Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. voorjaarsdrukte en feestdagen kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

De favoriete boom van onze boomexpert!

De favoriete boom van onze boomexpert!
/blog/geschreven-door/Mike
Mike Auteur
18 Jan, 2023 3 minuten leestijd

Misschien wel één van de mooiste bomen in ons assortiment is de Magnolia grandiflora, de Nederlandse naam hiervan is valse tulpenboom.

Deze boom wordt voornamelijk in Spanje en Italië gekweekt en behoort hierdoor niet alleen onder bloesembomen, maar ook onder mediterrane bomen.

Bloei van een Magnolia grandiflora

De bloeiperiode van een Magnolia grandiflora is in juni/ juli, hierdoor kun je bij de Magnolia grandiflora in de zomer genieten van een prachtige bloei. De Magnolia krijgt grote tulpvormige witte bloemen, die zorgen voor een heerlijke geur. Op deze bloemen komen veel insecten af, zoals wespen en bijen, dit heeft te maken met de nectar wat in de bloemen zit.
Het blad is groot van vorm, de onderkant is oranje/ bronskleurig en aan de bovenkant donkergroen. De kleurencombinatie van het blad zorgt samen met de bloemen in de bloeiperiode voor een prachtig en uniek beeld in de zomer. 

Snoei van een Magnolia grandiflora

Een Magnolia grandiflora is een trage groeier, hierdoor is jaarlijkse snoei niet perse nodig. Het snoeien kun je het beste doen na de bloei. hierdoor kun je namelijk meer genieten van alle mooie bloemen. Snoei de Magnolia terug tot de gewenste vorm en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk knoppen en jonge twijgen intact blijven, hieruit zullen namelijk nieuwe bloemen komen in de nieuwe bloeiperiode.

Verschillende vormen waarin de Magnolia grandiflora verkrijgbaar is

Een Magnolia grandiflora is in verschillende vormen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een hoogstam, leiboom, dakboom en een Magnolia grandiflora als solitair.

Voordelen van een Magnolia grandiflora

Het liefst staat een Magnolia grandiflora op een beschutte plek in de zon of halfschaduw. De boom is goed winterhard en kan temperaturen tot -16 graden Celsius aan, ook kan de Magnolia goed (zee)wind verdragen. In Nederland krijgt de Magnolia grandiflora steeds meer bekendheid en wordt ook steeds vaker toegepast. Dit komt doordat de winters steeds milder worden, de boom bladhoudend is en een hoge sierwaarde heeft, hierdoor is de Magnolia grandiflora een aanwinst voor iedere Nederlandse tuin!

Magnolia grandiflora water geven

Na het aanplanten heeft een Magnolia grandiflora veel water nodig, hierdoor kan de boom zich namelijk goed gaan vastzetten in de grond voor het wortelen.
In de eerste paar jaar heeft de boom voldoende water nodig, omdat de haarwortels nog niet sterk genoeg zijn om zichzelf te kunnen voorzien van het grondwater.
Wanneer het droog weer is of wanneer het minimaal 20 graden Celsius is, heeft de boom dagelijks water nodig.

Andere Magnolia bomen

Naast de Magnolia grandiflora, hebben wij ook nog andere Magnolia bomen in ons assortiment. Denk hierbij aan een Magnolia kobus, Magnolia ‘Heaven Scent’, Magnolia ‘Leonard Messel’, Magnolia ‘Spectrum’, Magnolia ‘Yellow Bird’, Stermagnolia, Magnolia soulangeana of Magnolia Black tulip

youtube placeholder

Sluiten