Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Al klaar voor het voorjaar? Bereid jouw tuin voor op het voorjaar, zodat je deze lente al kan genieten van de mooiste bomen en bloesem! 
Home
>
Bloesembomen
>
Sierappel
>
Rode sierappel leiboom

Rode sierappel leiboom (Malus 'Mokum')

De rode sierappel als leiboom heeft een hoge sierwaarde. In het voorjaar krijgt de Malus ‘Mokum’ opvallende lichtviolette bloemen. De rode sierappel als leiboom zorgt voor privacy in je tuin. Deze sierappel is geschikt voor iedere tuin en is redelijk onderhoudsvriendelijk. Je hebt meerdere seizoenen kleur in je tuin. 

 • Voorjaarsbloeier met opvallende lichtviolette bloemen
 • Purperrode sierappeltjes
 • Donkerrode twijgen
 • Geschikt voor iedere tuin
Rode sierappel leiboom
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
4 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
120x120cm rek
120x120cm rek
Rode sierappel leiboom 120 cm (120x120)
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 114,95
Beschikbaar
€ 114,95
Beschikbaar
Rode sierappel leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 149,95
Beschikbaar
€ 149,95
Beschikbaar
Rode sierappel leiboom 200 cm
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
Rode sierappel leiboom 220 cm
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 340 - 340 cm
€ 299,95
Beschikbaar
€ 299,95
Beschikbaar
1-4 van totaal 4

De rode sierappel als leiboom heeft een hoge sierwaarde. In het voorjaar krijgt de Malus ‘Mokum’ opvallende lichtviolette bloemen. De rode sierappel als leiboom zorgt voor privacy in je tuin. Deze sierappel is geschikt voor iedere tuin en is redelijk onderhoudsvriendelijk. Je hebt meerdere seizoenen kleur in je tuin. 

 • Voorjaarsbloeier met opvallende lichtviolette bloemen
 • Purperrode sierappeltjes
 • Donkerrode twijgen
 • Geschikt voor iedere tuin

Rode sierappel als leiboom kopen

De Malus ‘Mokum’ als leiboom is van oorsprong een Nederlandse boom. Met het roodkleurige blad in combinatie met de rode twijgen en donkkerrode bloemen is deze bloesemboom een echte blikvanger in het voorjaar. Daarnaast heeft de rode sierappel, wat de naam al verklapt, prachtige rode sierappeltjes die tot de winter blijven zitten. We hebben ook de Malus ‘Mokum’ in ons assortiment als hoogstam en laagstam beschikbaar. 

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende formaten beschikbaar:

Wij bezorgen alle formaten met onze eigen bezorgdienst. Doordat we onze eigen bezorgdienst gebruiken, kunnen we de kwaliteit waarborgen en gratis levering bieden. Binnen vijf werkdagen staat de rode sierappel als leiboom in je tuin. We kunnen ook het aanplanten voor je uit handen nemen. Bestel dan de aanplantservice bij je bestelling. We zorgen er dan voor dat de rode sierappel als leiboom binnen tien werkdagen bij je bezorgd en aangeplant is. 

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Wat is de beste standplaats voor de Malus ‘Mokum’ als leiboom?

Op welke grond moet de Malus ‘Mokum’ als leiboom aangeplant worden?

Wanneer snoei je de Malus ‘Mokum’ als leiboom leiboom?

Hoe groot kan de Malus ‘Mokum’ als leiboom worden?

Wanneer bloeit de Malus ‘Mokum’ als leiboom?

Is de Malus ‘Mokum’ als leiboom winterhard?

Rode sierappel als leiboom aanplanten

Kies een zonnige standplaats uit voor de rode sierappel als leiboom. Let wel op hoeveel wind de boom krijgt, de rode sierappel als leiboom kan namelijk windgevoelig zijn. De rode sierappel als leiboom kan zowel tegen een droge als vochtige bodem. De rode sierappel als leiboom heeft wel een voorkeur voor loss, lichte klei, zand of zavel als grondsoort. 

Kies het aanplantpakket bij je bestelling voor een gezonde groei van de rode sierappel als leiboom. De boompalen zorgen namelijk voor stevigheid en de Pokon aanplantgrond geeft de juiste voedingsstoffen voor optimale groei. 

Snoeien van de rode sierappel als leiboom

Snoei de rode sierappel als leiboom terug als je de vorm wilt behouden. Snoei de rode sierappel als leiboom terug tot een egaalscherm voor een mooi vormbehoud. Snoei voor het voorjaar in maart en april. Snoeiperiode maart/ april en eventueel in juni voor vormbehoud

Het blad van de rode sierappel als leiboom

De rode sierappel als leiboom heeft blad dat violet uitloopt en wat later in het jaar verkleurt naar violetgroen. Het blad is omgekeerd eirond met een toegespitste top. In de herfst verkleurt het blad naar oranjerode herfstkleuren. De rode sierappel als leiboom is een bladverliezende boom. Dit betekent dat het blad uitvalt nadat het verkleurd is. 

De groei van de sierappel 

De Malus ‘Mokum’ als hoogstam kan uiteindelijk vijf tot zeven meter hoog worden en de kroon kan vier tot zes meter in doorsnee worden. Bij een leiboom zijn de takken over het leischerm geleid, waardoor eerder in de breedte een groei plaatsvindt dan in de hoogte. 

Door jaarlijks het scherm te snoeien, kun je de breedte beïnvloeden. De stamhoogte zal niet meer groeien, belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat het leischerm altijd op dezelfde hoogte zal blijven beginnen. De Malus ‘Mokum’ als leiboom heeft een gemiddelde groeisnelheid. In de eerste jaren zal dit tot tientallen centimeters kunnen zijn. Op latere leeftijd zal de groei afnemen.

De bloei van de rode sierappel als leiboom 

De rode sierappel als leiboom bloeit in april/mei. Er verschijnen lichtviolet/ roze bloemen in trossen. Later in het jaar ontstaan purperrode sierappeltjes van drie à vier cm groot, die tot in de winter blijven hangen. Je hebt hierdoor meerdere seizoenen kleur, de prachtige bloesem en de sierappeltjes. 

Verzorgen van de rode sierappel als leiboom 

Bij het planten adviseren wij om gebruik te maken van aanplantgrond. Wanneer het arme grond is, adviseren wij om jaarlijks te bemesten. Hiervoor kun je het beste bio meststof gebruiken. In ieder geval bemestiging met snelwerkende meststoffen.

In de eerste twee groeiseizoenen is het belangrijk om de Malus ‘Mokum’ van extra water te voorzien. De wortels zijn nog niet diep genoeg geworteld om zichzelf van grondwater te voorzien. Een exacte hoeveelheid water is niet precies aan te geven. Dit is namelijk afhankelijk van het weer, de plek waar de boom staat, maar ook of er andere beplanting in de buurt staat. We hebben wel een indicatie aangegeven aanplantinstructie boekje, die je van ons meekrijgt als de bestelling wordt geleverd.  

De rode sierappel als leiboom is zeer winterhard en daardoor hoef je geen extra bescherming te bieden tegen de koude temperaturen in de winter.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Rethy

de aangegeven tijd is stipt nageleefd. De bezorger was heel vriendelijk en heeft me perfect uitgelegd hoe ik de boom moest planten. was zeer behulpzaam en voorzichtig om de boom in de tuin te brengen.

10/10
Paul

Een boom besteld en die is vlot geleverd

10/10
Chan

Ervaring met online verkoop valt of staat in min ogen toch wel met de (bereikbaarheid van de) klantenservice. Dat is bij dit bedrijf echt top. Denken goed mee en alles is super snel en geleverd. Dit bedrijf is echt een aanrader.!

9/10
cindy

Wij hebben een aantal glansmispels besteld bij Bomenbezorgd. Voordat ik de keuze had gemaakt om bij hen de bomen te bestellen, heb ik een aantal webshops benaderd. Bomenbezorgd was in het begin al veel duidelijker in communicatie dan andere webshops. Toen we aangaven dat wij als laatste adres op een specifieke dag de bomen bezorgd wilden hebben, hebben zij goed naar ons geluisterd en ervoor gezorgd dat wij als laatste adres de bomen geleverd hebben gekregen. Wij zijn ook tevreden over de service van levering op de dag zelf. Al met al zijn we heel tevreden over Bomenbezorgd.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten