Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Bloesembomen
>
Krentenboom
>
Krentenboom op stam

Krentenboom op stam

Vanwege de prachtige witte bloemen die de gewone krentenboom krijgt in april en mei, is de krentenboom op stam een prachtige blikvanger voor in jouw tuin. Nog voor het blad aan de boom verschijnt, beginnen de witte bloemen te bloeien. Dit zorgt voor een prachtige witte wolk, wat opvalt  tussen andere planten in het voorjaar. Naast de hoge sierwaarde zorgt de ‘Amelanchier lamarckii’ ook voor een schaduwplek in je tuin en is hij bij veel vogels in trek.

 • Prachtige blikvanger
 • Witte wolk
 • Hoge sierwaarde
 • Voorjaarsbloeier
Krentenboom op stam
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Totaalhoogte
-
2 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Gewone krentenboom
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 87,50
Beschikbaar
€ 87,50
Beschikbaar
Gewone krentenboom
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 229,95
Beschikbaar
€ 229,95
Beschikbaar
1-2 van totaal 2

Vanwege de prachtige witte bloemen die de gewone krentenboom krijgt in april en mei, is de krentenboom op stam een prachtige blikvanger voor in jouw tuin. Nog voor het blad aan de boom verschijnt, beginnen de witte bloemen te bloeien. Dit zorgt voor een prachtige witte wolk, wat opvalt  tussen andere planten in het voorjaar. Naast de hoge sierwaarde zorgt de ‘Amelanchier lamarckii’ ook voor een schaduwplek in je tuin en is hij bij veel vogels in trek.

 • Prachtige blikvanger
 • Witte wolk
 • Hoge sierwaarde
 • Voorjaarsbloeier

Krentenboom op stam kopen

Bij Bomenbezorgd.nl bestel je eenvoudig een gewone krentenboom op stam, wij hebben de ‘Amelanchier lamarckii’ in de formaten 200-300 centimeter en 300-400 centimeter (totale hoogte).

Naast de krentenboom op stam, hebben we ook varianten op de krentenboom beschikbaar, zoals de krentenboom meerstammig of de krentenboom als leiboom.

Als je vandaag bestelt, wordt de krentenboom binnen 5 werkdagen gratis bij jou thuisbezorgd. Kies je voor de aanplantservice, dan zullen wij binnen 10 werkdagen bij je langskomen. Wij bezorgen met onze eigen bezorgdienst, hierdoor kunnen wij de kwaliteit tijdens het transport beter waarborgen.

Na het plaatsen van de bestelling krijg je een orderbevestiging en bevestigen wij binnen 24 uur de bestelling met hierin een dag van bezorging. Een dag voor levering ontvang je een mail met een tijdsindicatie. Ook zit er in deze mail een track & trace waarmee de chauffeur op de dag van levering live te volgen is.

Krentenboom op stam aanplanten

Voor het aanplanten van een gewone krentenboom, adviseren wij altijd om het aanplantpakket mee te bestellen. In dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. De boompalen sla je net naast de kluit of wortels in de grond en deze bevestig je met de boombanden aan de boom. Op deze manier staat de boom stevig in de grond en kan de boom goed kan wortelen. Doorgaans staan de boompalen twee groeiseizoenen in de grond, hiermee voorkom je dat de boom door wind kan bewegen en voorkomt dit dat de wortels beschadigen. 

Daarnaast raden wij aan om de boom aan te planten met aanplantgrond. Hierin zitten de voedingsstoffen die de boom nodig heeft en wat de aangroei van de boom bevordert.

De gewone krentenboom houdt van een zonnige plek, of van een plek met halfschaduw. Als voorkeursgrondsoort houdt een krentenboom van zavel, zand, veen, of lemige grond. Dit mag een droge of vochtige bodem zijn.

Het beste kun je een krentenboom op stam 3 tot 4 meter planten van een muur/schutting. Indien je graag meerdere krentenbomen naast elkaar plant, adviseren we ook om deze afstand aan te houden. Op deze manier heeft de ‘Amelanchier lamarckii’ voldoende ruimte om goed te kunnen wortelen en groeien. Voor het aanplantgat zouden wij adviseren om 50 centimeter bij 50 50 centimeter aan te houden. Een gemiddelde kluit heeft een doorsnee van zo'n 40 centimeter, maar dit verschilt per boom.

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Krentenboom op stam

Hoe hoog wordt een krentenboom op stam?

Hoe snel groeit een krentenboom op stam?

Welke herfstkleur krijgt een krentenboom op stam?

Wanneer bloeit een krentenboom op stam?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een krentenboom op stam aanplanten?

Heeft een krentenboom een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je krentenboom op stam snoeien?

Krijgt een krentenboom op stam vruchten?

Is het nodig om een krentenboom op stam jaarlijks te bemesten?

Krentenboom op stam snoeien

De ‘Amelanchier lamarckii’ is een traaggroeiende boom, wat betekent dat de boom weinig tot geen snoei nodig heeft. Je snoeit de boom voor vormbehoud. Dit kun je het beste doen in de maanden februari en maart. Als je de boom snoeit, verwijder je te dikke takken.

Blad van een Amelanchier op stam

Tijdens de bloeiperiode loopt het blad van een krentenboom prachtig bronskleurig uit en verkleurt daarna naar een donkergroene kleur. In de herfst verkleurt het blad van de krentenboom naar indrukwekkende scharlakenrode en oranjerode herfstkleuren. Het blad is smal en langwerpig van vorm. Een krentenboom is niet bladhoudend, dit betekent dat de boom in de herfst het blad zal laten vallen en in de winter kaal is.

Bloei van een krentenboom op stam

De ‘Amelanchier lamarckii’ bloeit in april/mei. De boom krijgt witte bloemen, waardoor de krentenboom een echte blikvanger is in het voorjaar. Naast de prachtige sierwaarde, trekt de boom vanwege de bloemen ook insecten aan zoals bijen en wespen. Hierdoor bevordert de boom de ecologie.

Groei van een Amelanchier op stam

Een krentenboom is een trage groeier en groeit gemiddeld 20 cm per jaar. Uiteindelijk kan de boom 6 tot 8 meter hoog worden. De stamhoogte van de boom, de hoogte waarop de eerste vertakkingen beginnen, groeit niet meer, maar de boom groeit juist in de kroon. Uiteraard wordt de stam van de krentenboom wel dikker. De stamdikte neemt toe met ongeveer 1 à 2 cm per jaar.

Krentenboom op stam verzorgen

Als een gewone krentenboom net is aangeplant, is het belangrijk om de boom goed water te geven. Hierdoor kan de boom zich gaan vastzetten in de grond.

Daarnaast is het belangrijk om de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius te voorzien van voldoende water. Dit hoeft alleen tijdens het groeiseizoen (van april tot eind oktober). Een exacte hoeveelheid water is lastig te zeggen, dit verschilt namelijk per situatie. Op onze website hebben wij een aanplant instructie staan, waar ook een indicatie voor het watergeven in staat.

Een krentenboom heeft over het algemeen geen last van ziekten en plagen. Het enige waar een krentenboom last van kan hebben is meeldauw. Meeldauw is goed te behandelen en hier zijn middeltjes hiervoor te koop. Meeldauw kun je ook biologisch behandelen met een mengsel van melk en water.

Het bemesten van een krentenboom zal niet nodig zijn. Je kan eventueel wel mulchlaag boven de grond op de wortels strooien.

Vruchten van een Amelanchier op stam

Een ‘Amelanchier lamarckii’ krijgt donkerblauwe vruchten. Deze kunnen ongeveer 10 millimeter groot worden, zijn eetbaar en rijk aan vitamine A. De vruchten smaken naar appel en zijn ook in trek bij vogels. Mocht je de vruchten niet willen eten, kun je deze ook gebruiken om sap of jam van te maken.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Mariska

Alles netjes, op tijd, keurig verzorgd, boom ziet er gezond uit.

10/10
Martin

Prima kwaliteit en netjes op tijd geleverd. Aanrader!

10/10
Ronny

Steeds met veel zorg en met alle informtie afgeleverd

10/10
S.B.

Netjes volgens afspraak geleverd, de bezorger was heel aardig en behulpzaam. Ik had de hogere bomen besteld en had wel verwacht dat ze al wat voller zouden zijn, ze waren erg iel. Bomen staan er wel goed bij nu.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten