulum’ is in het volgende formaat beschikbaar:

De gouden regen treurboom wordt binnen vijf dagen gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst.
Afbeelding
bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Wat is de beste standplaats voor gouden regen treurboom?

Wanneer bloeit de gouden regen treurboom?

Is de gouden regen treurboom winterhard?

Wanneer snoei je de gouden regen treurboom?

Welke kleur heeft het blad van de gouden regen treurboom?

Is de gouden regen giftig?

De gouden regen treurboom aanplanten

Je kunt de gouden regen treurboom in elke grondsoort planten, maar hij heeft voorkeur voor lichte klei, zavel en zand. Het is belangrijk dat de grond vrij is van stenen, kabels, oude wortels en puin. Zo krijgt de gouden regen de ruimte om nieuwe wortels te schieten. Krijgt hij deze ruimte niet, dan kan het zijn dat er onvoldoende vocht wordt opgenomen. Dit resulteert bijna altijd in een slechtgroeiende boom en in het ergste geval zelfs het afsterven van de boom. 

De Laburnum alpinum ‘Pendulum’ groeit optimaal in de zon of halfschaduw. Zorg voor een vochtige grond, zodat de boom actief naar water moet zoeken. Bij een te natte bodem wordt de boom lui en groeien er weinig of zelfs geen nieuwe wortels. 

Graaf het plantgat pas op de dag van aanplanten. Zorg er voor dat het gat 25 procent groter is dan de pot of kluit, zodat de wortels in losse aarde een goede start kunnen maken. 

Wil je dat wij de gouden regen treurboom voor je aanplanten? Dat is mogelijk! Bestel de aanplantservice bij je bestelling en wij zorgen er dan voor dat je bestelling binnen tien werkdagen bezorgd en aangeplant is. Wanneer je er meer dan één bestelt raden wij aan om ook het aankoppelset te bestellen. Dit geeft extra stevigheid en dus meer garantie op een gezonde sterke boom.  

Het snoeien van de gouden regen treurboom

De snoei van deze treurboom is erg gemakkelijk en vergt weinig kennis. Als je wilt genieten van de optimale bloei van deze boom, raden we aan om te snoeien wanneer deze is uitgebloeid – dit is ongeveer eind juni. 
 
Je kunt er ook voor kiezen om de grote snoeibeurt te houden tijdens de rustperiode – die loopt van november tot en met maart. In deze periode is er geen bladgroei, waardoor je geen snoeiwonden kunt veroorzaken. Let wel op dat er geen vorst is.  

Het blad van de gouden regen treurboom

Het blad van de Laburnum alpinum ‘Pendulum’ is groen, driedelig en ovaalvormig. Na de bloei begint de gouden regen treurboom met het aanmaken van de nieuwe bladeren. De bladeren blijven zelfs tot in de herfst groen, waarna ze vanzelf van de boom af vallen. Het is een bladverliezende treurboom.

De bloei van de gouden regen treurboom

De Laburnum alpinum ‘Pendulum’ begint rond mei/juni met de aanmaak van zijn prachtige gouden bloemen in hangende trossen. Er ontstaat een soort haag op hoogte met gouden bloemen die ongeveer twee maanden zullen schitteren, vooral wanneer je wacht met snoeien tot na de bloei. In onze blog schrijven we wanneer je het beste een bloesemboom kunt snoeien.  

De groei van de gouden regen treurboom

De Laburnum alpinum ‘Pendulum’ is goed toe te passen in elk type tuin omdat de takken schuin omhoog groeien. Hij vereist dus niet veel ruimte om zich heen. Daarnaast is dit een middelmatige groeier en schiet hij niet snel uit zijn voegen. 
 
De Laburnum alpinum ‘Pendulum’ heeft een halfopen kroonstructuur. Dat betekent dat je door de bladeren heen kunt kijken, zelfs wanneer de boom vol in het blad zit. Na een aantal jaren groeit dit steeds meer dicht waardoor deze gouden regen erg goed geschikt is als treurboom.    

Hoe onderhoud ik de gouden regen treurboom? 

Het op de juiste manier aanplanten van de gouden regen treurboom is belangrijk, maar het onderhoud ervan is bepalend voor de kwaliteit van de boom. De boom heeft dagelijks water nodig tijdens de lente en zomer. Vooral in de eerste twee à drie jaar na het aanplanten is dit belangrijk. Bij langdurig warm weer raden wij aan om zo’n tien tot vijftien liter water per dag te geven. Bouw dit af naarmate het voorjaar vordert en de temperatuur afneemt. 
 
Het belangrijkste is dat de grond van de Laburnum alpinum ‘Pendulum’ lichtvochtig is. De gouden regen treurboom houdt niet van natte grond. Door de grond een klein beetje vochtig te houden heeft de boom wel vocht tot zijn beschikking, maar moet hij er zelf ook voor werken. Zo stimuleer je de boom om extra wortels aan te maken. Het resultaat daarvan is een mooie en gezonde boom. Wanneer de grond te droog is, verkleurt het blad naar geel en en laat het zichzelf vallen. 
 
De  Laburnum alpinum ‘Pendulum’ is winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen.
bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Rens Vos

Alles prima verlopen boom staat in de tuin

9/10
Anke de Groot

Wij hebben 2 x gebruik gemaakt van de aanplant service. 1 treurwilg en 1 Japanse notenboom. De mensen zijn super aardig en doen netjes hun werk. En stipt op tijd, dat is ook heel fijn

10/10
Jordan

Ondanks de drukke periode in februari /maart erg snelle levering. Eigen bezorgingsdienst was ook heel behulpzaam en zelfs aardig. Een verademing om met zo’n bedrijf te werken.

10/10
Nel

Op de mee gestuurde link kon ik precies de vrachtwagen volgen. Daardoor hoefde ik maar even een uurtje van het werk weg. Bomen groter en forser dan verwacht.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten