Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Bomentip #7 Palmboom inpakken

Bomentip #7 Palmboom inpakken
/blog/geschreven-door/Liset
Liset Auteur
21 Jul, 2021 2 minuten leestijd

Niet iedere palmboom kan strenge vorst verdragen. Daarom is het belangrijk om hem in te pakken voordat het gaat vriezen. In deze bomentip leggen we uit hoe je dat doet!

Bescherm de palmboom tegen vorst!

Om de palmboom in leven te houden, is het verstandig om hem in te pakken met een vliesdeken en tape. Bind eerst de takken bij elkaar door middel van tape. Zo blijven de takken netjes op de plaats en wordt het gemakkelijker om het vliesdoek om de boom heen te wikkelen. Geef de boom water om uitdroging te voorkomen. Een laag water om de wortels bieden tevens een beschermlaag voor de wortels. Daarna doe je het vliesdoek om de boom heen. Tape deze aan de onderkant vast, zodat er geen wind doorheen kan.

Bomentip #7 Palmboom inpakken

Wanneer kan het vliesdoek er weer af?

Zodra de temperatuur weer boven nul graden Celcius is en er geen strenge vorst meer wordt verwacht in de komende week, haal dan het vliesdoek en de tape er weer af. Dit doe je om te voorkomen dat het gaat schimmelen in de kern van de boom.

Bestel een vliesdoek direct bij je boom

Koop je vliesdoek direct bij je palmboom, zo weet je zeker dat je hem goed kunt beschermen zodra de vorstperiode eraan komt! Niet alleen palmbomen dienen beschermd te worden, maar ook andere mediterraanse bomen, zoals olijfbomen en citroenbomen willen graag beschermd worden in lange periodes van strenge vorst.

Heb je een kleine palmboom in een pot gezet? Dan kun je deze uiteraard ook in een schuur of tijdelijk in huis zetten, zodat hij warm en beschut staat. Zorg er dan wel voor dat hij langzaam kan wennen aan de warmere temperatuur.

youtube placeholder

Sluiten